• Olivia 09

    I vått och torrt och väntan

    Då hoppar jag på den här tråden också! Ska bli så spännande att se hur det går för er alla

    (Själv verkar det som att den första möjliga chansen att få tillverka ett litet mirakel blir runt mitten av september...får se om man vågar försöka! )

  • Olivia 09

    lanovia 08 skrev 2009-08-17 08:27:09 följande:


    Olivia, välkommen!Jag har vid det här laget helt glömt din fråga? Men var den något i stil med hur länge vi funderade innan vi vågade börja satsa på barn eller hur vi tänkt innan?Jag kan bara säga att hur mkt man än tänker och planerar som blir det ändå som det blir. Som Blommis säger kan det finnas mening med att se till så man har något SGI, men skulle man inte ha det så vet jag de som löst det ändå, blir bara lite tuffare.Vi hör till dem som kört snabbt tempo, flyttade ihop efter ca 3 månader, hundägare och förlovade efter 1½ år. Efter det så satte vi oss ner och tog oss en rejäl funderare på hur vi skulle fortsätta vårat liv. Vi ville gifta oss och vi ville ha barn. Vilken ordning skulle vi satsa på? För mig var det viktigt att gifta sig först, kändes mest rätt och jag var rädd för att annars hamna i "barnträsket" där bröllopet glömms bort.Beslutet blev alltså att sluta med ppiller ca 6 mån före bröllopet och köra med kondom fram till bröllopsmånaden. Detta beslut höll kanse 1 månad efter att jag slutat med piller, då båda kände att barnlängtan blev för stor. Vi la ner skyddet helt och lät det gå som det går. Ett bestlut som jag idag är väldigt glad för att vi tog. Då det tog oss ett år att få till vårat underverk är jag glad för att vi inte väntade ytterligare några månader innan vi började försöka. Så hur mkt man än tänker och fundearar kan man inte styra över vissa saker.
    Åh ni pratar på så jag inte hinner med!

    Tack för ditt svar lanovia 08, vilken tur ni hade att känslan att vilja ha barn var starkare, det verkar ju som om man kan behöva vänta ganska länge ibland på att få ett plus annars!

    Jag och min make har diskuterat det och jag tänker ta ur min p-ring nästa vecka när det är dags och sedan bara skippa att sätta i en ny. Det kommer säkert att ta jättelång tid innan något händer men det känns så spännande!!

    Hur har ni förresten gjort med sex med tanke på ägglossning och så? Lite privat fråga men någon kanske kan svara Har ni lagt all "fokus" på ägglossningsveckan eller har ni bara inte tänkt så mycket på det och haft sex lite när ni känt för det?

    Maken lyste upp när jag berättade om hur många gör under ägglossning, en hel vecka med sex...wohoo..*himlar med ögonen*
Svar på tråden I vått och torrt och väntan