Inlägg från: Divina73 |Visa alla inlägg
  • Divina73

    OT, Katt hjälp

    försäkra djuren! säger jag då - alltid!

  • Divina73

    Till ts och alla kattägare:

    Kattmaten d.v.s. torrfodret som ni kan köpa i vanliga livsmedelsaffärer typ friskies etc. är inte rätt mat för kattter. Det kan du använda mer som gosis. Alla katter behöver ha en bättre basmat såsom ex. Royal Canines torrfoder. Till torrfodret är det superbra att kombinera med Mjau kattmat (tetrapak är bäst tycker jag).

    Då får katten i sig en allsidig kost och vätska. Maju blötmat kan man ge som morgon, middag och kvällsmål och ha torrfoder framme där emellan.

  • Divina73

    Jag är mycket väl insatt i detta ämne, hade inte tänkt att diskutera detta på detta forum i någon längre utsträckning men ville upplysa för de som inte visste det redan att maten (torrfodret) som säljs i livsmedelsbutikerna inte är ett fullgott foder för deras djur. Jag anser att av ovan nämnda skäl det är bättre att människor som har katt och inte är ordentligt insatta i kattens kostbehov använder sig av en kombination av bättre torrfoder (såsom Royal Canine)och bättre blötmat såsom Mjau. Det är den gyllene medelvägen.

    Sedan kan man om man vill sätta sig in i ämnet och BARFa sina katter d.v.s. göra egen mat som är biologiskt anpassad.

    Jag håller endast delvis med om att det är ok att ge katterna kött i olika former då det också måste vara avvägt så att de inte får i sig för mycket av ex. lever som kan göra katten sjuk.

    En bra länk om ni vill läsa på mer:

    devonrex.se/kokbok/


    JustMeAndMyLove skrev 2009-08-17 10:52:11 följande:
    Även Royal Canins torrfoder är kost som inte är anpassat till katter eftersomd e till största del innehåller vete, majs, och andra produkter som kattens matsmältningssystem inte är byggt för. Våra katter, hundar och hamster äter BARF. Ibland i samband med billigaste torrfodret när vi har mycket att göra. Man går inte in i ett forum ch säger att det ena torrfodret är fel och det andra rätt för att lägga 500 kr / säck på torrfoder är inte nått alla kan göra. Tror säkert du hellre håller med i att man kan ge dem en bit lever eller kött då och då för att skapa en allsidigare men ekonomisk kost.
  • Divina73

    Ja...den är inte BRA för någon katt faktiskt oavsett känslig eller inte. Bra att du har fått bra information och kan hjälpa din kisse:)

    Chrisse och Jonas skrev 2009-08-17 10:51:58 följande:


    Ja just det. Royal eller purina. Purina fick vi rekomenderat till just våran katt. Hade ingen aning om att "vanlig" kattmat var så illa. Trodde bara att den kanske inte var lika bra, men nu förstår jag ju att för känsliga katter är den direkt farlig.
Svar på tråden OT, Katt hjälp