Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Läste faktiskt också PB:s tråd, det var den första på länge jag läst. Hoppas PB får vara kvar hos oss!

  • start september

    Periodare är vi väl många av oss

    Usch, det går massor med sjukor nu. Hoppas det bara är förkylning A.M och att du hinner ge Hector en massa fina antikroppar så att han slipper.

    Jag har ringt sjukvårdsupplysningen ett par gånger eftersom vi haft en tjej med hög feber här också och jisses vilka köer. Jag var helt övertygad om att det inte var någon influensa utan ett vanligt dagisvirus, men det var nästan så att personalen där övertygade mig om att det var svininfluensa. Just nu är tydligen all time high för elaka virus - så där ett par veckor efter skolstart/jobbåterkomst förkylningar så det är klart att alla tror att det är flunsan de fått. Jag börjar inse att det nog blir ett år med massor av sjukdagar för oss också.

    Förresten - hur får man barn att börja äta igen när det blir friska efter en febersjukdom? Hon har noll aptit, så vi får fortfarande kämpa med vätska även fast hon är feberfri och rusar runt som ett jehu. Även favoritmaten går bara ner lite av och mer än en halv flaska välling kräks hon upp - det verkr bli för mycket i magen. Känns om det tar längre tid att blir frisk när man inte äter?

    Hur är det BS - visst verkar Iris klara sig bättre i år? Då kanske man kan hoppas på att det vänder til nästa år.

    September är en firarmånad här också - vi har en bröllopsdag på G. Vår första bröllopsdag plussade vi med lilla tjejen dagen innan - det var den bästa presenten nånsin! Men jag får nog hitta något till maken i år, han brukar var duktig på att ge mig smycken. Varför är det så mycket svårare att hitta på något till honom?

  • start september

    Jaha, nu misstänker de att en pedagog på dagis har svininfluensa. Eftersom lilla tjejen varit hemma ett gäng dagar redan så lär hon inte vara smittad, men det känns inte kul att släppa dit henne med lågt immunförsvar efter en infektion. Samtidgt kommer man ju inte kunna skydda henne hela vintern Hon får ju inte vaccineras heller visar det sig ju.

    Hon får nog vara hemma veckan ut så vi ser om fler blir sjuka.

    Hur hade ni gjort?

  • start september

    Åh, vad glad jag blev för din skull Lapinette! Njut av känslan!

    Kram till Snorkfröken och Snaily. Den här karusellen är jobbig och kombinerat med andra motgångar så är det lätt att hamna på botten.

    Gosnosen, kul att se dig här! Vad roligt att det börjar närma sig ÄD-dags! Alla behöver ju inte må illa heller, det är väldigt individuellt. Att se till att alltid ha tillgång till mat pch Postafen, kanske också åksjukearmband så hade jag absolut åkt.

    BS, röding med bearneisesås har jag ätit på Grill Ruby i Gamla Stan - det var en höjdare! Egentligen är ju Hollandaisesås inte så långt ifrån och det har man ju till mycket fisk - så experimentera!

  • start september

    Tjoho Nenne - 18 ägg??!!! Underbart!

    BS, låter jättebra att du har hjälp av svärisarna. Bra planering att de kom nu, försök få lite hjälp av någon annan nästa vecka också.

  • start september

    Insåg att jag glömt av att hitta på en liten present till maken inför stundande bröllopsdag. Han känns verkligen värd något, men nu har jag idétorka. Upplevelser kan vara bra - men just nu vill han mest ha tid hemma med lilla tjejen vet jag.

    Någon som har någon idé?

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor