• Izzie

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    På tal om skånska äppelkakor, så tackar jag för alla tips inför helgens cykelmiddag. Det blev en efterrättstallrik bestående av kanelpannacotta med äppelkompott och riven nougat, chokladmousse med färska hallon & björnbär plus en smulpaj med nektariner och blåbär med vaniljvisp. Till det ett glas honungslikör och kaffe och te. Blev riktigt gott om jag får säga det själv. Synd bara att det var bortslösat på sådana dönickar som var gäster... Förrätten och huvudrätten var jättetrevligt, bra folk på båda ställen, men det hela avslutade med ett riktigt fiasko. Två par i 55-årsåldern som dessutom hade jobbat ihop utanför Kiruna för tjugo års sen. Gissa vad vilket samtalsämne som avhandlades under den måltiden? Maken och jag var bortkopplade från samtalet efter 10 min. Vi kunde lika gärna tagit hand om disken. Vi gjorde vårt bästa för att bryta in och styra in samtalet på något annat, vadsomhelst!, men det var lönlöst. Festkänslan bara dog och och det hela slutade med att vi var med på huvufesten en stund och tog sedan en taxi hem till våra bästa vänner som hade kräftskiva, så kvällen vart lyckad till slut iallafall Men lite antiklimax var det allt...

  • Izzie

    Vickan - Ja, sammandragningar kommer du att känna igen när du väl får dem! Hela magen blir stenhård och dras ihop. Det gör inte ont, men det kan vara lite obehagligt tycker jag. Förvärkar känns ung på samma sätt, fast de gör mer ont. Men det är säkert väldigt individuellt hur man upplever det.

    BS - Lycka till i veckan! *skickar över en portion tålamod och lite energi* (inte för att det finns så mycket av den varan här heller. Känner mig lätt dränerad efter en heldag ensam med Matilda ...)

  • Izzie

    Läste i kapp igår, men tappade fullständigt sugen efter att ha läst om Victory... Helt fruktansvärt.

    Nu minns jag inte vad jag skulle kommenterat igår. Typiskt.

    Liten - Lycka till!!! Är det idag intervjun är? Så spännande!

    Nenne - Det låter ju rimligt att blöda lite efter det Telis förklarade, men jag är ju ingen expert så jag har inget att tillföra frågan. Du kanske kan ringa kliniken och fråga om du känner dig orolig?

    Vänner - Vad trist att du mår så dåligt! Mådde du dåligt under din förra grav oxå? Jag minns inte... Antar att du fått tabletter utskrivna? Annars finns det ju lite hjälp att få. Om det hjälper eller inte verkar ju vara väldigt individuellt. Kram!!!

    EA - Jag förstår dina känslor ang kompisens bebis, har själv många vänner i min närhet som försökt mellan 2-6 år att få barn och de har beskrivit det ung som Nenne gjorde. Dvs att det var jobbigare under graviditeten och tiden runt "plusset", men att det lättade lite när bebisen sen väl kom. Hoppas att det kommer att kännas bättre för dig med snart! Kram!

    Telis - Skönt att du inte verkar ha ngn feber! Det bådar ju gott iaf, även om det är supertrist att vara risig under semestern. När har du BF?

    Cicci - Massa kramar!!! Hoppas det vänder snart!

    Lappis - Tre veckor! DÅ borde de verkligen kunna få fram en vikarie som kan sköta saker under tiden. Hoppas de ringer upp och det snabbt. Vore ju supertrist om ni missar en engelskakurs bara för att ingen administrerar det hela.

  • Izzie

    Piggis - Skönt att Amanda trivs så bra hos dagmamman, sånt är så värdefullt! Mysig dag ni verkar ha haft förresten!
    Inga spöken i natt?

    MSW - Lycka till hos kuratorn! När är det tänkt att det blir op?

  • Izzie

    Gomorron i tråden!

    Är snart på väg ut i västgötska skogarna, ska ut på paddelsafari med jobbet. Inte min kopp te alls. Särskilt inte när det är regningt och 13 grader. Men men, det kan förstås bli kul ändå. Mina jobbarkompisar är ju trevliga åtminstone och ikväll ska vi laga en god middag tillsammans i det lilla huset vi ska bo i. Är bara glad att det värsta av tanten är över, misstänkte ett tag att jag skulle få kärringen lagom till avresa. Ingen höjdare när man är utan toalett hela dagen. Men för en gångs skull var hon lydig och kom några dagar för tidigt.
    Nog ego.

    Muggles - Hoppas verkligen du får minus idag! (känns ff konstigt att säga de orden i denna tråden, men ibland är de tyvärr befogade...) Det verkar ju ändå lovande tycker jag eftersom du verkar ha haft tanten på besök. *håller tummarna*

    AM - Skönt att det är fixat nu! Hoppas att det inte gör alltför ont?

    Vickan - Bra gjort! Finns ingen anledning att gå och lida i onödan. Stå på dig nu och se till att du får ngt som hjälper!

    Snaily - Vad kul att det rör på sig! Spännande med ivf-samtal!
    Är det semester på gång?

    Nä, bäst att äta lite frukost. Chefen ska hämta mig, men har ingen aning om när Återkommer!

    Förresten så har jag bokat en resa till London för mig och maken i slutet av november. Är det någon som har nåt bra hotelltips? cenralt och inte för dyrt?

  • Izzie

    Muggles - Åh vad skönt att du fick ditt minus! Bra att du mötte en grundlig läkare oxå. Hellre ett extra test än tvärtom i vårdsammanhang tycker jag.
    Verkar ju superlovande med huset oxå! Chansen att de väljer samma mäklare måste väl ändå vara ganska stor? I synnerhet om han dessutom har nya köpare på G... Stort grattis till båda beskeden iaf!

    PB - Kunde inte annat än att skratta lite åt era problem med att hinna till telefonen Tar nog ett tag innan ni vänjer er, och sälvklart är det jobbigt att lämna en plats som har varit "hemma" under en så lång tid. Men det brukar gå förvånansvärt fort ändå att ställa om. Jag kan tänka på det ibland, hur anpassningsbar människan verkligen är.

    Kängu - Vad kul att du hittat lite folk att umgås med. Sånt är verkligen så värdefullt! Många verkar verkligen hitta vänner för livet i sina sk mamma-vänner

    Nenne - Förstår verkligen att det brast för dig igår. Livet är verkligen inte rättvist. Hade det varit det så hade du & P haft en bunt ungar vid det här laget... Kram!

    Ore - Taskigt med kollegan och lönen! Det skulle jag absolut ta upp med chefen om jag vore du... Det är skitjobbigt att förhandla om lön tycker jag, men det är knappast någon som tackar en om man låter bli heller. Ibland önskar jag att jag var lite mer som en kille när det gäller sånt. Hoppas att du lyckas iaf!

    Liten - Stort jättegrattis till jobbet!!! Vad kul! Hur berättade du nyheten om bebisen då? I samband med beskedet eller gjorde du det innan? När börjar du? Hur gick det med kollegan som "tävlade" mot dig? Får han ditt vik? *nyfiken i en strut*

    BS - Hoppas det gjorde susen med en god natts sömn... Det lät verkligen inget kul att bråka så somni gjorde igår. Jag har full förståelse för att du lackade ur. Men jag kan ibland själv märka, både på mig själv och maken, att ju mer man är ifrån Matilda, desto mindre lyhörda blir vi. Jag minns (när jag var hemma) att jag tyckte att min make kunde ta ett större ansvar när han kommit hem från jobbet, men att det oftast ändå blev jag. När situationen sedan blev omvänd och jag var den som var borta mest, märke jag att jag backade och lät maken sköta huvuddelen. Så konstigt eftersom jag ändå reflekterat över det innan. Givetvis är det inte ok, men din make kanske fortfarande var i jobb-"mode"?

    Sweet - Trist att lilltjejen är sjuk! Hoppas hon piggar på sig snabbt och att du och maken slipper!

    EA - Vet att jag inte ska spä på det hela, men det är ju vääääldigt spännande...

  • Izzie

    AM - Vad bra att det faktiskt inte var ngn miss, utan att läkaren hade en plan för det hela. Snacka om att du kommer att ha snygga ben till beack 2010!!!

  • Izzie

    Det där med utploppande navel var en skräck hos mig faktiskt under min graviditet...

  • Izzie

    EA - Än är det ju inte helt kört, ömma bröst fick inte jag förrän flera veckor efter bekräftat plus. *håller tummarna så knogarna vitnar*

    Snorkis - ingen aning faktiskt, fast det låter ju rimligt att strecken blir starkare ju mer de fångar upp?

    Kängu - Matilda har haft två feberkramper nu. Den första i juni så och sen en till för några veckor sedan. Superobehagligt. Märker att jag går som på nålar när hon är förkyld och har lite feber. Men det är ju bara att lära sig leva med. Det kommer ju växa bort.
    Mysigt med brunch & shopping!!!

    FREEEEEDAG!!!!!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor