• _koko_

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    lappis - Klart jag gör!

    Hörs efter lunch!

  • _koko_

    muggles - Jag kan varmt rekommendera en dammsugare per våningsplan (vi har en vacker gammal electrolux efter min farmor i källaren ), men har ingen erfarenhet av centraldammsugare.

    EA - Jag förstår känslan av att komma till vägs ände, minns vilken ångest jag hade när vi körde igång med vår ivf eftersom det verkligen är sista utvägen för ett biologiskt barn. Men något misslyckande kan jag verkligen inte tycka att det är!!!

    AM - Mäh, jag är ju med i ecoloco-gruppen på FB, borde de inte skickat ut info om superrea där? Hur som helst är det ju som vanligt - en massa fina klänningar och max en eller två t-shirts som jag skulle kunna tänka mig att köpa till conny...

    Kul med dop och tårta! Vågar inte gå in på kakburken, vet att jag skulle förlora mig fullständigt där.

    Har precis varit och köpt glass på ett litet ställe vid vattnet vid tegelbacken. Hemmagjord helt fantastisk glass, rekommenderas varmt!!

    Ikväll blir det en ikeatur, ska köpa madrass och skötbädd. Och-sen-allt-annat-som-man-inte-visste-att-man-behövde.

    Mrs B - Hoppas du mår bättre snart, kom på att jag helt glömt säga KRYA PÅ DIG!

  • _koko_

    Ore - Jag var hemma i 10 månader med conny, och på slutet var det en pina faktiskt. Han höll precis på att lära sig att gå och var jättefrustrerad över det, så man var tvungen att gå med honom HELA TIDEN. Jag fick inte sitta ner över huvud taget, och det tärde kan jag säga! Men alla barn är olika, och alla föräldrar med för den delen.

  • _koko_

    lappis - Tack! Nu har det ju börjat regna, så då kanske jag får gott om sällskap där... Sambon och conny hämtar mig när jag är klar, så får jag strosa i lugn och ro utan några killar som tröttnar efter 5 minuter.
    Tror jag ska anlita dig som guide nästa gång jag ska boka resa.

  • _koko_

    telis - Vad skönt att du ser fram emot resan nu!!! Och som izzie säger, vegas är ju bara en del av den.

    BS - Det är svårt att sätta sig in i hur det är att ha en Iris... När man bara sett bilder på henne är det ju svårt att tro att hon kan sätta sig så vansinnigt på tvären.

    AM - Ja, jag önskar lite att jag hade tagit vara bättre på föräldraledigheten med Conny. Fast samtidigt tror jag att jag gjorde det, men att jag har glömt...

  • _koko_

    Hallå sweet!! Jag tror att telis är inne på rätt spår där, att det anses fel att "utnyttja" dagis för sina egna nöjen.

    telis - Det är ju vegas, det finns säkert luftkonditionering utomhus.

  • _koko_

    AM - Vad kostar det i sverige? Typ en tusing per barn eller? Lite skillnad mot usa då... Fast med tanke på vad jag och sambon betalar i skatt varje månad täcker vi nog upp de flesta subventioner vi får...

  • _koko_

    AM - Det här: "Barnet erbjuds omsorg när föräldrarna förvärvarbetar eller studerar plus skälig restid." betyder väl i princip att man inte får ha dem där när man har semester, så tolkar jag det iaf. Så länge man inte vill ha dem där under hela semestern har jag inget att invända (vill man det tycker jag man ska fundera på varför man skaffade barn).
    Men det löser sig ju som sagt ofta av sig självt iom att dagis stänger på sommaren (vilket känns väldigt konstigt för mig, varför underhålla "industrisemestern" på det sättet?)...

    ore - Tycker absolut att det är hans tur att komma med förslag nu!

  • _koko_

    sweet - Oj, jag menade inte att ni betalade så lite skatt att ni gott kunde betala hela dagisavgiften. 25% är helt klart mer än nog!
    Men att man måste betala även när dagis är stängt, piggis, det var ändå det värsta!

    Hoppas du inte blev alltför mörbultad av terapeuten, lappis.

    NU är det dags för Ikea!

  • _koko_

    vickan - De är ju inte ute för att jävlas, har du så lång restid så kommer du kunna ha barnen på dagis så länge. MEN, det är ju under förutsättning att öppettiderna räcker förstås. Vi har det nog ovanligt snävt på vårt dagis (7.45-16.30 på lilla avdelningen), så det är tur att vi inte tänkt jobba heltid någon av oss.

    tinga - Precis som Mrs B säger så fixerar sig barnet ofta senare (om alls) andra gången. En månad innan tycker jag låter tidigt, Mrs B! Det var ungefär då conny fixerades.

    telis - Jag har provat flytande gaviscon (det enda flytande man får ta som gravid enligt det apotek jag var på), och det är BETYDLIGT bättre än de vidriga löddrande tabletterna!! Det smakar plast typ och är inte särskilt gott, men man behöver bara svälja 10-20ml. Det besvärliga är att man inte får ta det samtidigt som järntabletter, för då tar inte kroppen upp järnet.

    Vet ni vad som hänt?? Min moderkaka har dragit sig uppåt!!! Det är nästan en hel cm till godo nu, vilket enligt gynläkaren var jättebra!!! Ååååh, jag är så GLAD idag!!! Nu börjar jag faktiskt känna mig redo för bebis, och se fram emot det på riktigt.

    La dessutom i en toning i morse (är förresten fortfarande nyfiken på vilken nyans det blev för dig när du gjorde hemma, lappis?), har klippt mig, epilerat benen, och fått brynen fixade, har mao gjort mig vacker för bebisen.

    Nu MÅSTE jag slutföra rapporten, det är ju liksom sista dagen idag!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor