• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    AM: inget tonårstrots där inte

    Sept: då kanske vi följs åt vid nästa försök?

  • muggles

    AM: ja vilket hemskt hus (enl min smak)! Alla husen var rätt hemska men det är ju amerikansk smak vilket matchar väldigt dåligt med min...

  • muggles

    Izzie: trots att ngn här hade läst ett test där Didriksson inte fick bra resultat så var vi väldigt nöjda med den overallen förra året så vi har köpt en Didriksson i år med.

    JAg tycker det låter som om ni har väldigt mkt kläder på era barn Moa är så varm av sig så hon har bara sina vanliga kläder (tröja + jeans) och ovanpå det regnstället. Är det kallt så en fleecejacka el bomullströja som mellanlager. Vanliga skor funkar jättefint fortfarande (iaf här i Götet).

  • muggles

    Vänner: åh vad skönt att du mår bättre och att ni hade det mysigt i Kosta!

    EA: skönt med spottingsarna - vår fiende nr 1

    Sept: nej jag vet inte hur hcg:t utvecklas. Doktorn tyckte att värdet nu var normalt så det görs inga mer kollar, jag får bara hoppas att allt utvecklas åt rätt håll så att jag kanske är gravid igen bortåt 2011 (men jag är inte bitter nej då)

    Cicci: om du läser detta - kram på dig! Du saknas i tråden...

    Jag har läst på lite om besiktning (fick en länk av en kompis www.kopa-hus.se/checklista.html) och jag känner nog lite som PB att det kan vara ett bra sätt att lära känna sitt hus och dess brister. Dessutom tyckte Piggelin också att det kunde vara en bra idé och hon har ju precis köpt nytt hus. Efter allt jag läst känner jag iaf att besiktning är ngt jag ALDRIG skulle ha skippat om jag köpt ett äldre hus, men det verkar vara rätt många som gör det(?).

  • muggles

    Oupsie: som tur är har vi inte puts- utan träfasad på vårt hus men det kan ju vara andra saker som det har slarvats med. Jag litar inte direkt på byggbolagen att de gör rätt i varje steg... Bara i vår nybyggda lgh har det varit flera slarvfel som orsakat skador (bla en fuktskada på hallparketten) och det är ju värre med hus eftersom det är utemiljö också. Vi har ju ingen möjlighet att granska fasad, fönster, tak, dränering mm - vi kan ju inget om det

  • muggles

    Cicci: vad härligt att du hann in en liten stund!

    Apropå bebis så har jag startat ett nytt projekt hemma - att göra ett fotoalbum (myphotobook.se) 2007 och framåt. Vi har inte framkallat mer än ströbilder och vi har så mkt fina kort som vi aldrig tittar på. Visst kan man gräva fram datorn och titta men jag vill ha ett album i bokhyllan också. Så jag började med magbilder och det gick över BB, bebisbilder till när Moa är 6 mån ung (har bara kommit dit än så länge). Gud man blir helt sjuk - längtar efter att få uppleva det igen. Vad liten hon var!!!

  • muggles

    Telis: vi vet fortfarande inte om det är ngn besiktning gjord på huset el inte - mäklaren har inte svarat på det (dvs hon har inte fått svar av byggföretaget).

  • muggles

    Telis igen: jag hade blivit mkt förvånad om du/ni inte skulle göra besiktning vid husköp - det hade inte riktigt stämt med din övriga personlighet Vad jag menade var att det verkar som om det är en del folk som faktiskt köper även ett äldre hus utan att göra besiktning (iaf fick jag det intrycket på hemsidan jag skrev om).

  • muggles

    Telis: vi hade 2 mäklare som värderade vår och de hamnade på exakt samma värdering (2,2 milj minst men kanske mer). Vi hade en 3:e inbokad men avbokade den då den ena mäklaren kändes "rätt". Hörde med honom förra veckan om värderingen han gjorde efter sommaren står kvar och han menade att vi ev kommer att få ännu mer nu. På bara ett par mån har det ökat rejält.

    Här i Gbg går beg hus i hyfsade områden också upp mot 4-5 milj (utg.bud 3,8-4,9 osv) medan nybyggda ligger kvar på 4-4,2 och då är det ju fastpris. Hörde att det är helt sinnesjuka budgivningar nu med...

  • muggles

    Telis: vår mäklare som vi föredrog föreslog också en stege när vi förhandlande om procentsatsen. Tror han tog 2% upp till 2.2 och sedan 11% på överskjutande el ngt sådant. Vi tyckte det var en bra morot för honom att sälja den så dyrt som möjligt istället för att ha en fast procentsats.

    Det finns ju nätmäklare där man kan göra mkt själv men man ändå kan få ut den via hemnet, men det orkar man ju sällan. Nä det är hiskeliga pengar för de flesta mäklare gör ju verkligen inte mkt jobb tycker man.

    Den som vi har valt har dock redan jobbat en del för oss. Tex hörde han av sig när en 5:a i vår förening var på gång ut på hemnet så att vi kunde ha lite koll på vad den gick för. Dessutom har han hört av sig med jämna mellanrum för att höra hur det går med husköp (han är väl sugen på att få affären dvs att sälja vår lgh ) och han berättade att han redan marknadsfört vår lgh till några som väntar på en 4-5:a i vårt område, han sa att det finns flera intresserade som bara väntar på att den ska komma ut. Så jag tycker att han har skött sig bra!

    BS: ang förlossning var det nog det jag menade, att man är beredd på att allt kan hända och då blir mindre upprörd. Man kan föreställa sig sin "drömförlossning" men man ska nog vara beredd på att det inte blir så. Jag har mött mammor som varit riktigt ledsna över att de tvingades till akutsnitt - ngt de absolut inte hade räknat med och de hade en "sorg" över att inte ha fått föda vaginalt.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor