• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • fru AM

    En chockad Hektor hälsar till alla födda och ofödda trådbebisar. Han har just överlevt tremånadersvaccinationen som bestod av två sprutor - en i vardera benet - samtidigt ... Där satt han och log så vänligt mot de två sköterskorna - och så stack de honom i benen! Tårarna sprutade i tio minuter

  • muggles

    Ore: det är inte säkert att barnet tycker det är så roligt att följa med på långa turer i vagn och bara se träd... Mao kanske bättre att satsa på barnvakt när du tränar och köpa en joggingvagn i begagnat (om du ser att det funkar med barnet). JAg tycker du ska satsa på en bra barnvagn som fungerar både som liggvagn (ligginsatsen använder man bara ca 6 mån - tänk på det!) och sittvagn.

    Själv vägrar jag syskonvagn, de verkar så stora, tunga och klumpiga. Jag tänkte köpa mig en bra bärsele (Ergobaby) och ståbräda. Moa går redan nu långa sträckor (hela vägen hem från dagis tex).

    Har inbokat KUB-test, lyxigt att få göra det gratis nu. Men tydligen är det så att får man en siffra i närheten av gränsen - säg att gränsen är 1/200 och jag får 1/201 - då får man inte gå vidare med FVP. Är däremot siffran 1/199 då får man gå vidare. Så lite läskigt om man får "tveksamma" siffror...

  • muggles

    Ore: jag skulle iaf inte satsa på 4 (fasta) hjul el trehjuling med fast framhjul (de förstår jag inte alls vitsen med).

  • muggles

    Imorgon ska vi träffa husmäklaren!

    Här har jag jobbat igenom mina 177 mejl i inboxen, åtminstone på så vis att jag skummat och delat in i kategorier. Puh!

  • muggles

    Piggelin: förhandlade ni till er en bättre procentsats på mäklaravgiften när ni sålde?

  • Telis

    Stackars Hektor!

    Men vad konstigt, Muggles! Gäller det även vid din ålder alltså? Jag trodde man erbjöd fvp till alla över 35, oavsett om man gjort KUB eller inte. Kan man göra det privat om man nu hamnar över deras gräns men att det känns tveksamt?

  • Piggelin1

    Muggles,
    jag minns att vi förhandlade fram en bättre procentsats med den första mäklarfirman vi hade, med den andra tror jag att vi var rätt nöjda som det var, minns att vi fick en del grejor "på köpet" däremot - större annóns i GP, lyxvariant av lgh-prospektet osv.

    Muggles - vad ska ni nu göra med alla pengarna ni sparar/tjäääänar för KUB'et som ni inte behöver betala En schysst middag ngnstans kanske?!

  • Lapinette

    Vet inte om ni minns men jag nämnde makens kollega som har köpt ny lägenhet och inte får sin nuvarande (i centrala Sthlm) såld. De har nu gått ut med en ny annons - 1 MSEK lägre utgångspris!

  • Piggelin1

    Har precis haft en kompis på besk med hennes 3½-månaders. En bedårande liten fin tjej! Vi har en gemensam kompis som väntar sitt andra barn i början 2010 & vi konstaterade att det är ju nästan som om jag skulle ha både Amanda & denna 3½-månadersbebisen Tur att det inte är så...!

    Muggles - har du börjat jobba idag?

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor