Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Muggles: jag skulle personligen aldrig i livet köpa någon som helst fastighet utan att ha haft dit en besiktingsman. Jag instämmer dessutom i Septembers rekommendationer av Eminenta. De är lite dyrare än vissa andra, men shit vad noggrann han var som vi hade!
    Härnere där vi bor nu fanns i stort sett bara Anticimex, och det var väl bra, emen inte i närheten av så minutiöst som han från Eminenta var.

    Se till att vara MED under besiktningen också, för då lär man sig en massa och kan fråga lite också.

    Som AM sa också: skador i ett hus uppstår ju nödvändigtvis inte av att någon bor där och gör något fel, utan oftast är det ju missar i själva bygget.

  • passionsblomman

    Vår unge är också varmare än de flesta verkar det som och vi har alltid haft lite mindre på honom än de andra för annars smälter han bort. Dessutom är han väldigt aktiv, så han håller ju sig varm av att det är sådan fart hela tiden. Det är ju en väldig skillnad om man är lite stillsam av sig och mest vankar runt lite på gården än om man kör full speed hela tiden.

    Ett bra underställ, mjukisbrallor och en vindtät/vatenavvisande jacka räcker väldigt långt för oss. Om det sedan är en fleecefodrad jacka eller om man tar fleecetröjan för sig har varierat. Stickade tröjor går helt bort-vilket hans stickande farmor inte alls har fattat...

  • passionsblomman

    Idag har min son med sig en kompis hem från skolan för första gången sedan vi flyttade hit.

    Jag ska snart steka pannkakor till dem.
    Det värmer en mammas hjärta att se dem ihop och höra småpratet vid TV-spelet...

  • passionsblomman

    Håller med Nenne-tunna ullstrumpor!! Det finns på vanliga sportaffärerna och är jätteskönt! Jag som är iskall om fötterna jämt älskar mina sådana strumpor.

    Nu nöter iofs min unge strumpor så man kan undra vad han GÖR egentligen. Tills man ser hur de åker på fötterna och håller på..
    Så han får mest vanliga och när man kan köpa ett helt gäng till lite bra pris...

  • passionsblomman

    Nenne: Jaså, han har kanske sådan fobi då min son, för på förra stället hade vi ett berg bakom huset som han avskydde
    -"Det bor vargar däruppe mamma och näs jag sover vill de komma in i vår stuga och ta oss"

  • passionsblomman

    Herregud vilket hus! Jag som tyckte vårt hus var skitstort!
    Skorpan, det kallar jag min son för Cicci! Ända sedan BB faktiskt. Numera säger han "jag är ingen skorpa" men det är bara att finna sig i.

  • passionsblomman

    Telis: vi sålde i sthlmsområdet. Vi valde en mäklare vi redan haft förut och hade stort förtroende för. Den gången för 4 år sedan var procenten 4,5 eller 5 har jag för mig. Nu hade hon precis buytt till en annan MYCKET "flottare" firma, med otroligt arbetade prospekt och så. Kanske viktigar vid fristående hus än vid lägenhet, det vet jag inte.

    De hade också valet mellan stege eller fast. Vi tog fast och det innebar hela 6,5%. Mycker pengar, MEN jag vidhåller att vi aldrig aldrig aldrig ahde fått ut de pegarna om vi "gjort själva" via nätet och det var engagaerat, hon var tillgänglig jämt, för både oss och intressenter, allt gick otroligt smidigt och proffsigt till.

    Vi är jättenöjda!

    (dessutom är ju arvodet avdragsgillt när man sedan ska betala den förbannade vinstskatten...)

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor