• fru AM

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Koko: har kollat runt lite efter tvättmedelsburkar. Tyvärr hittar jag inga med tillräckligt "svåra" lock - det här tycker jag faktiskt är det bästa förslaget (innebär lite pyssel dock):
    zarlei.com/forvara-tvattmedlet-snyggt-och-prydligt/

    Muggles: hur är det med huset - har ni möjlighet att flytta väggar lite som ni vill?

  • fru AM

    Efter en dag på Skansen är man genomsvettig fast ganska glad!

    Lappis: tycker du tänker helt rätt ang adoption. Det måste vara så skönt att vara lugn och tillfreds efter så lång tid i barnkarusellen. Det är viktigt att må bra själv i karusellens mitt om man säger så. Ni kommer bli underbara föräldrar - lyckost det lilla barn som får komma hem till er!!!

  • fru AM

    Ore: måste bara säga ang babyskydd/bilbarnstol: Livia använde sitt babyskydd fram till över ett års ålder - gränsen var för det skyddet 13 kilo alternativt när överkanten på öronen kommer i jämnhöjd med överkanten på babyskyddets rygg ... vi bytte dock innan vikt/längs uppnåddes för att hon inte satt bekvämt i det längre. Till saken hör nog märket/modellen på babyskydd - om det är rymligt eller ej. Vårt gick att justera huvudstödet på i höjdled och hade en lite kudde att lägga bakom ryggen på nyfödingen. Jag har många gånger önskat att vi hade köpt en bilbarnstol som gick att klicka på på barnvagnschassit!!!

  • fru AM

    Eller var det inte Ore som tvekade om babyskyddet nödvändigt skulle gå att sätta på på vagnsunderredet?

    Ni som går i tapettankar - här får ni en länk: www.wallpaperdirect.co.uk/index.php
    Fick den av en inredare på Irland. Hon påstår att det går att handla från Sverige också!

  • fru AM

    Start igen: ser på fästet att det kanske blir svårt att korta kopplet. Kanske ska mrs Google göra en insats. Vad heter koppel på engelska?

  • fru AM

    JAg ger faktiskt upp koppelgooglingen. Det var för svårt ...

    Overall: Jag tycker Reima har de bästa overallerna. De är lätta och smidiga. Torkar över natten så då behöver man inte två (såvida man har egen tvättmaskin alltså - eller hyfsat lätt att boka tvättid på kort varsel). Man kan ju försöka vara noga med att sätta på galonisar utanpå overallen vid riktigt slaskväder - så spar man en tvätt ... Nackdelen är att Reima är lite dyra.
    Polarn o Pyrets overaller är ju annars bra har jag hört - har dock inte testat dem så mycket (Livias babyoverall var därifrån men hon hann växa ur den till dagisstart (=skarpt läge). HAr jag tur så har Livia nu vuxit i Storsonens sparade Reima. I annat fall köper jag en ny Reima eller POP till henne i unisexfärg (så att Hektor kan ärva).
    Jag tycker det är smart med en overall och en jacka + vinterbyxor så kan klädseln vara fullt flexibel vad gäller det skiftande vädret och eventuella kladdkatastrofer ...

  • fru AM

    BS: grattis till vagn! Vilken färg blev det?

    Snaily: jag skäms för att jag gav upp googlingen - men jag hamnade bara på Alacs egen hemsida hela tiden. Kanske försöker jag igen. Är kopplet till Korven eller till maken?

  • fru AM

    Livia älskar sina galonkläder - blir arg om hon BARA får ha byxorna på sig - vill ha hela stället. Utanpå overallen ...

    Just Reima är ju så smidiga att det funkar tycker jag - fast blir hon svetttig så vet jag inte. Har annars inga tips om funktionskläder - brukar köpa olika vindjackor/byxor - nu senast på Stadium och Lindex. Men Livia gillar ju som sagt sina galonisar.

  • fru AM

    Åh Tinga: jag hoppas det funkar med sonden! Stor kram!

    Frejis: bra att de har koll på dig och lilla fröken - vilken vecka är det nu igen? Kramkram!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor