Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Tråden är bra till mycket. Maken började fråga om progesteron och barnalbyl och hur det var vi gjorde när det tog och jag insåg att jag inte mindes. Då letade jag upp en gammal tråd för det datum när det tog och titta, där fanns det noga beskrivet. Vem behöver dagböcker när man rapporterar här!

  • start september

    PB, har också erfarenheter av att testa för tidigt. Hoppas att det är så!

    Frejis, tack Vi får se hur det blir, jag är inställd på att det är en både lång och osäker resa.

    BS, det kan vara lurigt med att flytta till annat hus. Vi hade tur och hade en bra bankkontakt som tyckte det var ok att vi köpte först och sålde sen. Å andra sidan var vi säkra på att få lån så vi hade inet formellt lånelöfte i form av ett papper. Nu var det ju ett tag sedan, kanske är det värre nu.

  • start september

    BS igen, jo det kan ju vara praktiskt med kort cykel också. Jag har dock det dumma trackreckordet 29-35-31-28-26-23, så det vete katten om det är 23 som gäller nu.

    Nu ska jag gå och lägga mig hos min hostande lilla tjej, har kommit nu ikväll. Första dagissjukan kanske?

  • start september

    Muggles,

    åk in och stå på dig (vilket jag hoppas att du redan gjort nu). Man ska ta oro på allvar, du är dessutom andragångsförälder så de borde lyssna kan man tycka. Ett enkelt VUL är vad som krävs. Hoppas så det går bra. Kram!

    MA och X är inte samma sak, MA är lite enkelt ett fördröjt missfall och X är utomkvedeshavandeskap (alltså en graviditet utanfär livmodern). X upptäcker man oftast tidigare än v 10 och då har man ont på ena sidan oftast.

  • start september

    Snaily, nu var det ett par år sedan jag spolade, men det var inte så farligt. Jag tog en ipren efter rekommendation här men det är inte alla som gjort ens det. Är du orolig eller vet att du är väldigt smärtkänslig kanske en tablett kan vara bra?

    Lycka till!

  • start september

    PB: I min läsning av gamla trådar igår hittade jag detta som faktiskt jag själv skrivit för några år sedan. Jag var på Sophiahemmet.

    Liten beskrivning: De för in ett spekulum eller vad det heter som vidgar. Det spänner lite, men är som ett vanligt gynbesök. Sedan förde de in en tunn, tunn slang, det spände lite precis vid införandet, men sedan kändes det inte att den var där. Sedan spolade de vätskan och tog bilder. Det sista kändes inte alls. Sedan drog de utan slangen. Jag fick en binda, det räckte bra. Det var mest kontrastvätska som kom.

    Du kan fråga direkt om det ser bra ut.

  • start september

    Grattis Telis, Vänner och BS till bra UL/VUL!

    Muggles, sorg ser så olika ut och det går nog inte att jämföra med sorgen efter din mormor. Är man ledsen måste man få vara det och att få prata med någon låter jättebra. Visst pratade du med någon efter förlossningsdepp också och kände att det hjälpte? Förstår Moa att ni är ledsna förresten?

    Angående bilstol: Vi har haft lilla tjejen bak med spegel från början - har funkat bra, jag hade ändå varit en trafikfara om jag försökt pilla med nappen etc när hon var liten. Jag vill dock ptova att ha henne fram när jag kör längre stäckor själv, tänker att jag kanske kan roa genom att sjunga etc om hon ser mig.

    De stolar som fästs med Isofix är alla maximerade till 18 kg, själva Isofix är inte godkänd för mer.

    Filur namnlappar var jättebra tyckte jag.

    Här avbröts inskolningen av en seg förkylning med allehanda elände så hon har fått vara hemma ett tag och nu är det helg. Känns som det blir börja om igen tyvärr. Fasar lite för hösten, det känns som hon har rätt lätt för att bli sjuk, vi har haft ett gäng snuvor redan när vi var hemma.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor