• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Ore: är det höger sida du har ont på?

    Ja föräldrakursen var väldigt "grund" tycker jag men det verkar väldigt olika på olika ställen. Svårt att välja bort ngt man inte har prövat tror jag. Ni kan ju gå en gång åtminstone och sedan skippa resten om det är för jäkla dåligt.

    Profylaxen däremot är väldigt bra förlossningsförberedande. Den lär dock inte ut hur man ska agera som förälder... Den koncentrerar sig liksom på allt fram tills man blir förälder.

    I mitt tycke vore en bra förälderkurs en genomgång av amning och matning i största allmänhet, några olika sömnmetoder (hur många föräldrar har inte problem med detta?!), lite om allmän skötsel, kanske de vanligaste sjukdomarna första året. El typ hur man agerar när barnet får ont i magen (händer de flesta) el om den lilla bebisen får hög feber och mkt snuva. Men i princip ingenting av detta fick vi veta (jo hur man ammar, men det utgicks ifrån att amningen skulle fungera) utan det har vi lärt oss utefter vägen. Första gången man står där mitt i natten med ett hysteriskt skrikande barn så är man inte tuff...

  • muggles

    Jag fattar inte varför ngn inte gör sig pengar på att erbjuda en kurs i sömnmetoder (utom Anna W då). Jag tror det hade varit superlätt att tjäna pengar på desperata föräldrar... Hade jag inte redan haft ett grymmejobb skulle jag skapa en kurs med praktiska övningar i vagning mm hehe.

  • muggles

    Vi har förresten bröllopsdag idag! Jag fick 3 långskaftade rosor

    Nennelainen: hohooo...?

    Har Liten också lämnat tråden? Var länge sedan hon var inne nu (före mitt plus tror jag...).

    Jag tror jag har världens bästa man - han tycker jag ska åka på solsemester i höst med en tjejkompis för att kompensera för den usla sommaren och ladda inför nästa bebbe! Han är guld.

  • muggles
    Ore skrev 2009-07-29 15:21:13 följande:
    Muggles: Japp, på min högra sida. Ungefär mitt över nedersta revbenet. Inte konstant ont, men ofta återkommande...
    Vanligt! Jag hade det och Piggelin också tror jag. Jag tror att det är ngt (livmodern?) som trycker på ngt annat organ.
  • muggles

    Lappis: semesterdagar har han men han har det lite kritiskt i sitt projekt, det är leverans v40 el ngt sådant.

  • muggles

    Koko: vi har privat sjukförsäkring via jobbet så jag ringde Skandia som vi hör till och fick en tid. Sedan gick jag dit, hon tittade på mina märken och vi bestämde gemensamt att vi skulle ta bort det som såg misstänkt ut ("dysplastiskt"). Sedan ringde de en vecka senare och sa att det mkt riktigt var dysplastiskt och att de därför ville ta en bit till. Denna bit väntar jag fortfarande svar på, det är ju semester. Jag hade inte cancer i huden men cellerna var "oroliga" och kunde ha utvecklats till cancer. Märket var >6mm i diameter, ganska mörkt i färgen (mer svart än brunt) och oregelbundet i formen - dvs flera varningstecken.

    Ang Conny så har jag ju träffat honom och han verkar högst normal. Många killar är sena i talet, och han pratar ju eller hur? (Även om ni inte förstår allt.)

  • muggles
    _koko_ skrev 2009-07-30 14:54:49 följande:
    telis - Nä, man måste kryssa som värsta slalomåkaren! Fast det borde ju du ha talang för, böj ena benet bara! Börjar bli väldigt trött på hela svininfluensahysterin nu, kan inte låta bli att bli påverkad... Är vi helt puckade som ska sätta conny på dagis med en nyföding hemma? Får prata med vårt dagis, första vintern på dagis brukar ju vara väldigt sjukdomsfylld även i vanliga fall... Åsså är det RS-år ovanpå alltihop också. Hejja!
    Koko: jag tycker de verkar överdriva det hela en aning. Jag försöker tänka att det är samma risk med en "vanlig" influensa. Och om du ser till att gosa riktigt mkt med Conny så kommer er bebbe att få dina antikroppar.
  • muggles

    Telis: du kanske ska köpa handdesinfektion och packa ner och ha med? Så kan du desinficera händerna varje gång du ska äta mm. Försök tänka på att inte gnugga dig i ögonen, peta dig i näsan mm Bästa sättet att skydda sig är väl handtvätt(?). Jag hade alltid handdesinfektion (finns på Apoteket) i skötväskan när Moa var

  • muggles
    kängu skrev 2009-07-30 20:12:33 följande:
    Hej på er!Nu tänker jag vara totalt EGO- scrolla om ni inte orkar läsa!Jag känner mig så jävla nere just nu... amningen fungerar bara sämre och sämre med Ru, jag har för lite mjölk och kompletterar därför med ersättning. Nu krånglar han mer och mer vid bröstet, skriker och är missnöjd... Jag kommer inte orka fortsätta så här så länge till då det är så knäckande att se honom så ledsen vid bröstet. Han är betydligt nöjdare vid flaskan, även om han ibland krånglar där också (men det tar jag ju inte personligt på samma sätt som när han krånglar vid tutten). Jag känner att jag inte orkar kämpa längre, och att det kommer bli att jag slutar amma. MEN jag känner mig så jäkla ledsen över detta, FAST jag objektivt vet att det är det bästa beslutet för både mig och Ru då detta påverkar mig så jäkla negativt... Tankar som att jag är en dålig mamma, att jag inte ens kan ge mitt barn mat... bla bla bla... saker som jag INTE tycker egentligen, men av någon anledning så känns det så. Det har gått så långt att jag inte ens kan prata om det utan att börja gråta...Sorry för helt ego inlägg, behövde få vräka ur mig lite...
    Här är en som fattar PRECIS vad du går igenom!!! Jag hade det precis likadant och jag kämpade från dag 1 (det tog 5 dgr innan mjölken ens rann till och då kom det inte mkt) och 5 mån framåt. Jag hade som mål att klara 6 mån amning men det ville inte Moa. Hon började krångla vid 4 mån och sedan tog det inte många veckor innan hon vägrade amma.
    Problemet är att det finns nästan ingenting som ngn annan kan säga som kommer att få dig att må bättre. Utom möjligen de på Amningshjälpen, de är professionella. Och tvärtom mot vad folk ofta tror så är de inte rabiata amningsförespråkare - utan de kan hjälpa folk att sluta amma - fast utan att känna sig som dåliga mammor. Jag råder dig verkligen att söka dig till dem. Alternativt till psykolog via Bvc - de har förmodligen också erfarenhet av detta problem. Vill du känna igen dig så finns det trådar på FL...
    Jag önskar i efterhand att jag inte kämpat så hårt utan gett upp tidigare. Många ggr tror jag att amningen till slut blev en kamp för min skull och inte för Moas bästa - och det är ju inte rätt
    Bolla gärna här om du tycker att det hjälper!
  • muggles

    Kängu: rättelse: om du inte vill sluta amma så kan du få bra hjälp av Amningshjälpen. De kan antingen ge dig råd via telefon el praktiskt genom att du tar dig dit och de visar. Det kan vara ngt litet trick som gör det. El det kan vara så att du har för lite mjölk. Amning är ett samspel - och om barnet inte vill så går det inte. Barnets fokus är mat - inte amning

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor