• fru AM

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Cicci: jag röstar förresten på Louise ...

    Angående BVC:s bristande kunskaper i statistik ...: Jag är verkligen inte någon expert på statistik men tycker det är konstigt att BVC-tanten (ej den ordinarie utan en semestervikarie) hetsar upp sig över Hektors vikt. Han är fet och fin i hullet och har riktiga HoaHoa-överarmar och lår ... Han ligger exakt på (och följer) den mittersta normalkurvan för vikten och ett snäpp upp för längden. Då blir tanten nervös och frågar om han äter tillräckligt ofta och att det är viktigt att han börjar äta havregröt så fort han blir fyra månader... Men ursäkta - han ligger ju på sin kurva som är den mest normala av alla ...!? Om alla barn som inte går upp 500 gr på en vecka ska börja med tillägg och extra mat så kommer ju kurvorna att förändras ordentligt med tiden och barn som "bara" ammas var tredje timma kommer ju klassas som halvt ihjälsvultna ...? Nu vill jag ju gärna börja mata honom med riktig mat snart (för att jag tycker det är kul) men jag tycker BVC gör det hela bakvänt!

    Ursäkta gnälligt inlägg ...

  • fru AM

    Ursäkta Tinga - hade inte läst om Piffs röntgen osv innan jag skrev mitt i-sammanhanget-petitessinlägg om BVC:s kurvor. Hoppas ni får ordning på det där nu snart! I alla fall en bit på väg? Kram

  • fru AM

    Dagens sista inlägg - intresseklubben håll pennorna i beredskap: Vi har nu äntligen bokat en resa! Till Thailand! I december! Med barnklubb. Åh vad jag ska lata mig och dricka paraplydrinkar. Eller?

    Godnatt Tråden

  • fru AM

    BS: aha - intressant - det är alltså när längdkurvan överstiger viktkurvan som de slår på varningsblinkers ... Fast Hektor följer sina kurvor - det är bara det att hans längdkurva är ett snäpp över vikten (fast det borde ju bara vara att se till oss föräldrar för att se att det stämmer ... )
    Fast faktiskt - tack Mugglan! - jag struntar i att oroa mig nu. Ungen mår ju finfint med sina tjocka överarmar!
    Och ja, Livia är rolig - men ganska krävande just nu. Humörsvängningar är bara förnamnet. Samtidigt är hon så pass charmig när hon sätter den sidan till att hon kommer undan med det mesta ... Idag ska vi åka till Aquaria och chockskada pirayorna litegrann.

    Thailand: blir helt otippat 1-15 december. Vill inte resa bort över jul eftersom jag gillar att umgås med tjocka släkten osv. Ska bli så skönt med ljus och värme då!!! Jag tänker slå läger nere på stranden och bara krypa upp vid matdags

  • fru AM

    Och var i Thailand ...: Vi blundade och pekade (typ) och hamnade i Bangtao Bay. Sex km lång strand. Hyfsat nära shopping i Phuket (40 min) och hotellet ligger precis vid stranden (och har barnklubb). Och hotellet har SPA-behandlingar. Så en del massage lär det bli.

  • fru AM

    Ja det är väl bara lite oroligt vad gäller mässling och sånt som Hektor inte kommer ha hunnit bli vaccinerad mot - men ammar jag fortfarande då så har han ett litet skydd i o m det ...
    Föreställer mig att han kommer sitta på en filt nere på stranden och bara skratta ...


    Lapinette skrev 2009-08-04 10:00:32 följande:
    AM - låter superhärligt med Thailand när det är mörkt och trist här! Själv planerar jag att göra samma sak det året jag är mammaledig. Har fått för mig att en strandsemester i Thailand är helt ok med en liten.
  • fru AM

    BS: Teutonia Lambda verkar vara snäppet bättre än vår Fun faktiskt - just på grund av att avståndet mellan sitt-/ligginsats och varukorg är större på Lambdan.

    Ore: på min möhippa fick jag sitta och rita av de män jag varit ihop med tidigare - det blev rätt kul, mycket snack och skratt - det funkade eftersom min grej alltid varit att jag sitter och ritar. Sedan visades bilderna från möhippan - inkl bildspel från skissblocket i bakgrunden under festen ... Låter lite fel men det var bra.

    Oj - är lite snurrig tror jag. Drack 1 1/2 glas vin till pizzan lite snabbt efter en varm dag på stan och en smärre ommöblering (tog hem två orientaliska mattor 4x3 meter på prov från en affär och var tvungna att se dem "live" .. Pust).

    Nu ska jag googla efter cowboymundering till maken. Ska på fest nästa helg. Tema Vilda Västern. Jag ska vara indianvurping.

  • fru AM
    Telis skrev 2009-08-05 07:59:23 följande:
    AM, gick det att välja en matta eller måste ni ta hem en tredje?
    Vi måste nog lämna tillbaka båda mattorna! Vi kom - efter att ha möblerat ordentligt med först den ena och sedan den andra (aj min rygg!) - på att vi nog inte ska ha någon orientalisk matta i vardagsrummet ... Så nu blir det till att leta efter något snyggt mer enfärgat ...
  • fru AM

    Muggles: skicka planlösning så ska jag snurra igång inredningsmaskineriet!

    Vi ändrade oss över natten vad gäller den ena mattan. Vi kunde inte med att lämna tillbaks den eftersom den var så vacker. Vi köper den!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor