Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Jättevanligt med den där stamningen sa logopeden vi gick till med vår son.

    Det brukar försvinna av sig själv, som Kängu sa.

  • passionsblomman

    Frullan: Ja fy fasen vad man är slak efter de där sessionerna!

    Det är inget man bara hastar igenom precis. Jag tycker det låter jättebra att du kommit så långt i processen nu.

    Det kommer en annan tid då du ser bakåt och allt det du går igenom nu är just bakom dig. Då kommer du knappt kunna omfatta med förståndet att det verkligen var DU som mådde så som du gjorde.

    -Jag hittade journalutlåtanden från min depressionstid nu när jag städade bland alla papper. Det var som att läsa om någon annan, fast jag vet att det var mig det gällde och att jag stred för att få någon att fatta hur det var ställt.
    Kram till dig!

  • passionsblomman
    Lapinette skrev 2009-08-25 10:06:59 följande:
    passionsblomman ? stopp i en äggledare? Varför har man inte gjort en fullständig undersökning på er innan man började med inseminationer? Hittade denna information på en blogg: ?att kvinnor med stopp i äggledaren på den ena sidan inte har signifikant lägre risk att bli gravida med hjälp av IUI och hormonstimulering än kvinnor med oförklarlig infertilitet/subfertilitet. Av kvinnor med stopp i ena äggledaren blev 31% gravida efter tre cykler av hormonstimulering och IUI, jämfört med 43% i den andra gruppen. En skillnad finns alltså, men den är inte signifikant och det är ju viktigt när det är vetenskap?. De par där orsaken är stopp i äggledarna har oftast MYCKET goda prognoser för att lyckas på första IVF-försöket.
    Jag vet inte varför de inte gjorde kontraströntgen först. M sa att "det finns olika steg och man går inta alltid samma väg" inte vet jag! Jag har bara hängt med så gott jag kunnat i den här karusellen. VUK blodprov och spermaprov gjorde vi ju. Jag visste inte ens att spolning fanns då.
    Hursomhelst så verkar det ju uppenbarligen vara så att det inte är kört, fast jag kände det så igår.

    Mer info får jag nog idag då M fått resultatet av bilderna på pränt från röntgen.

    Egentligen är det som känns allra jobbigast nu att vi ju för tusan ska FLYTTA, så att jag kommer att behöa söka upp rätt ställe och personer därnere istället. Googlat lite igårkväll och för IVF verkar man få åka ända till Malmö från orten vi ska bo på.
    Aja, allt sådant får jag ju lov att ta tag i nu alltefter vad de säger på kliniken och så.

    Tack alla för stöd och kramar och att ni bryr er!
  • passionsblomman

    Fast betala får jag nog göra, för landstinget (iallafall här i Sthlm "sponsrar" bara de som inte har barn alls för IVF. Härr skulle jag fått gå privat och då har M sagt att kön bara är ngn månad.

    Undrar vad det kostar förresten. Vet ngn det???


    Lapinette skrev 2009-08-25 11:18:49 följande:
    EA och passionsblomman - men det är ju super! Självfallet ska man vara oerhört tacksam om man slipper göra IVF men det underlättar och borde kännas lite, lite bättre om man åtminstone slipper betala för helvetet !
  • passionsblomman

    Men jag HAR ju fyllt 38 år, får jag inte göra alls då???


    Lapinette skrev 2009-08-25 12:02:56 följande:
    Förlåt passionsblomman, visst är det så. Betalada IVFer är bara till för de som är barnlösa. Sophiahemmet - tar 31 - 34 000 per IVF (beroende på om man behöver göra ICSI)Carl von Linné (Uppsala) - tar 22 000 per IVF eller 44 000 för ett 3-pack (innan kvinnan fyllt 38 år)
  • passionsblomman

    Förresten så är den bistra sanningen att det där är JÄVLIGT mycket pengar i vår familj. Väktere tjänar inte någe vidare och jag är arbetslös florist.

    Det vill fanimej till att vi får MASSOR för vårt hus om det ska vara snack om sådana där summor.

  • passionsblomman


    Shit!
    Lapinette skrev 2009-08-25 12:10:14 följande:
    Izzie - ja, våra vänner som har adopterat två barn från Ryssland la visst ned 250 000 på IVFer ... och sen ytterligare några 100 000 på adoption fast dem pengarna har de inte nämnt för de anser nog att barnen är värda det priset . Mamman i det paret ångrar inte att hon genomgick IVFer men däremot att hon gjorde så pass många (hon fick missfall efter missfall).
  • passionsblomman

    150 000 hade våra vänner i omkostnader när de adopterade från Colombia.

    EA&MJ skrev 2009-08-25 12:12:37 följande:


    Lappis-hur mycket kostar det att adoptera??
  • passionsblomman

    Lappis, nä fyyy vad mycket det är och vilket jävla meckande på ALLA sätt och vis!

    Det går åt hur mycket tid, kraft och pengar som helst. Undra på att man kan lacka ur på dem som säger att "det ju är viktigt att du slappnar aaaav ordentligt, för stress är INTE bra"
    Det fick jag höra senast igår, mitt i all gråt.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor