• _koko_

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Kors i taket, nu har han sovit brevid mig i EN TIMME! Det (= att han legat själv och sovit mer än 5 minuter) har inte hänt på flera dagar.

    PB & BS - Vet ni, trots att det är jobbigt att höra att det är normalt är det samtidigt en tröst på något sätt att höra det från er. Ni har ju överlevt liksom...

    PB - Han är drygt 2 veckor bara, så jag har ju verkligen inte behövt stå ut länge. Känner mig som världens drama queen, vilket är nyttigt tror jag, att få lite perspektiv menar jag.

    BS - Jag tror att du kommer att få ett "enkelt" barn den här gången, håller iaf tummarna för det.

  • _koko_

    Nu är kladdkakan i ugnen, jag har ammat och lillebror ligger lindad i soffan.

    Hej Kängu!! Tack för alla tips, jag får skrapa med foten och erkänna att jag faktiskt inte hade provat så många av dem. Har varit så trött att jag inte orkat göra annat än bära på honom...

    AM - Fick en "färdigpreppad" linda (en fleecepåse med kardborrefästen) av en kompis i usa till conny, men hann aldrig testa den på honom. Försökte använda den på lillebror några gånger i början men han blev bara skitarg så jag la ner det. Provade nu i morse igen och nu verkar den funka bättre.

    Har fortfarande inte sovit några längre stunder någon av oss, men det är faktiskt lättare att hantera nu när sambon börjat jobba (första dagen igår), för nu blir jag inte hela tiden påmind om att han kan göra vad han vill medan jag sitter som klistrad i soffan.

    BS - Fattar inte att du orkade så länge, jag var ju som sagt helt färdig efter två veckor..
    Sjalen funkar bra, men vi blir ohyggligt varma båda två (även om jag bara har body på honom), så några längre stunder i sträck vill han inte hänga där heller tyvärr.

    Ska till bvc idag och väga, spännande! Han känns betydligt stadigare nu, så jag förväntar mig att han gått upp, hoppas jag har rätt.

    Kontentan är väl att inte så mycket har ändrats ännu, men jag mår ändå lite bättre. Har antecknat alla tips och betar av dem allt eftersom.

    frejis - Känns jättespännande nu!

    telis - Välkommen hem och ha det så bra i oslo!

    muggles - Vi har också bara sol fram till 6-7 på kvällen och jag störs inte av det, men däremot sambon. Han muttrar varje gång vi sitter ute och solen försvinner... Vi har dock en liten uteplats till där vi har kvällssol, men den använder vi nästan aldrig, så så mycket betyder det inte för oss heller. Däremot har vi stor tomt (med sthlmsmått mätt), och det var viktigt för oss som är lite hemliga av oss.
    Håller tummarna för att det blir köp för er den här gången!!

    Bäst jag postar, datorn verkar krångla...

  • _koko_

    Hahahaha, japp, jag är rakt igenom ond, ni skulle se min svarta insida!!

    lappis - Jag får fikasällskap i eftermiddag, men alla ev rester lär jag sluka själv!

  • _koko_

    AM - Menar du att min 40-årspresent till dig måste vänta till efter nyår??

    kängu - Har fått låna en babybjörn och en ringsjal, ska nog klämma lite på en beco också.

    Frejis, förresten! Visst frågade du efter bärsjal/sele-butik?! Vid vanadisplan (typ) köpte jag min bärsjal: www.babydesign.se
    Men herregud, kom precis på att det fortfarande är fruLlan som har betalat den!!

    lappis - Har du vägarna förbi bjuder jag mer än gärna på kladdkaka. Är inte riktigt redo att ge mig ut på stan ännu.

  • _koko_

    KRAM till gosnosen, alltid lika roligt att höra från dig!!

    GRATTIS till nennes finfina äggskörd, nu jäklar!!

    till lappis, blev så GLAD av att läsa om din lycka!! Tror jag redan sagt det på någon lunch, men när jag fick följa en kollegas väg till ett adopterat barn för 6 år sedan fick jag ett skönt inre lugn eftersom jag då kände att det här med barn kommer att ordna sig på något sätt (jag har ju alltid trott att jag skulle få svårt att bli gravid), och att ett adopterat barn är precis lika unikt, fantastiskt och eget som ett biologiskt!

    Här jobbar vi med napp nu efter mycket positivt tillväxtbesked på bvc: 500g upp på 1½ vecka och han är 4 cm längre än när han föddes!! Jag tyckte ju att han hade blivit stadigare.
    Igår sov han till och med en stund i sin fasters famn, gissa om den koppen kaffe var god!!!

    Men nu var det roliga slut, kram!

  • _koko_

    FAAAAN, snubblade på tangenterna och schabblade bort mitt eget inlägg!!

    I korta drag:
    snaily - KRAM!
    nenne - Hoppas på flera ägg till frysen!!
    muggles - Träligt att behöva vänta och inte kunna påverka det...
    cicci - Tack för igår, supermysigt!! Är så glad att du fått en ventil och att även maken följt med! KRAM!
    lappis - Klart ni pratar svenska hemma! Annars säger man ju att föräldrarna ska prata sitt modersmål med barnet (dvs franska för din man), tycker man att det blir för mycket för ett adopterat barn?
    telis - krya på dig!!

    Idag ska jag inte göra någonting förutom en promenad (måste komma ut varje dag för att inte magen ska stanna upp alldeles).
    Just nu sover faktiskt Lillebror, vågar inte tro på det, men de senaste dagarna har han, efter maratonamning på förmiddagen, sovit ett par timmar själv.
    I förrgår fick han lite ersättning på kvällen. Eller lite, han klämde 80ml efter att jag ammat i flera timmar, så det känns ju som att jag kanske inte riktigt räcker till...

    Nu vaknade han såklart, kramar till alla!

  • _koko_

    Åååh, frejis, gumman!! KRAM!!! Snacka om att bli misshandlad både av sin egen kropp och av vården... Håller tummarna för att du får en tid hos kuratorn pronto! En kram till din make också som tog tag i en jobbig situation!

    telis - Jag var sjuk hela december när jag väntade conny, så tyvärr kan det ta tid att bli frisk. Man har ju som muggles(tror jag?) sa försämrat immunförsvar.

    Conny är förresten världens bästa storebror!! Han klappar försiktigt på lillebrors huvud ibland, försöker ge honom nappen om han ser den någonstans (jag är helt häpen över att han ser skillnad på sina egna nappar och lillebrors!), har flera gånger lagt sig brevid lillebror i babygymet när han kommit hem från dagis och är trött... Och i övrigt struntar han fullständigt i honom, dvs ingen svartsjuka ännu. Jag vet ju att det kommer förr eller senare och passar på att njuta av det just nu.
    Jag får 1-2 timmar på förmiddagen nu när lillebror faktiskt ligger själv och sover, och sen försöker jag lägga honom i babygymet på eftermiddagarna med jämna mellanrum, ibland funkar det i 30 sekunder, ibland 5 minuter så jag hinner kissa.
    Hur som helst har jag näsan ovanför vattenytan nu (kallsupar lär komma, men de kan jag nog hantera), tack för alla tankar och snälla ord!

    AM -

  • _koko_

    Oh, dagens mattips förresten (röran alá café 113.50 som tyvärr inte finns längre): Mixa soltorkade tomater med fetaost och creme fraiche. Lägg lax (jag hade kotletter) i en ugnsform med lite olja i botten. Krydda med salt och citronpeppar. Täck med röran och tillaga i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.
    Jag kokade quinoa till, men ris funkar nog lika bra. Eller bara en sallad.

  • _koko_

    Telis - NEJ, man behöver inte ha feber för att ha lunginflammation!!! Att jag inte tänkte på det förut, gå till doktorn!! Jag hade inga andra symptom förutom en jobbig hosta (hade ont i revbenen i flera veckor efteråt), och det visade sig vara lunginflammation! Väldigt konstigt eftersom det var mitt i sommaren... Du har säkert koll, men det är rätt få hostmediciner man får ta som gravid.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor