Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets viktiga och oviktiga frågor



    Just precis!
    sweetstreet skrev 2009-08-18 19:42:43 följande:
    PB,men vad FAN!!!!! Hur dumma i huvudet ÄR männsikor egentlgien?!?!?!!? Va VA VA?????!!!!!Fy vad arg jag blir nu!Hur kan man säga ngt sådant?! jag bara undrar???????Hm, du skulle klämt till med att "Visst, hormoner KAN ju ev ge ökad risk för bröstcancer men i ditt fall spelar ju inte det ngn större roll ändå eftersom du uppenbarligen redan är hjärndöd!"Alltså jag blir helt kokarg!!!!!!!! Tokarg och kokarg!Grrr!I vilket fall kan jag säga att även p-piller kan öka risken för bröstcancer. och p-piller eller annan form av hormonellt preventivmedel är det faktiskt rätt många som använder.Och dessutom så minskar den ökade risken när man slutar ta hormonerna vilket gäller även extra hormoner vid t ex IVF behandling eller liknande.OCH sedan kan jag tillägga att GRAVIDITET (rent statistiskt iallafall enligt vissa studier) visserligen minskar risken för bröstcancer MEN det ökar risken för livmodercancer!!!!!!! Detta gäller även efter att barnet är fött. SÅ ska man nu tänka på ALLA risker och undvika dessa så kan man som kvinna helt enkelt välja mellan två onda ting. Hepp! Sedan ska man inte sticka under stol med att lutven vi andas inte är helt ren så att andas KAN öka risken för lungcancer!!!! Hoppas även att din "vän" aldrig ngnsin vistas i solen. Inte ens med solskyddsfaktor och kläder eftersom ALL UV-strålning faktiskt ökar risken för hudcancer!!!!!!!!!!!!! Och mat då, DET är ett kapitel för sig. Så mycket skit och tillsatser de har i alla mat nuförtiden. klart att det kan öka risken för mag- och tarmcancer.Och så detta med bilkörning. Hoppas din vän aldrig ngnsin åker bil!!! För DÄR kan vi snacka om att det rent statisktiskt är HÖG RISK för att man blir allvarligt skadad eller t o m dödad!!!!!! Det är jävligt farligt att leva!Så är det bara.Take it or leave it. men man får faktiskt prioritera lite VILKA faror man tycker känns okej och vilka man helst undviker. Detta är ju olika från person till person, men tycker absolut att alla bör respektera varandras val oavsett vad man väljer. inte fan sitter jag och häver ur mig till en överviktig person att "visste du att mättat fett kan öka risken för hjärt- och kärlsjukdomar". Inte heller säger jag till någons som röker eller snusar att risken för cancer är stor. inte ehller säger jag till folk som måste pendla i bil varje dag till jobbet att risken för att de ska dö i en bilolycka är rätt hög rent statisktiskt.Inte heller säger jag till de som bor i storstäder att risken att de ska få astma eller andra problem med lungorna är högre än om de bodde mitt ute i ingenstans.fan vad sur jag blir på sådana där ONÖDIGA och jävligt NÄPPSIGA kommentarer från personer utan vett, förnuft eller någon som helst medkänsla! Fy fan!'Oj, jag blev visst lite upprörd.... Jaja, nu har jag lugnat ner mig. Men sådana där kommentarer kan få mig att se rött!
  • passionsblomman

    Kängu, är du språklärare eller vetare eller vad har du för jobb som gör att du vet? *nyfiken* jag har inte så bra koll på era yrken i den här tråden än så länge...

  • passionsblomman

    Ore: stäng in dina två karlar i ett rum och släpp inte ut dem förrän de tjafsat klart.
    Själv kan du ju åka på SPA under tiden eller något annat avslappnande...

    Och din man kan få stanna lite extra länge tills han svurit på att gå med på utbildningen.

    Trams och dumheter!

  • passionsblomman

    Nu har vi haft visning på vår lilla stuga!!!

    Jag har städat och plockat som en dåre. Läst lite här för att inte alldeles tappa bort mig, men allt vad jag skulle säga till alla...hm..

    Iallafall, Ore: trädgårdsdesignern ska ju vara ert verktyg till att verkligen få precis den trädgård som är NI och era tankar. Så att ni känner efteråt att precis det här var det vi ville ha men inte riktigt kunde få fram själva. Som när jag gör brudbuketter...

    Det viktiga är vad ni vill med trädgården. Vad ska ni kunna göra där? Vilka "rum" ska finnas, hur skötselkrävande får det vara? Gillar ni öppet och luftigt eller vil ni ha små undanskymda platser att gömma sig på?
    Blommor eller mest grönt? Osv osv.
    jag tycker absolut ni ksa använda henne till så detaljerad hjälp som möjligt. Det blir en bra helhet av det då för det mesta.

  • passionsblomman

    Nenne: min son älskar din avatar! Han hojtade "kolla där är en där jättegula glada gubben! Oj vilken glad som har den!" sist han såg den

    Jag blir också glad av den!

  • passionsblomman

    BS: ringblommor, luktärtor och solrosor är tacksamma för barn. Stora rejäla frön som de lätt kan vara med och plantera, blommar rikligt och tacksamt och är anspråkslösa.
    Solrosorna kan man spara "ögat" på och torka och så lägga ut till fåglarna på vintern så får barnet se hur fåglarna får mat av blomman.
    Krasse och Tagetes är lätta också.

    Finns också särskilda sommarblomsblandningaar där det kommer upp lite allt möjligt.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor