• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Mrs  B

    Muggles
    Vi har centraldammsugare och trivs kanon med det. Ett uttag uppe och ett uttag nere.
    Angående uppfostran så här med pojkarna funkar det bara med att vara "hård men rättvis". Särskilt med trotset som fanns hos Max.

    Vickan
    När jag pendlade 7 mil enkel resa valde jag att ta bilen för annars hade jag haft en restid på över 2h (buss, tåg, väntan, tåg, gång). Hade inte hunnit hem för att hämta på dagis.
    Nu lämnade jag ca 1,5 h innan jag började jobbet och det funkade utmärkt och hämtade sedan 1h efter det att jag slutat.

    Mammaledighet
    Med Max tyckte jag det räckte med att vara hemma 14 mån för jag var uttråkad till slut, men nu med Malte gick allt så himla fort och helt plötsligt hade det gått 14 månader. Tiden bara sprang iväg......

  • Telis

    Piggelin, angående dagisdebatten igår. Det är ju helt obegripligt att folk ska hålla på och lägga sig i om ni har dagmamma eller dagis till A. Ni vet väl för sjutton vad som passar er och henne bäst själva! Fast jag kan ju säga att jag gick hos dagmamma och jag tycker att det var jättesynd att jag inte fick gå på dagis och fritids. Man kanske alltid saknar det man inte fick?

    BS, det där är ju jättesvårt. Jag hade nog resonerat så att om det går bra med pappa när inte mamma är hemma så är det "bara" ett problem med att hon vill bestämma. Och eftersom dom någon gång måste lära sig att dom inte får bestämma allt (och eftersom jag inte skulle vilja vara den som fixade allt jämt) så skulle jag hålla mig ur vägen och pappa skulle få fixa vad det nu gäller även om hon blev olycklig ett tag. Men jag pratade med min moster om det där för ett tag sedan och hon tyckte tvärtom, att det bara är en fas som går över av sig själv, och hon har två väldigt välartade barn så kanske borde man lyssna på henne.

  • Mrs  B

    EA
    Klipper mig kl 10 så halv tolv skulle kunna funka. Ska jag komma till ditt jobb???

  • Fru E

    Mrs B-det kan du göra så ses vi i byggröran som där är nu på nedervåningen

  • viktualia

    MrsB - fick du räkna restiden för 7 mil som "skälig restid"? För min del tar det 1,5 h med buss och 50 min m bil. Köra bil känns dock inte som ett hållbart alternativ, det skulle bli så dyyyrt i längden! Då får jag skaffa nån schysst dieselbil som drar mindre än vår V50.

  • _koko_

    vickan - De är ju inte ute för att jävlas, har du så lång restid så kommer du kunna ha barnen på dagis så länge. MEN, det är ju under förutsättning att öppettiderna räcker förstås. Vi har det nog ovanligt snävt på vårt dagis (7.45-16.30 på lilla avdelningen), så det är tur att vi inte tänkt jobba heltid någon av oss.

    tinga - Precis som Mrs B säger så fixerar sig barnet ofta senare (om alls) andra gången. En månad innan tycker jag låter tidigt, Mrs B! Det var ungefär då conny fixerades.

    telis - Jag har provat flytande gaviscon (det enda flytande man får ta som gravid enligt det apotek jag var på), och det är BETYDLIGT bättre än de vidriga löddrande tabletterna!! Det smakar plast typ och är inte särskilt gott, men man behöver bara svälja 10-20ml. Det besvärliga är att man inte får ta det samtidigt som järntabletter, för då tar inte kroppen upp järnet.

    Vet ni vad som hänt?? Min moderkaka har dragit sig uppåt!!! Det är nästan en hel cm till godo nu, vilket enligt gynläkaren var jättebra!!! Ååååh, jag är så GLAD idag!!! Nu börjar jag faktiskt känna mig redo för bebis, och se fram emot det på riktigt.

    La dessutom i en toning i morse (är förresten fortfarande nyfiken på vilken nyans det blev för dig när du gjorde hemma, lappis?), har klippt mig, epilerat benen, och fått brynen fixade, har mao gjort mig vacker för bebisen.

    Nu MÅSTE jag slutföra rapporten, det är ju liksom sista dagen idag!

  • BrudSommar2006

    Vickan, man tycker ju att det inte borde finnas några sådana strikta regler för vad som räknas som skälig restid. Problemet är väl snarare att dagis bara har öppet vissa tider, hos oss sju till halv sex, så man måste passa in sina arbetstider inklusive restid mellan de tiderna. Sedan blir ju barnet de första åren väldigt trött av att vara på dagis och vill man ha någon kvalitetstid på kvällarna med barnet, vilket vi i princip inte hade förra terminen med Iris, så bör man korta ner tiderna ytterligare. Sedan har jag lite svårt rent psykologiskt att alltid vara den som lämnar först och hämtar sist, fast det har tack och lov inte varit ett problem för oss hittills.

  • viktualia

    Koko - hm.. näe jag kommer inte kunnat jobba heltid om jag ska passa dagistider, det funkar inte. Maken och jag håller på att grubbla fram nån slags lösning på det där, även om det ligger låååååångt fram i tiden...

  • BrudSommar2006

    Koko, betyder det att du slipper snitt nu? Bebisen kommer att bli imponerad av sin vackra mamma efter allt pyssel nu då!!!

    Vad det gäller trots och val av mamma eller pappa tror jag nästan att vi har kommit fram till att vi inte ska vara så hårda på det just nu för hon blir bara värre av det.

  • BrudSommar2006

    Mrs B, vad äter du för medicin som du mår illa av? Pencillin?

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor