• Bröllop 090829

    Vad tycker ni om frack och vad ska era blivande män ha på sig?

    Vi har provat och provat och provat kläder till min blivande man... Har till slut hyrt en frack. Men har helt plötsligt blivit osäker...Men har var helt klart snyggast i frack och den passar jättebra till min klänning. Men undrar ändå vad era blivande ska ha på sig?

  • Svar på tråden Vad tycker ni om frack och vad ska era blivande män ha på sig?
  • Imma

    Min man hade en svart kostym. Dels tycker vi att det är absolut snyggast och sen var det den klädnivå som gästerna klädde sig efter och enligt etiketten ska brudgummen klä sig på samma nivå som gästerna (om man tycker att det är viktigt).

  • annanilsson78

    Min man hade svart kostym, ljusrosa skjorta och cerise slips.

  • Milla84

    Jag tycker inte så värst mycket om frack faktiskt, min sambo kommer ha frockcoat dels tyckte vi att det passade bäst ihop med min klänning och så var han mest bekväm i det.

  • roodeberg

    frockcoat, grå väst, mörklila plastrong.
    Frack är för hög klädkod för oss. Det är ju likställt med högtidsdräkt, där går det bort.

  • Vanya

    svart kostym - vi har ett enkelt och intimt bröllop och frack passar verkligen inte in i det. Men det beror ju helt på vad man tycker, vilken typ av fest man vill ha osv. Jag tycker frack är för "snoffsigt" personligen men det är ju som sagt bara min åsikt.

  • Hofsan

    Personligen gillar jag frockcoat mycket bättre än frack. Känns lite modernare också.

  • Nynaeve

    Jag tycker att frack är jättesnyggt. Min fästman klär väldigt bra i det men han har valt Bonjour istället på bröllopet eftersom frack är väldigt mycket student för honom. .

  • Iroc

    Visst är bröllop högtid MEN sätter man då klädkoden frack/högtidsdräkt så kan man sätta gästerna i knipa då detta betyder att större delen säkerligen inte äger en frack och således behöver dom hyra/köpa en.(Vissa har inte dom pengarna helt enkelt). Dessutom är chansen stor att dom inte har en aning om hur man för sig i dessa kläder. Uniform går också som högtidsdräkt men hur många har sådana liggandes hemma? (Beror iofs helt och hållet på vad för umgänge man har)

    Personligen ser jag hellre att mina gäster kommer i kläder dom trivs med och firar våran dag utan att känna sig obekväma.

    Jag gillar också klädseln frockcoat eftersom den inte riktigt går in under någon klädkod.

    /Etikettslaven

  • brudjuli2010

    Jag tycker absolut att brudgummen kan ha frack även om klädkoden inte är frack/högtidsdräkt. Bruden har ju långklänning. Många killar klär väldigt bra i frack och huvudsaken är väl att han känner sig snygg och stilig. Frackcoat är också väldans snyggt men är killen inte så lång eller lite rund så kan det vara mycket snyggare med en frack, tycker jag.

Svar på tråden Vad tycker ni om frack och vad ska era blivande män ha på sig?