Inlägg från: BlivandeFruF |Visa alla inlägg
  • BlivandeFruF

    Stockholmsbrudar

    ÅH vilken bra tråd!
    Här stannar jag :D Även om jag till en början vill vara lite anonym då vi inte har gått ut med att vi ska gifta oss, mer än till mina systrar och fotografen som är en vän.

    Vi gifter oss den 7 augusti 2010! snart är det bara ett år kvar..!

  • BlivandeFruF

    det är synd att de flesta lokaler har så kassa hemsidor. vi har ingen bil så vi måste ta oss runt kommunalt och det blir en hel del resor, speciellt när många platser inte lever upp till förväntningarna. men hur ska man annars få veta om platserna är fina eller inte?
    åh, det är en sån djungel att hitta lokal! snart smäller vi upp ett tält på närmsta gräsplätt och serverar korv med bröd i sann gårdsstädnings-anda som bröllopsfest. haha!

  • BlivandeFruF
    workoutgirl skrev 2009-08-13 20:02:02 följande:
    Nu är det bestämt! Vi skippar festen och kör vigsel i stadshuset och middag på någon fin resturang efteråt. Känns sååå skönt! Och så älskar jag ju stadshuset, det är så vackert där. Datumet är bokat, kl 17 28/8 2010 blir vi man och hustru
    Vi har också varit lite inne på det där men det enda jag tycker känns tråkigt är att inte få skrida in någonstans (vi vill gifta oss borgligt) hand i hand och bli vigda inför alla nära och kära. Men samtidigt vore det så skönt att slippa fixa med fest och grejer (eftersom det känns helt OMÖJLIGT att hitta en bra lokal)
  • BlivandeFruF

    Hej alla stockholmsbrudar!
    Jag har så smått börjat titta på bröllopsklänning, ååh, det är så roligt!

    Vill dock fråga: Nere vid kungholmstorg ligger en brudklänningsbutik, nästan ända nere vid vattnet. Har någon här varit där?

    Jag och min brudtärna var där idag men fy sjutton alltså.. det var inget roligt bemötande man fick, de som jobbade i butiken kunde knappt le. Dessutom fick vi handskar på oss så vi inte skulle smutsa ner klänningarna. Jo, det kan man ju förstå men i butiken Bröllopskällan på söder har de de flesta klänningar inplastade, och man kände sig fri att ta de man ville prova med sig in i provrummet. Här förstod vi inte om jag fick prova klänningarna eller ej. Vissa klänningar var man dessutom tvungen att boka tid och betala en viss summa pengar för att ens få prova dem...åh, jösses.
    Vi tog en vända i butiken men valde sen att gå. Det kändes som om vi störde de som arbetade, som om vi gjorde intrång. Så ska man ju inte känna när man ska prova brudklänning! Då vill man ju ha proffsig och trevlig personal somgör att man känner sig välkommen!

    Hur som helst..när vi skulle gå frågade de som arbetade där om vi inte hittade något (vi gick efter kanske 5 minuter, det kändes så olustigt där) och jag svarade: Njae..nej..jag vill gärna kunna känna på klänningarna och så.
    varpå den ena av de två sura tanterna svarade: jamen det går ju inte! Hur skulle det se ut om alla gjorde så?!

    nej, det var konstigt och olustigt. Riktigt längtade tillbaka till Brudkällan där servicen var toppen!

    Någon som har några liknade erfarenheter? Både bra och dåligt?

    ps. tror att jag har hittat min klänning men vet inte om det är för tidigt att bestämma mig redan, 11 månader innan dagen D, vad tycker ni? ds.

  • BlivandeFruF

    Per och Sara skrev 2009-09-06 00:09:31 följande:


    Men usch va otrevligt! Dit ska jag inte gå!Och betala för att få prova klänningarna, det var det dummaste jag har hört!Näe, har du hittat en som känns rätt så kör på den. Eller det beror väl på hur mycket du har tittat runt, typ köpa en bland de första man tittat på kanske känns lite förhastat och som att man kan missa mycket annat. Men samtidigt så tycker jag man ska gå på magkänsla. Känns den rätt så blir det nog jättebra trots att det är ett tag kvar tills den ska användas!
    Eller hur?! det kändes så himla ovälkommet! usch!

    Ja, jag har ju inte tittat runt mycket alls. Har varit i tre butiker och provat kanske..7 klänningar allt som allt. Tänkte ta en sväng förbi Lillys brud och fest (den heter så eller något liknande) i veckan och se men jag kan inte släppa klänningen med stort k ur tankarna... :)

    Men jag tänkte prova lite annat och sedan gå tillbaka och prova THE DRESS igen och se om den känns lika fantastisk då.
  • BlivandeFruF

    Jag ska gå och kika på någon butik till och se om jag hittar något annat men annars lutar det nog åt den här klänningen jag har hittat..det fanns bara en sådan klänning kvar och det var i min storlek! känns ju som ödet.. ;)

    Annars så har jag fått mitt första "tyvärr vi är redan bokade då" på förfrågan om lokal. Det satte igång stressen hos mig kan jag ju säga! Nu måste vi snart hitta något! åh!

  • BlivandeFruF

    December 2009 skrev 2009-09-08 08:11:32 följande:


    Den på C? De var dryga mot mig med! Fast jag hade ringen på mig och karln med trodde de inte vi var seriösa och inte hade rååååd med deras fina kläder så när vi gick "råkade" karln blotta plånboken med alla guldkort i De tappa hakan!
    Jag förstår inte hur man kan "ta sig råd" att vara otrevlig mot potentiella kunder! Fattar de inte att ordet sprids och blir en person dåligt bemött så förlorar de då genast ännu fler kunder som via ryktets väg väljer att inte gå dit!

    Jag som är student kom dit direkt efter skolan med ryggsäcken full av skolböcker, men de vet ju ingenting om min ekonomi eller hur mycket vi har sparat ihop! Kändes ändå som om de höjde på ögonbrynen och tyckte att jag inte passade i deras butik. fy sjutton! Avskyr oproffsiga yrkesmänniskor!
  • BlivandeFruF

    Vill bara säga hur otroligt glad jag är! :)
    Har köpt min brudklänning! Elva månader i förväg, men den är bara SÅ jag. Min syster grät när hon såg mig i den och min kompis som var med andra gången jag provade den sa när jag kom ut ur provrummet: "Det där är DIN klänning! Det är den du ska ha!". Det känns så otroligt bra och jag är så LYCKLIG! tänker på klänningen hela tiden och längtar tills min vän ska åka och hämta den på torsdag. Längtar ännu mer tills min blivande får se mig i den, på vår bröllopsdag.. :) :) :)

    Har också eventuellt hittat de tärnklänningar som mina 2 brudtärnor ska ha, bestämt brudbukett (men jag vill ha pioner..och svenska pioner finns tydligen inte i augusti..men det kanske går att ordna ändå?) och även fixat vigselförättare! Jag hade sånt otroligt flyt, jag stötte på honom i lekparken utanför vårt hus- kan ni fatta?! Vi började småprata medans hans barnbarn och mitt barn lekte med varandra och då kom det fram att han förättar borgerliga vigslar och har lååång erfarenhet av det. Jag fick en så bra känsla av honom, han var så himla varm och vänlig och verkade otroligt kunnig. Verkade också tycka om sitt arbete! Så nu ska vi bestämma ett möte med honom så min blivande också får träffa honom! känns som ödet! Känns som att allt faller på plats efter att jag bestämde mig för vilken klänning jag ska ha och köpte den! :D :D :D :D :D :D

    /En otroligt glad blivande brud! (och 11 månader...det är ju inte SÅ lång tid egentligen ^_^)

  • BlivandeFruF

    Per och Sara skrev 2009-09-10 22:29:25 följande:


    Grattis!! Vad härligt att du har hittat drömklänningen och att massa annat faller på plats! Vad är oddsen att hitta en vf i lekparken liksom! Förresten du har inga bilder på din klänning man kan få se?! *nyfiken*
    Jag har inte hämtat klänningen ännu, har betalat depositionsavgiften och skrivit kontrakt. på torsdag blir den helt min! :D :D
    Den är väldigt enkel, det känns mest jag. Överdelen har spets och sedan är det tunna, tunna axelband och en lång a-klockad kjol (men det är en klänning, inte tvådelad!) det fina med klänningen är ryggen, för den är bar. Och så har den ett vitt band som knyts runt midjan och faller ned på ryggen. Det är såklart svårt att beskriva den med ord men hur som helst så älskar jag den :)
  • BlivandeFruF

    Nu känns det som om jag bombarderar tråden med inlägg men det känns så bra just nu, allt bara faller på plats!

    Jag har ju förra veckan hittat min drömklänning och köpt den.
    strax efter det hittade jag vår vigselförättare i lekparken när hans barnbarn och min dotter lekte.

    och nu har vi varit och tittat på en så himla fin lokal (villa talliden) som vi verkligen älskar! Supertrevlig personal och en otroligt vacker matsal. Kuvertpriset landar på 950-1000 kronor per person men det känns som att det mesta kostar så mycket i stockholmstrakten om man vill vara på en bra restaurang/hotell. preliminärbokade där idag! :)
    Är det någon här som har erfarenhet av Villa Talliden?

    Är så glad :D :D :D
    Känns helt fantastiskt att allt har lossnat och att vi äntligen är på gång!

  • BlivandeFruF

    Vi är just nu intresserade av:

    Villa Talliden i rönninge
    Rosendals wärdshus
    Nordic blue hotel på lindingö

    kuvertavgifterna på samtliga platser kostar ju en del men vi hoppas kunna spara ihop så vi har råd med vårt drömbröllop..
    Vi har varit och tittat på Villa Talliden coh fick ett otrolgit bra bemötande. Har mailat till Rosendal och Nordic Blue och vi får väl se hur vi tycker att det ser ut när vi kommer dit. Önskar att vi hittar vår drömplats!

    Har ni hört något om dessa tre platser?
    Var ska ni gifta er förresten, har ni bestämt er?

  • BlivandeFruF

    December 2009 skrev 2009-09-27 21:20:05 följande:


    Nordic blue läste jag negativt om men länge sen nu så kan ju ändrats Var något år sen eller mer!
    åhnej, vad läste du då? Saker kan ju ändras men det kan ändå vara av intresse att veta vad andra har varit missnöjda med!

    Rosendal är otroligt populärt, de hade bara ett fåtal datum kvar att boka upp nästa år! (de kör ju bara sommarsäsong, maj-sep tror jag). det var lite snopet och trist då vi har ett speciellt datum som vi verkligen vill ha. Men vi funderar på att boka ett möte ändå. Blir vi förälskade i lokalen kanske det kan vara värt att byta datum..
  • BlivandeFruF

    Oj, kollade i lite gamla trådar och måste dementera det jag skrev tidigare om rosendals säsongstider, det verkar finnas möjlighet att fira hos dem trots att det inte är sommar. Läste om någon som hade haft ett vackert vinterbröllop där.

Svar på tråden Stockholmsbrudar