• rottiz­z1
  Äldre 12 Jul 01:14
  2630 visningar
  15 svar
  15
  2630

  Den här LCHF dieten......

  Fungerar den verkligen???? Hur mkt har ni gått ner i vikt och på hur lång tid??? Är så mkt gott man får äta så jag blir oerhört skeptiskt när jag läser om den. Hur länge har ni hållt på med den? Inga "biverkningar"? Har ni helt skippat kolhydraterna eller äter ni lite? Jag vill veta ALLT =)

 • Svar på tråden Den här LCHF dieten......
 • NooNNo­o
  Äldre 12 Jul 08:01
  #1

  Jag läser en blogg som rn tjej skriver som kör efter den metoden. Jag har kört vissa grejer. Byter lite i tager och har dragit ner på kolhydraterna. Jag har hittills gått ner 5 kg. Tror den är kalasbra!
  här är tjejjens blogg: traningsplupp.blogspot.com/

  lycka till!

 • rottiz­z1
  Äldre 12 Jul 14:03
  #2

  Det jag undrar över mer är- varför ska man inte äta light produkter, eller produkter med mindre fett i?

 • konsti­gabara­lillaj­ag
  Äldre 12 Jul 15:01
  #3

  Jag har ätit efter många olika metoder, både vv och olika pulverdieter men det enda som fungerat för mig är just LCHF. Har med denna kosten gått ner 27 kg och mår prima :)

  Gå in på kolhydrater.ifokus.se och fråga allt du undrar där, de vet det mesta.

 • Energy
  Äldre 12 Jul 15:04
  #4
  rottizz1 skrev 2009-07-12 14:03:48 följande:
  Det jag undrar över mer är- varför ska man inte äta light produkter, eller produkter med mindre fett i?
  För att det är mindre fett men mer socker.
 • mittid
  Äldre 12 Jul 15:18
  #5

  Läs på här, all info om LCHF på denna länk:

  blogg.passagen.se/dahlqvistannika/

  Kan bara säga att det fungerar super både på mig och min man... hans "gubbmage" försvann på FYRA veckor, kan avslöja att han var ursnygg på vårt bröllop ; )
  Mår som en prinsessa, han som en prins, äter oss mätta på GOD mat, inga blodsockerfall, inget sug, hinner inte och måste inte träna som en tok, piggare och gladare, de kan inte bli bättre!

  Jag är frisk och inte överviktig men hade lyckats gå upp en storlek som jag absolut INTE vill ha... Den är helt borta efter 4 veckor, dessutom minskar jag mer i volym/omfång än vad vågen i kilon visar, det känns som att min kropp först minskar den storleken jag inte ville ha och sen föryngras... Kan inte bli bättre!!!

  - Två veckor 100% LCHF för att ÄNDRA/STÄLLA OM kroppens kaloriförbränning.... socker socker socker... till att bli fettförbränning! Efter två veckor kan man sedan äta lite kolhyderater om man samtidigt ser till att få i sig fett!!

  - Fett bränner fet... Det behövs fett, men som läkaren skriver, inte överdrivet sjukt mycket. Använd äkta vara, grädde, smör osv... kolla länk! Det är ju till och med så att sjuka (med farligt öga kolesterolvärden och liknande) personer blivit friska med detta sätt att äta.

  - Äkta vara... på samma sätt gäller de gifter som lightprodukter bidra med, de SKADAR kroppen (sockerersättning är rent gift för kroppen) och gör dig i värsta fall till och med tjockare.

  - Biverkningar: Lite huvudvärk de första två dagarna... om det berodde på uteslutning av kolhyderaterna eller inte, vet jag ej?

  LYCKA TILL!

 • mittid
  Äldre 12 Jul 15:23
  #6

  "Två veckor 100% LCHF för att ÄNDRA/STÄLLA OM kroppens kaloriförbränning...."
  - kroppen kolhyderatförbränning - ska det stå!


  mittid skrev 2009-07-12 15:18:18 följande:
  Läs på här, all info om LCHF på denna länk:blogg.passagen.se/dahlqvistannika/Kan bara säga att det fungerar super både på mig och min man... hans "gubbmage" försvann på FYRA veckor, kan avslöja att han var ursnygg på vårt bröllop ; ) Mår som en prinsessa, han som en prins, äter oss mätta på GOD mat, inga blodsockerfall, inget sug, hinner inte och måste inte träna som en tok, piggare och gladare, de kan inte bli bättre! Jag är frisk och inte överviktig men hade lyckats gå upp en storlek som jag absolut INTE vill ha... Den är helt borta efter 4 veckor, dessutom minskar jag mer i volym/omfång än vad vågen i kilon visar, det känns som att min kropp först minskar den storleken jag inte ville ha och sen föryngras... Kan inte bli bättre!!!- Två veckor 100% LCHF för att ÄNDRA/STÄLLA OM kroppens kaloriförbränning.... socker socker socker... till att bli fettförbränning! Efter två veckor kan man sedan äta lite kolhyderater om man samtidigt ser till att få i sig fett!! - Fett bränner fet... Det behövs fett, men som läkaren skriver, inte överdrivet sjukt mycket. Använd äkta vara, grädde, smör osv... kolla länk! Det är ju till och med så att sjuka (med farligt öga kolesterolvärden och liknande) personer blivit friska med detta sätt att äta.- Äkta vara... på samma sätt gäller de gifter som lightprodukter bidra med, de SKADAR kroppen (sockerersättning är rent gift för kroppen) och gör dig i värsta fall till och med tjockare.- Biverkningar: Lite huvudvärk de första två dagarna... om det berodde på uteslutning av kolhyderaterna eller inte, vet jag ej?LYCKA TILL!
 • shakyn­ose
  Äldre 12 Jul 16:23
  #7

  Jag har provat, men gick upp i vikt. Måste ha gjort något fel, men jag känner inte att jag mår dåligt eller behöver gå ner mer i vikt, så jag fortsätter nog med min vanliga kost ändå...

 • mittid
  Äldre 12 Jul 16:31
  #8

  Läkaren som jag nämner i mitt inlägg skriver att om man är underviktig så går man upp i vikt av denna kost, vill man gå ner och inte går ner så behöver man minska på hur mycket man äter och om det ändå inte går så skriver hon "acceptera din vikt"... Jag har ju inte gått ner så många kilon men jag har heller inte någon övervikt att tala om, däremot minskar jag i volym som jag skrev, jag växte i min gamla garderob igen : )

  Du kan kanske har varit för återhållsam med fettet eller missat något annat när du prövade... läser man på alla innehållsförteckningar så att man identifierar kolhyderatfällorna, eller gör som vi gör, utgår från råvaror i stort sett fullt ut så vet man iaf. att man gör rätt när man provar.


  shakynose skrev 2009-07-12 16:23:57 följande:
  Jag har provat, men gick upp i vikt. Måste ha gjort något fel, men jag känner inte att jag mår dåligt eller behöver gå ner mer i vikt, så jag fortsätter nog med min vanliga kost ändå...
 • rottiz­z1
  Äldre 12 Jul 19:48
  #9

  Usch- jag vill gärna testa denna diet men man är liksom fast i detta att fett gör en fet, så bara tanken på att äta produkter med mkt fett i gör mig rädd. Tänk om jag går upp i vikt!!! Orkar inte det... Tror ni jag vågar testa? Märker man skillnad på vikt/omfång relativt snabbt eller handlar det om månader? Bara så man vet så man kan sluta med det i tid isf

 • mittid
  Äldre 12 Jul 20:01
  #10

  Är precis som du är... fasan med fettintag = viktuppgång och det är ju så det fungerar tills man utesluter kolhyderaterna... Då börjar kroppen bränna fett... Äter man kolhyderater och produkter med socker i lagrar kroppen fett.

  Ät bra mat fett/proteiner kött/fisk/kyckling och grönsaker som växer ovan jord, jag har hällt grädde på det mesta och lagat all mat med smör, startat varje morgon med 1/2 paket bacon och två stekta ägg... Man kan prova en vecka....

  Jag ser inte detta som en diet... utan ett sätt att äta... ÄNTLIGEN kan jag äta så jag mår bra och dessutom se ut som jag vill se ut.

  Minskade i vikt per omgående... 1 - 1,5 kg i veckan och då är jag egentligen inte ens överviktig... om man har mer/mycket övervikt så går det snabbare.

  När man känner sig nöjd övergår man till GI-inspirerad kost, alltså samma tänk men med lite kolhyderater.

 • rottiz­z1
  Äldre 12 Jul 20:14
  #11

  låter ju sååååå himla bra. Jag är oxå ute efter att hitta ett sätt att äta på som passar mig så jag kan fortsätta med det hela livet. Orkar inte med bantningskurer osv längre. Går ner, och när man lever som vanligt går man upp igen.
  Har funderat på GI ett tag men det här låter som det passar mig bättre iaf i början. Har ni med info så är det välkommet.
  Finns det nåt man kan göra fel? Och hur är det för er som är sockerberoende? Tappar man sötsuget eller?

 • mittid
  Äldre 12 Jul 20:47
  #12

  Vi är ju alla mer eller mindre sockerberoende eftersom det finns socker i de flesta halvfabrikat... men de som är värre beroende får säkert brottas med lite mer huvudvärk skulle jag tro. Sötsuget försvinner, tro mig... det är befriande!

  All saklig info om denna diet hittar du ju på länkarna jag och andra har lämnat.

  Lär dig vad du får äta, vilket ju är det mesta... Man plockar ju i praktiken bara bort potatis, pasta, ris, rotfrukter och bröd, inkl. kaffebröd... och juice såklart. Första veckorna utesluter man även frukt, sen kan man äta en frukt om dagen.
  Sammansatta charkprodukter med E-ämnen i = undvik.

  Öka på intaget av kött/fisk/kyckling, lägg till fett, jag steker svamp och andra goda grönsaker, aubergine/purjo/succini och häller grädde på och så en god sallad till gärna med salladsmix-fröblandning på och salt/peppar o balsamvinäger/olivolja... Yougert/fil med kanel och lite solrosfrön är gott och tillåtet. Deserostar med goda körsbärstomater mums... Sluta äta när du är mätt!
  De va ungefär allt i ett nötskal.

 • rottiz­z1
  Äldre 12 Jul 22:02
  #13

  Ja det är jättebra länkar du skickat- tackar så mkt.
  Undrar en sak till om du orkar. Det verkar som man ska äta så mkt fett man bara kan- stämmer det eller? Gud vad svårt det är med det där fettet- som du skrev att du steker svamp o häller på grädde- då blir jag genast sån att- om jag tar bort grädden så blir det säkert bra, men då missar jag ju hela poängen om jag fattat rätt =)

 • mittid
  Äldre 12 Jul 22:56
  #14

  jepp då har du fattat rätt... läser du på så inser du varför det skall vara grädde. Men jag har inte skrivit att man skall "äta hur mycket fett som helst". Du skall äta dig mätt på proteiner och fett och sluta äta när du är mätt... Inget "sjukt" frossande...

 • rottiz­z1
  Äldre 13 Jul 13:48
  #15

  Hur är det om man är laktosintolerant- funkar det eller?

Svar på tråden Den här LCHF dieten......
Logga in
Bli medlem