• Bobou

    Tantvarning 5

    Råkade hitta en länk till denna artikel... www.expressen.se/debatt/1.1722728/verklighetens-folk-gillar-genusdagis

    Störde mig lite på hennes språk, att hon förklarade som när man pratar med ett barn. Knappast nödvändigt när man pratar om något som är så själklart för de flesta, trodde jag i min enfald. Sedan fick jag syn på kommentarerna... Hjälp alltså, var finns alla dessa grottmänniskor?! Jag har en privilegierad tillvaro.

  • Bobou

    Moderator, då har jag en annan fråga...

    Varför ingrep inte moderatorerna tidigare?

    Jag anmälde Stefan väldigt tidigt, och säkert var det inte bara jag. Jag visste att det han skrivit då inte var skäl nog för åtgärd, men jag bad er att hålla ett öga på honom för i mina ögon var det tydligt att det skulle bli bråk runt omkring honom.

    Självklart är var och en ansvarig för den det skriver, och jag räknar med att ni moderatorer hade era skäl att varna de som blev varnade. Skulden ligger inte bara på den som börjar bråket, utan även på den som fortsätter, javisst. Men är det inte moderatorernas uppgift att försöka undvika att det blir en sådan uppiskad stämning som får folk att skriva överilade inlägg?

    Nu blev flera trådar tillfälligt avstängda, och flera personer varnade. Det tycker vi alla är tråkigt. Tror ni att det hade gått att undvika om ni ingripit tidigare?

  • Bobou

    Tror inte Roisin såg mitt inlägg förut... Tråkigt, men då får det vara.

    Villemoa; Fjosok syftade (ironiskt) på sig själv...

  • Bobou

    Kjell Präst, nu ska jag säga en annan sak.

    Jag har tyvärr starka fördomar om religiösa människor, som bekräftas av bl.a. herr Oskuld-till-bröllopsnatten. Jag behöver också dig på forumet, inte för dina råd om vigselpsalmer, men för att du hjälper mig att bli en mindre fördomsfull människa, med ditt sätt att kombinera förnuft och tro.

    (PS. Utan att min inställning till religioner i sig påverkas...)

  • Bobou

    Hej Blommis, välkommen tilllbaka! Inte så länge sedan jag skrev det sist, haha... FÖRST är du borta pga flytten, och SEN går du och blir avstängd nästan med en gång... Vi får ju ha välkomstparty för dig varje vecka! :-P

    Villemoa, så hemskt! Ledsen för er skull.

  • Bobou

    Hej feministbrud, visst har du varit lite osynlig ett par dagar? Jag var orolig att du kanske också blivit varnad?

  • Bobou

    Alvs, välkommen hit!

    Oj vad mycke gott i tråden! Jag borde ha haft något att bjuda på också egentligen, men idag är det jag som blivit bjuden! Hade sista dagen dagen på jobbet och hade såklart tänkt baka nåt, men en av mina kollegor kom igår och sa att hon skulle baka istället! Så idag har jag blivit bjuden på både passionsfruktstårta och vin av mina kära kollegor. Suuuupergulliga är de!

    Och alla ni i tråden som bjuder också, såklart!

  • Bobou

    Det är ju sedan tidigare visat på att vissa färgämnen och konserveringsmedel som finns i godis har ett samband med hyperaktivitet och allmän våldsamhet hos barn, av just brittiska forskare hade jag för mig, så jag tycker att det är jättekonstigt att det inte nämns i artkieln!


    TinkerBelle skrev 2009-10-01 12:46:18 följande:
    Jag precis som du hade gärna läst själva slutrapporten. Är farligt att dra slutsatser när man inte har alla faktorer med.Kontentan är den höga konsumtionen samt det faktum att det ges dagligen.Den engelska kosthållningen är överlag urusel. Mycket färdiglagad micro mat och mycket ?gömt? socker i raffinerade produkter. Genomsnitts invånaren i England har en låg förståelse när det kommer till näringslära och vad som är bra, mindre bra och direkt skadligt för kroppen. Vad just det beror på kan jag endast spekulera i.Jag tycker dock det är intressant att man mer och mer tittar på vad socker gör med kroppen och hjärna. Tycker själv att man allt för länge har kopplat socker skadliga effekter endast till tänderna och glömt bort resten av kroppen.
  • Bobou

    Åh, bra tips! Jag hade faktiskt tänkt fråga nästan exakt samma som Alvs, för jag ska på ettårskalas på lördag.


    passionsblomman skrev 2009-10-01 12:55:34 följande:
    Alvs, en riktigt fin bok eller ett smycke som kan finnas kvar med berättelsen att det var ettårspresenten? Och nån liten pillermojgrej hon kan tugga och plocka och fixa med som är kul NU?
  • Bobou

    Mitt hus är _inte_ rent utan istället fullt av en massa tjugoåringar som skräpar... jag bor ju med lillsyrran numera och både hon och hennes pojkvän har vänner här just nu. Jag tycker mycket om att umgås med min syster och hennes pojkvän, men känner mig som VÄRLDENS tant när deras kompisar är här!

    Annars har jag haft min första dag av arbetslöshet och njutit av att vara lite ledig, och kunnat sitta och läsa tidningen hela eftermiddagen. På morgonen var jag på ett möte (med en av dem jag nätverkat med) och blev erbjuden jobb, men jag tror tyvärr inte att det är något för mig. Och inte att jag är något för jobbet heller, om ni förstår. Så jag hoppas på den andra gubben jag var och pratade med, och i annat fall så ska jag väl ta mig i kragen endera dagen och börja söka jobb på allvar.

    Men nu ska jag gå och jobba lite på min tantimage med dammsugaren!

  • Bobou
    Sonja68 skrev 2009-10-05 11:39:01 följande:
    Söndag så sjöng Tanja med barnkören i kyrkan. Jag frågade Katja om hon också ville vara med och sjunga. Jo, det ville hon absolut. Men när jag frågade om hon tror att hon klarar av att sitta stilla där framme och vara alldeles tyst medan prästen pratar så funderade hon ett tag och svarade "Nä". "Jag tror jag sitter med dig i kyrkbänken istället mamma"
  • Bobou

    Haha, det är sådär ibland... Hoppas din pms är som min iaf, så att känslorna är helt tvärtom om två minuter!

    Den där sången låter ju som den i Alfons!

    "Alla dom andra tänker på sig
    Det är bara jag som tänker på mig

    Det är syndast om mig i väääärlden!"

    Godnatt och sov gott snart!


    passionsblomman skrev 2009-10-05 22:56:32 följande:
    Du kanske råkar glömma pappa sedan, som av en händelse...Själv är jag skitarg på min sambo. Eller jag var nyss iallafall.Och NEJ jag har inga särskildare anledningar än att jag har pMS och han säger antingen fel saker eller inget alls och har dessutom mage att behöva babbla ur sig en massa skit som JAG ska förstå och lyssna på, när han istället borde bry sig om MIG....Har i hört Bella och Theos sång:Alla bara bryr sig om sig,det är bara jag som bryr mig om mig.Och nu drämde jag igen dörren till sovrummet när han undrade om inte jag skulle lägga mig och skrek. Vem fan vill lägga sig med nån så tjurig som du. Där kan du ligga ENSAM och vara dum helt ifred.Och nu är jag jättetrött, men det kan jag ju inte erkänna genom att gå och lägga mig än på ett tag...Moget? Nä, har jag SAGT det då???
  • Bobou

    Frullis, vad KUL med nya jobb! Så himla bra för dig att få frisera igen, och slippa receptionen!

  • Bobou

    Jag vill också sjunga i kör som Sonja!

    Men det är pojkvännens sista kväll i Sverige, och han anhöll om min kväll... Jag sa till honom att jag hellre ville vara på kören ifall han ändå skulle vara upptagen med packning och andra detaljer. Men nejdå, han var klar med allt sånt.

    Med andra ord:
    GISSA varför jag inte är på körrepet ikväll! Och GISSA varför jag, trots detta, tillbringar kvällen med att betala räkningar, surfa på nätet, skriva på BT, osv.!! Och GISSA om jag är ledsen och lite sur och har dåligt samvete för att jag är lite sur när det är hans sista kväll...

    Nä fyf*n, vad jobbigt det här är.

  • Bobou
    Sonja68 skrev 2009-10-08 21:10:31 följande:
    Men du... han blir borta rätt länge va? Det blir många tillfällen till körrep. Kramisar till dig!
    Ja, minst fyra månader. Det är ju inte så mycket ett missat rep jag blir sur för... Utan för att det sista jag ville var att sitta ensam och måla naglarna den här kvällen. Helst vara med honom, annars åtminstone ha folk omkring mig och få tänka på annat.

    Tack, Sonja och Canttant och Fjosok, för er tröst! Det är jättebra också att få ur sig lite irritation här, så behöver jag inte vara lika irriterad på honom.
  • Bobou

    En annan tänkbar variant är Tantaton, men tycker inte det låter lika bra...


    Cantaton skrev 2009-10-08 21:35:26 följande:
    Canttant (Cant-tant), haha, det var nåt nytt!
Svar på tråden Tantvarning 5