• didis

    Tantvarning 5

    Spännande är det! Faktiskt så även jag är lite pirrig o förväntansfull!

    När ni svischade förbi Nkpg var jag hemma, jag kom till Jönköping med tågen i morse. Skönt att få hela helgen hemma med familjen!

    Flammentanz-rosen vi planterade i juni har redan massor med blommor! Den skall växa sig riktigt stor så vi får insynsskydd! Alpclematisen brevid växer också så det knakar men ger inga blommor, det kanske är en sort som blommar på fjolårsskotten? Även kaprifolen väntar jag på, den slingrar sig runt ett nedsågat plommonträd.

    I helgen började vi plantera delar av den nya häcken/buskaget (beroende på om du frågar maken eller mig!)än så länge några häggmispel och prakttry. Förhandlingar pågår om en vresros - maken tycker de är taggiga och inte vackra!! (taggiga är de förvisso!)

    Åhh vad jag längtar hem till min trädgård!!

  • didis

    Jo men han muttrar om "fågeljävlar" och att han får rivsår på knäna när han klipper gräset runt om. Dessutom vill han ha rosor med många kronblad, de kan visst vara vackra men en blekrosa vresros som växer sådär lite ohämmat är så oerhört vacker!!

    Jag vill alltså ha ett vildvuxet buskage medan maken mer ser en häck framför sig... och eftersom det är han som gräver i leran får jag nog acceptera att växterna står i linje...

    Men ang vresrosen är itne sista ordet sagt! Även maken vet innerst inne att slaget är förlorat och planerar just nu för var han skall gräva gropen!

    If mama aint happy, nobody´s happy!!


    passionsblomman skrev 2009-07-13 21:32:34 följande:
    Säg åt din man att Vresrosen blir en insats för fåglarna när den får sina vackra nypon och att den visst det är vacker.
  • didis

    Inte packad, bara lite trött!!

    Dessutom ser alla att det är iste i glaset - du anstränger dig verkligen för att hålla dig vaken!!


    Heloise skrev 2009-07-13 21:46:21 följande:
    ville bara säga att det finns ett stycke bild på packad Heloise på möhippa nu
  • didis

    Nu är det snart hemgång!!

    Förvirringen tilltar för varje ny dag...

    I morgon är alla syskonen (vi är 3 på mammas sida) i stan och skall ut o äta o ta ett glas.

  • didis

    Du får skaffa webbutik också!

    Ingefärspäron har jag tänkt koka i över 10 år nu, vi har ett jättestort gråpäronträd, men hittills har det inte blivit av - jag får handla av dig istället!


    passionsblomman skrev 2009-07-14 18:50:35 följande:
    Nu har både en mäklare varit här och jag har snackat en evighet med vår gamla tjej som skulle sälja stället åt oss sist det begav sig.Imorgon ska jag ringa lite banker nere på orten, för vår banktjej här kunde knappast bry sig mindre, torra trista människa.Inatt drömde jag att jag hade en gårdsbutik i den gamla ladulängan och sålde småländsk hemmagjord ostkaka och hemkokade ingefärspäron!
  • didis

    Haha!! Kränga sockervadd kan jag göra men bina får du stångas med själv!

    Det låter härligt!! Ibland undrar jag om det inte är ett sådant liv jag längtar efter innerst inne. *undrar varför jag bundit upp mig till att sitta i ett mörkt rum i 6 år framåt...*

  • didis

    Och MITT namn betyder "liten älva"! Är det något som jag INTE tror folk förknippar med mig är det små graciösa älvor!!

    "Hemmaägg" smakar så gott! Jag hade en patient som betalade i egna ägg (kan väl avslöja att det aldrig gick jämnt upp men det handlade bara om att akut dra ut värkande tänder) och tex sockerkakor blev jättegoda och gula o fina med de äggen!

    Nu har jag "skypat" med sonen, han har klippt av sig sitt långa hår och var så snygg!! Åh, vill rufsa honom i håret! tyvärr dröjer det väl ett tag innan tekniken tillåter mig att göra det per distans.


    passionsblomman skrev 2009-07-14 19:23:12 följande:
    Vet du att mitt namn betyder "litet flitigt bi" och att det finns en liten humla som heter exakt som mitt namn? Jag har sagt i 15 år att jag ska ha bin och hönor en dag.Hönshuset finns där redan! Jag skule kunna skaffa mina raskatter också och sälja sådana. Hihi, jag har en mångsysslare i mig...!
  • didis

    *hoppar hoppar hoppar upp o ner*

    Men guuud vad roligt! Hopppas att inga andra lägger något bud utan att allt går som planerat!

    Fantastiskt roligt alltihop!


    passionsblomman skrev 2009-07-15 14:41:51 följande:
    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!Banktjejen mailade och vi får låna pengarna om vi vill!!!!jag dör jag dör jag dör!*hoppar runt*Nu har jag pratat med deras mäklare också och allt som vi känner in verkar stämma, nämligen att detinte finns ngra bud än osv.Nu ska den ordinarie bankkvinnan få komma tillbaka -måndag, och vi ska kolla och jämföra andra banker-imorgon och fredag då lämpligen.Dessutom måste de nera på orten svara sambon lite på om han verkar kunna få en av de där tjänsterna. Borde gå att få veta också i början av nästa vecka.DÅ kan vi höra av oss till säljarna och lägga vårt bud..Mailat med dem och de har semester den här veckan-det är bra, för det har deras ordinarie mäklare ockåså, så det händer nog inget där den här veckan...*hoppar runt lite mer*
  • didis

    Skitkul!!

    I morgon börjar makens semester och traditionsenligt inleds den med skumpa. Då skall jag skåla för dig!

    Man KAN inte skåla i skumpa för många gånger!!


    passionsblomman skrev 2009-07-23 18:17:25 följande:
    NU har vi skrivit under alla papper i köpehandlingarna och postat dem till säljaren. Har vi nu tur så får de dem imorgon och gör de som vi vill då, så skriver de också under och sänder det i sin tur till mäklaren. TÄNK vad gött det hade varit nu innan helgen!Sedan blir det överlåtelsebesiktning och energibesiktning den 10/8 och DÅ vet vi sedan om allt verkligen är i det skick vi just nu väntar oss. Är det inte det utan det finns stora saker att anmärka på så har vi rätt att frånträda köpet alternativt omförhandla priset.När detta är klart och vi vet att det är ok, DÅ blir det champange.
Svar på tråden Tantvarning 5