• Soldemor

    Tantvarning 5

    passionsblomman skrev 2009-07-29 15:20:09 följande:
    Milde himmel! Jag och sonen fick alldeles nu se en HAVSÖRN precis utanför! Den var så nära att jag såg exakt hur den såg ut! Och ovanför svävade den andra i paret, högt högt så det nästan såg ut som ett flygplan.Det var ett gäng andra fåglar som försökte köra bort den, men VILKEN luftakrobat alltså! Bar aliten vinkling på ena vingen och så gled den bara vidare. Den flög verkligen jättelågt härutanför, så jag rusade ut och tänkte att nu jäklar tar den en kattunge! Men jag kan säga att det bra rasslade till härute så försvann alla kissar in under huset i trygghet.Så HÄFTIGT att få se ett så mäktigt djur så nära!
    Akta bebisarna!
  • Soldemor

    Vad skönt, Mulle, måste kännas bra att slippa alla dessa trista synhjälpmedel.
    Blomman: Ta det lugnt och sniffa inte för mycket på färgen! Gör nu som tant Liz skriver och ta en dag och bara mys och planera för nya huset.

    För egen del fick vi reda på igår, att det andra storhuset som står tomt redan är sålt, mög! (kraftuttryck på skånska när man inte vill använda svordomar)
    I förgår ringde de från den mäklarfirman som säljer huset vi la ett för lågt bud på. Han ville veta om vi var intresserade. Då berättade jag om hans kollegas bemötande när vi ville lägga bud och han blev förvånad. Han undrade hur kollekgan hade varit mot oss, och då sade jag som det var: Vi upplevde honom som något oförskämd. Det kanske är så, att fler har känt så, och därför frågade denne mäklaren om det?
    Till saken hör också, att vi blev erbjudna att köpa ett storhus förra sommaren av en granne, för han orkade inte med visningar och allt som hör till. Men då vägrade maken totalt. Hade varit världens enklaste flyttning, bara tvärs över gången. Känner mig nästan lite bitter och sur över det nu, när det känns som om alla de andra storhusen går oss ur händerna. JAG VILL FLYTTA!

  • Soldemor
    Aleta skrev 2009-07-30 10:04:21 följande:
    Soldemor, jag tyckte väl att den där mäklaren verkade märklig. Hoppas det kan bli något.
    Jo, det kan man visst säga!
  • Soldemor
    Fjällbruttan skrev 2009-07-30 10:34:10 följande:
    Solde, eftersom andra kan köpa hus så måste det ju vara din tur nu eller hur? Rent logiskt alltså!Har du kollat om du får gå kursen förresten, vad sa chefen?Och vad är ett storhus? Nån länk så man kan få se ett?
    Helt klart borde det vara min tur! Ett storhus är ett med två våningar, till skillnad från vårt på samma område som är på en plan, sådana hus har två el tre rum.

    Nu är jag inte jätteduktig på sådant här, men jag försöker med en länk:
    www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/461454

    Nya chefen är fortfarande på semester, så jag vet inget om hur det går med kursen än, men jag försöker planera lite som om jag skulle få gå den och är antagen, bl a när det gäller konfirmanderna. Jag vet förhoppningsvis mer när jag kommer tillbaks från semestern (fyra veckor utan dator = 4 tantlösa veckor, huu vad hemskt!)
  • Soldemor

    Cantaton: Här är en kram från mig också, tänker på dig!

    Ja, Blomman, det hade väl varit fint, blombebis i nya huset.

    Fick reda på för en stund sedan, att Amaretto fått fem nya halvsyskon, troligen tre tjejer och två killar. *planerar kattnappning*! Tänk, fem små lurviga skogis-bebbar!

  • Soldemor

    Det finns några tanter som inte är spec förtjusta i kräftkladd, tar gärna all paj som blir över istället...

  • Soldemor

    Im yours skrev 2009-07-31 10:04:27 följande:


    Solde; Vad är det för skillnad mellan att vara präst, o att vara kyrkoherde. Kanske har jag missförstått, m tror att du nämnde nåt om
    Alla som är prästvigda enl Svenska kyrkans ordning är präster, men den präst som är chef för en församling (eller ibland flera) är kyrkoherde.
    Och jag lovar, på söndag sisådär kl 21 el liknande (om jag har tömt färdigt kontor inkl dator då), då är det SEMESTER!!
  • Soldemor
    Troll1 skrev 2009-07-31 10:24:04 följande:
    Min pappa var först präst, sedan kyrkoherde och på 'slutet' främst sjukhuspräst.
    I natt skall jag vara sjukhuspräst, har jour där ibland.
  • Soldemor
    Troll1 skrev 2009-07-31 13:05:15 följande:
    Jag tror han trivdes bra med det. När han var kyrkoherde så hade han också telefonjour om ngn behövde honom. Även nattetid... Han fräste iväg i full fart mellan varven.
    Jodå, det fräses här också ibland...känns ärligt talat nästan bäst när jag blir inringd, även om jag vet att det är något som
    med 99% säkerhet har med döden att göra, annars går jag bara hemma och väntar att telefonen skall ringa...
  • Soldemor

    I den riktigt södra delen av landet är det jättefint, sol och 20 grader och måttlig vind, precis enl beställning av dagens brudpar, som jag skall viga kl 15!

Svar på tråden Tantvarning 5