• Sonja68

    Tantvarning 5

    Tinker, jag har en perfekt begravningsklänning à la Jackie Collins. Svart, enkel, raka snitt. Tidlös klassiker. Jättesnygg. Hade du bott närmare hade du fått låna den

  • Sonja68

    Bruttan; "Häxan surtant" Ser att vi har samma repertoar på TV därhemma, haha. En riktig surhagga låter du som idag. Men det är rätt, ut med det bara! Vi finns här och lyssnar
    Men jag förstår att man kunde få en bättre start på morgonen. Jag var så där igårmorse. Min man vräkte ur sig nåt knäppt och på vägen till jobbet hade jag hunnit fundera och elda upp mig över den där kommentaren och de där suckarna att jag fick blixthuvudvärk.

    Jag tänkte också på det du skriver att den där 10åriga killen blir ju också understimulerad med våra sexåringar! Alltså, det är ju inte rätt mot pojken som BEHÖVER sin resurslärare och det är inte rätt mot våra sexåringar som behöver SIN lärare. Ekvationen går inte ihop och i slutänden blir det som det brukar bli: Barnen blir lidande.
    Bra föredöme också för småttingarna, se en kille som klättrar på väggarna och river ut lokalen gång på gång. Varje dag. De kollar ju hela tiden på de äldre barnen och hur de beter sig.

    Nåja, jag ska nu först ta den här fajten ang ryskan. SEn, om det verkar gå över styr på sexårs, och ingen annan förälder tar tag i det, så blir det väl Superjobbiga Sur-Sonja som får härja med rektorn om den saken också... Trött jag blir.

  • Sonja68

    Tack tanter för ert stöd ♥!
    Villemoa, det märks att du jobbar inom skolan Tack för fakta och tips, min vän.
    Jo, jag inväntar nu samtal från ryskaläraren vad rektorn sagt åt henne. Sedan ska jag ta reda på lite ang antal finska o ryska barn på förskolan som anmält sitt intresse för modersmålstöd och så ska jag prata med rektorn efter det. Ett litet brev till BOG i kommunen och så ska jag ringa Skolverket igen och fråga hur man går vidare. Nån sorts anmälan måste jag ju göra om inget händer.
    Ska vänta och se hur/om föräldrarna på sexårs reagerar, om de gör det ska jag be dem också ringa Skolverket eller om vi skriver ihop något (det blir väl jag som får göra det då...).
    Jag fattar inte, kommunen har fått hård kritik ang att det är så dåliga studieresultat mm, de har satt upp som mål att bli en av de ledande skolorna och förskolorna i landet och så gör man så här... Vi ska vara så multikulturella och interkulturellt tänkande ska genomsyra verksamheten i förksolan bla bla bla. Men vad gör man?!

  • Sonja68
    TinkerBelle skrev 2009-08-27 14:37:52 följande:
    När det gäller modersmålet så måste det falla under rubriken diskriminering alt. kränkande särbehandling om nu de finska barnen får modersmålsundervisning. Genom att vägra dina barn undervisning i Ryska tar rektorn ställnning för ett språk mot ett annat. Innebär det då att dina barns behov att kunna kommunicera med den ryska delen av sin släkt är mindre viktigt än de finsk talande barnen behov i komunen?Ber en tacksam bön att lillans skola funkar så bra som den gör.
    Jo, jag tycker också att ang modersmålet så går de ifrån Läroplanen på flera punkter, detta borde absolut räknas som diskriminering eller särbehandling.
  • Sonja68

    Blomman *hoppar jämfota av spänning* Vilken nagelbitare din husförsäljning kommer bli! Men det verkar ju onekligen lovande!

  • Sonja68
    passionsblomman skrev 2009-08-27 15:02:11 följande:
    Sonja: är det inte det ena så är det det andra sa flickan som blödde näsblod...VARFÖR ska man behöva BRÅKA och krångla så mycket med en massa galenskaper jämt! Tycker du hade nog med de förbaskade hantverkarna...
    På tal om hantverkare; som grädden på moset ringde Aset (eller Assholet kanske) idag! Jag bestred ju fakturan och skrev att jag vill ha en ny korrekt faktura och sedan kommer jag innehålla en summa tills de har 1)Åtgärdat det som återstår att göra 2)Reklamationerna på trasigt material är åtgärdat 3)Jag har fått de utlovade garantisedlarna.
    Vi ringde även killen som vi kommit överens om priset och han skulle kolla och återkomma. Det har han inte gjort.

    Efter många om och men kom ju en plåtslagare och gjorde färdigt i förra veckan.
    Sedan kom fönstertillverkaren och lovade byta ut det som var trasigt (ett handtag och nåt mer). Han lovade också att jag skulle få garantisedlarna.

    Eftersom garantisedlarna inte kommit och ingen ny fakutra heller, ingen har ringt ang priset så har jag inte betalat.
    Idag ringer han och frågar varför.
    Börjar bjäbba om att han inte kan skicka garanti på nåt som inte är betalat. Men jag menade att fönstren har jag ju redan betalat, det är bara jobbet jag inte betalat.
    Sen började han bjäbba om priset, där står vårt ord mot deras, det rör sig om 2000 kr. Där bröts samtalet. Hans eller min telefon eller Telia/Felia, jag vet inte men jag ides inte ringa upp igen och höra hans dravel.
    Nu har jag gjort en uträkning utifrån skriftligt avtal, tidigare betalning vi har gjort för material och så rotavdrag och kommit fram till en summa som blir 850 kr mer än vi tänkt oss och 1150 kr mindre än han tänkt sig.
    Skrev ett brev med uträkningen och att jag betalar denna summa punkt slut. De får skicka en ny korrekt faktura samt garantipappren, så är det bra med det. Hoppas vi.
    Jag har kollat med föntertillverkaren,så jag kan ladda ner garantibevis för fönstren från internet, men jag vill ändå ha nåt garantipapper på byggfirmans arbete. Men även där så har jag konsumentlagen som ger mig rätt till reklamation på jobbet inom 10 år. Om det visar sig vara ytterligare nåt fel.
    Så nu gör jag så här. Hoppas det räcker.
  • Sonja68

    Alltså beloppet jag ska betala är betydligt mer än 2000 kr, men vi bråkar om 2000 spänn. Därför tycker jag att min uträkning som gör att jag får "backa" på 850 kr och han på 1150 kr är rimligt. I det stora hela. Fönstren med jobb kostade 132700 kr före ROT-avdrag... Sedan har de gett oss en totalsumma muntligt vad det skulle bli EFTER ROT-avdraget och där går meningarna isär. Men jag har en faktura på Fönster med material så då är det ju enkelt att räkna ut... Vilket jag gjort.

  • Sonja68
    Aleta skrev 2009-08-28 07:53:58 följande:
    [citat]
    På vår förskola så har de tagit bort en tjänst, så nu ska en av fröknarna städa och sköta köket 50% av tiden istället. Dessutom så har de dragit in på ätandet för fröknarna. De måste betala för att få äta frukost och mellanmål med barnen! Har de egen mat med sig så måste de äta på ledig tid och i personalrummet. Lunchen får de äta beroende på hur många barn som är där. I annat fall sk ade betala 25:- för en barnportion och 50:- för en vuxenportion. Vad kostar maten att göra? 7:- ? Ska det tjänas pengar på förskolefröknar nu? I skolan är luncherna helt borta för personalen om de ej betalar. Självklart gör de inte det, så nu äter barnen själva - värdelöst!

    Va?!?! Jag är chockad... Vad är det för j***a trams?! Umgänget vid matbordet är ju en del i "undervisningen" åtminstone för de små barnen.

    Och Fjosok, ursäkta. Det bara blir så. Ungarna kallar alla för fröken, även de manliga förskollärarna . Nu ska jag försöka skärpa mig. Pedagoger eller lärare, är det bättre?

    I'm yours, så skönt att du får sova ut Tydligen behöver du det.

    Här regnar det idag. Mannen åker iväg en sväng österut så jag är ensam med flickorna till på söndag. Popcorn ikväll!

    Min kompis ringde skärrad nyss. Det har brunnit hos henne!!!
    Igår kväll när hon halvslumrade i soffan känner hon brandrökslukt. Lågor från spisen upp mot fläkten (som inte var igång). En keramikhäll. Ingen lampa indikerade att någon platta var varm, inga vred var påslagna, alla proppar i proppskåpet var hela, men hällen och hela spisen var glödhet!! Plastdetaler runt om hällen hade smält. Alltså någon INUTI spisen,under hällen har fått nåt överslag.
    Hon kastade handdukar över lågorna och sen kom Brandkåren/Brandservice eller nåt sånt.
    Vi har en likadan hällspis hemma...
    Hon har en flicka på 7 år som sov inte långt från köket, själv var hon på väg att somna, hade hon gjort det hade det förmodligen varit kört.
    Brandvarnaren gick inte igång. Gissa varför... Batteriet var slut.

    Så dagens tips får bli: KOLLA BATTERIERNA I BRANDVARNAREN!

    Kram på er och sköt om er alla härliga tanter.
  • Sonja68
    Frulle skrev 2009-08-28 09:29:21 följande:
    Vart har du hittat den där idiotiska texten??
    Jag klantade mig när jag skulle klistra in Aletas inlägg, ville bara plocka ut den delen av citatet... Men jag gjorde nåt galet. Det är på Aletas barns förskola de kommit med de nya greppen. Visst är det hemskt?!
Svar på tråden Tantvarning 5