• Joli84

    Ge mig bra tips på roliga Möhippa-aktiviteter!!!

    När vi ordnade hippa åt min svägerska så hade vi pyntat en cykel med blommor och blad och så fick hon ett brev med en gåta (en lätt gåta, där det stod vart hon skulle gå för att hitta cykeln). Sen låg ett nytt brev med instruktioner om att sätta på musiken på cykeln och cykla upp till affären och där dök vi upp (hälften av hippa-gänget) och överraskade henne. Hon hann nog tänka att vad trist, har jag inte fler vänner än så här… Men sen fick hon ett nytt brev med ett nytt uppdrag dit hon skulle cykla och där hittade hon ett nytt brev… Vi cyklade till en glänta och där hade resten av hippa-gänget dukat upp en jättefin picknick och hon blev så glad och chockad för där var hennes bästa vänner som hon inte hade träffat på jättelänge (de bor långt ifrån varandra). Det var jättemysig picknick och efter det så hade vi lite fotosession med henne och det var jätteskoj att få henne att släppa loss lite (bilderna använda vi sedan att göra två stora canvas-tavlor av som hon fick av oss på bröllopet). Sedan åkte vi och hade chokladprovning. Det rekommenderas, gott och lärorikt!

    Men efter allt socker blev alla hemskt trötta så då var det skönt att bara sitta ner och så improviserade vi fram en lek som visade sig vara jättelyckad. Vi satt på en filt och drack champagne och åt jordgubbar samtidigt som alla fick skriva något om sig själva på en lapp som de tror de andra inte känner till (man får välja pinsamhetsnivå själv! Typ: jag har badat naken i månskenet på en camping…) och så samlar man ihop lapparna och drar en i taget och läser upp, så får de andra gissa vem det kan vara. Ett jättebra sätt att lära känna varandra lite bättre och få en avslappnad stämning!

    Sedan på kvällen sammanstrålade vi med svensexan som hade hyrt in stora sumodräkter där brud och brudgum fick mötas och så grillade vi och det blev ett redigt kalas!

    Jag tycker det är jätteviktigt att man planerar en hippa efter vad man tror personen i fråga skulle tycka är roligt och inte vad man själv tycker är roligt. Att förnedra folk på stan får man själv kanske ett gott skratt av men kanske inte personen som utsätts.. alla är ju olika! Och de ska ju bli en minnesvärd kväll. Sen måste det ju inte kosta skjortan!! Att bara umgås, äta gott och göra några roliga lekar tillsammans behöver ju inte kosta!

    Det blev visst ett långt inlägg! Hoppas du fick några idéer du kan använda dig av =)

Svar på tråden Ge mig bra tips på roliga Möhippa-aktiviteter!!!