• viktualia

    trettonde gången vi gjort det

    mc2 - Räcker upp handen! Jag jobbar exakt med det jag är utbildad till! Tjohoooo!

  • viktualia

    jooorå

    har klarat av att klippa äppelträd, bistå makens hobbyelektrikerprojekt, bada i en mysig sjö och njuta av en god sillmacka....

    ...surar mest över att jag inte får dricka riktig öl... är gravid, målgång februari.

  • viktualia

    jag mår attans illa så näpp, hittills är det inte mycket att hurra över. Testade nån veteöl från systemet igår och den var riktigt god för att vara alkofri.

    min favvoöl annars är nog nån från Slottskällan... eller Klosteröl från Gotland...

    makens hobbyelektrikerprojekt låter nog värre än vad det är.. ha ha ha.. han vet vad han gör även om han jobbar med saker som liknar dina.. dvs programvaruutveckling.

    Muffins - näee jag fattar inte mycket av detta.. ska dock göra ultraljud nästa vecka och då blir det väl mer konkret.

  • viktualia

    mc2 - libanesiskt vin - finns både vidriga och helt ok varianter. En snabb koll på systemet och tyvärr minns jag inte vilken som är vilken... själv brukar jag följa Allt om Mats vinrekommendationer - totaltestning sker i något av höstnumren!

    Muffins - jag önskar mest att alla inblandade i den där mordhistorien får stöttning så att de kan leva sina liv vidare... de är ju så otroligt unga... men nej, jag läser inte sådana artiklar i kvällspressen... känns FÖR snaskigt för min smak även om det bygger på "en sann historia".


    mc2 skrev 2009-08-08 22:06:02 följande:
    Någon som har kolla på hermetisk konservering av mat? Vill veta att det verklign fungerar innan man gör det.
    jag har gjort det med inkokta päron. Funkar strålande. Vad vill du veta?
  • viktualia

    Julpäron www2.arla.se/Default____17653.aspx
    = vansinnigt goda!

    Nästa steg:

    Ta en gammaldags konservburk. Sterilisera i ugn 100 grader ca 15 min. Rengör gummipackningen.

    Häll i päron/maten/vaddunuvill i burken. Sätt på gummipackningen lätt fuktad och stäng locket.

    Lägg en disktrasa i botten av en vid stor kastrull. Ställ glasburken i kastrullen och fyll upp med så mycket vatten så att det står i jämnhöjd med innehållet i burken.

    Koka på halvsvag värme i ca 30 min. (disktrasan ska vara med för att skona kastrullens botten och minska trista ljud).

    Ta upp burken och lossa sprintern. Sitter locket kvar i gummipackningen = färdigt. Annars: Koka en stund till!

  • viktualia

    ang öl - alltså.. fniss.. i vanliga fall är jag hobbyalkis och dricker det mesta utom starksprit såsom snaps och liknande. Där går min gräns... annars funkar det mesta... eller.. hm.. sliskig cider går fet av och sött vin är inte min grej...

  • viktualia

    Mc2 - norrsken är häftiga grejor!! har just varit på semester i nordnorrland men borde ju återvända vintertid också för att få uppleva norrsken igen!! men bo där.. näeee.. det är FÖR mörkt!! så det så!

    /Vickan
    vars ursprung är lärdomsstaden 7 mil norr om dig...

  • viktualia

    Mc2 - den mjöd jag har smakat... smakade urk.... Odinsborg i Uppsala serverar sånt..

    Och japp - så enkelt är det att konservera! Bara att göra ett provrace! Burkar finns väl på Ikea.. helt säkert på Åhlens i alla fall!

    sängdags här också!

  • viktualia

    Norrlandssemestern - OVÄNTAT lite mygg!! *nöjd* Mer störande med mygg hemma på tomten här...

    ...och här är en håla 25 mil väster om "hemma".

  • viktualia

    Mc2 - Anne lever vanligtvis i en annan tidsdimension än vi andra... och dessutom flänger hon rätt mycket.. därav packningsångest..

    ...en ångest som jag delar även om jag håller mig till att vara swedetrotter - dvs en himla massa inrikesresor.

    Coolt att du kom ihåg drömmen - jag brukar också processa jobbet på nätterna, på gott och ont. Själv närmar jag mig slutet av mina fem veckors semester... snart dags att börja tänka jobb igen...

    På dagens program står nog mest städning/röjning... nästa vecka kommer en snickare och ska riva en bärande vägg åt oss. Inför det måste vi ha flyttat på en massa jox.. Trist semesterunderhållning.. jag grubblar över om/vart jag ska rymma med bilen som maken så snällt lämnat hemma!

Svar på tråden trettonde gången vi gjort det