• soffi73

    Nån som gift sig med en engelskman, amerikanare, australienare etc?

    Jag gifter mig den 8 Augusti med en engelsman. Vi ska gifta oss i England.

    Vi har gjort sa som Tinkerbell, plackat russinen ur kakan sa att säga. Vi kommer ex ha den engelska traditionen att endast brudens far, brudgummen och bestman haller tal. Sen har vi en toastmaster som vart hotel arrangerat som kommer halla i alla tradarna och jag vet att mina brudtärnor kontaktat honom för att de ville ha in lite svenska inslag med lekar etc.

    I Sverige är det väl vanligast att man sitter i en hästsko med bordplaceringen eller har avlanga bord, i England har de alltid runda bord och det kommer vi ocksa ha( fast jag vet att det blir vanligare i Sverige nu ocksa).

    Ska ni gifta er i Sverige eller i England?

  • soffi73

    Jag kommer ocksa ga in med min pappa. Min kille vill pa inga vilkor se en minsta glimt av min klänning innan dess sa jag maste ha den hängandes hemma hos min Brudtärna sa han inte kan se den. Han tycker det är jättekonstigt att man i Sverige oftast ser bruden i klänning och allt innan cermonin och att man gar in tillsammans.
    Vi kommer ha vigseln helt pa engelska med engelska psalmer. För oss föll det sig mest naturligt att ha det sa da endast 8 gäster pa bröllopet är svenskar som alla pratar bra engelska, resten antingen engländare, irländare, amerikanare etc etc

  • soffi73

    Min kille tycker ocksa att taditionen vi har i Sverige med tal och sa verkar hel konstig, i England är det ju egentligen bara Father of the Bride, Groom och sen Best Man som haller tal. Mina Brudtärnor har sagt att de har nagot planerat under middagen som kommer ta 20 min och det tycker han är jättekonstigt.

Svar på tråden Nån som gift sig med en engelskman, amerikanare, australienare etc?