Inlägg från: EM ikström |Visa alla inlägg
  • EM ikström

    Nån som gift sig med en engelskman, amerikanare, australienare etc?

    Jag gifter mig med en skotte i september. Vi gifter oss i Skottland, så vigseln blir på engelska. Tal får hållas på valfritt språk (men jag är rädd att pappa kommer att försöka hålla sitt tal på engelska. Suck.) Min tärna behärskar engelska väl, så hon kommer att översätta lite lätt, iaf för mina föräldrar. Annars har jag inte tänkt så mycket på ev. språkförbistring. Jag tror att de flesta behärskar engelska rätt väl. Fast min blivandes släkts skotska kan vara lite...grumlig.

    Funderar däremot över psalmer just nu. Vi ska träffa prästen på torsdag, så jag vill vara lite förberedd. Tinkerbelle: vilka psalmer har ni valt som är samma på båda språken (eller melodierna iaf)? Det vore trevligt om det är psalmer alla känner igen.

  • EM ikström

    Jag har nyligen upptäckt att det faktiskt är sant att man i Storbritannien har sin bordsdam/bordsherre på "fel" sida. Hur ska jag gå till väga för att folk ska förstå vem de har till bordet? Om en skotsk man har en svensk kvinna på sin högra sida så tror ju hon att de har varandra till bordet, medan han tror att han har kvinnan på sin vänstra sida till bordet. Och de är tydligen inte vana vid att dansa första dansen med sin bordsdam/herre! Det kan ju bli hemska missförstånd och sura miner om en svensk dam inte blir uppbjuden av den hon tror att hon har till bordet. Har någon annan funderat på det här?

Svar på tråden Nån som gift sig med en engelskman, amerikanare, australienare etc?