• MV85

    Jag är STOLT över er som vägrar banta inför bröllopet

    Så länge det inte går till överdrift kan jag fullt förstå dem som vill gå ner i vikt inför bröllopet - om de från början är överviktiga!!!!
    Att hålla på o strula med strl.34 bara för att man fått för sig något är för mig enbart ett tecken på att man blivit förstörd av media och har en förvrängd självbild..
    Är drömmen där emot att komma i en 44 eller 46 kan jag förstå att man kämpar extra för att gå ner till bröllopet.

    Själv har jag gått från, när jag var som störst 52-54 till att idag vara en 48 - helt utan att det hade med bröllopsplaner att göra, utan enbart för hälsans skull.
    Att banta när man är i den sitsen är en helt annan än att göra det för att media säger att man ska ha strl.32-34.

  • MV85
    ario skrev 2009-06-20 13:21:00 följande:
    jag har haft storlek 34 tidigare, och det är där jag känner att jag passar som bäst:)Men för några år sedan gick jag upp i vikt och nu känner jag att det är dax att gå ner igen.självklart ska man inte överdriva att gå ner från 50 till 34, det låter inte realistikst, även om jag vet folk som har gått ner 30 kg tidigare..
    Att man har en storlek innan man får barn, är ung tonåring osv går inte jämföra med vad kroppen vill att man ska ha för form efter det.
    Kroppen utvecklas och tillåter inte alltid att man håller samma storlek hela livet - det gäller att acceptera det.
    Du sa själv att du kände dig dum som köpt en storlek för liten "bara för att" o jag kan mycket väl förstå varför... Att vara strl. 34 kanske du mentalt känner att du mår bäst av (o i så fall för att samhället sagt att du borde vara det) men frågan är ju vad din kropp tycker om att du försöker vara så smal...
    Smala och rent av underviktiga har lika mycket problem med hälsan pga vikt som överviktiga har - det bara pratas inte lika mycket om det.
  • MV85

    J D skrev 2009-07-02 09:50:26 följande:


      Jo, fast det låter ju då inte som att det är din idealvikt utan en vikt som du innehade när du tränade extremt mkt.Själv hade jag strl 30-32 när jag sprang 3-5 ggr i veckan (en halvtimme varje gång) under en sommar men inte tycker jag att det är min riktiga vikt för det (men uppenbarligen bränner jag fett lätt) trots att jag dessutom har legat på den vikten tidigare när jag inte tränade så mkt. Jag ligger aldrig på mer än 34-36 i strl om jag inte tränar- då borde ju det snarare vara min riktiga vikt.Jag tänker inte banta inför bröllopet för att vara sz 0 men det är knappast ngt att vara stolt över med tanke på att jag faktiskt inte behöver gå ned i vikt.
    Det tänkte jag oxå, men fick inte riktigt formulerat det själv innan så... Tack

    Sen är det ju så att bara två år kan göra stor skillnad på vad kroppen tycker om... 21år eller 23år kan gör oväntat stor skillnad - fast man inte tycker det borde göra så stor skillnad. Men titta på 18 o 20 - nog ändras de flesta lite i kroppen då med, även om de oftast växt färdigt innan dess.
  • MV85

    J D skrev 2009-07-02 13:52:42 följande:


    Ja, men verkligen! Mellan 21 och 23 har ändrat iaf två jeansstorlekar för mig (dvs i otränat skick) . Oavsett träning så kanske man inte alltid äter så himla bra just när man har flyttat hemifrån heller- och sedan lär man sig mer och då lägger man på sig så man ligger på sin ideala kroppsvikt helt enkelt. Alla kroppar är inte gjorda för att vara 34 naturligt.  Saken är väl den att om man har en ideal vikt så behöver man inte banta för att nå den. Om jag äter mer i perioder så går jag ned de kilona omedelbart när jag äter normalt igen utan att träna (eller röra mig överhuvudtaget), inom ett par veckor-en månad.
    Jo, men det är ju så!
    Sen om man har något fel i kroppen som gör att den inte kan hitta sin idealvikt själv så är det en helt annan sak - men det är väldigt få som faktiskt har, utan det handlar oftast bara om fåfänga och allt för mycket tro på att smalare = lyckligare för det får vi se på tv och i tidningar
  • MV85

    J D skrev 2009-07-02 14:20:26 följande:


    Just så! Självklart kan jag också känna mig fet som 34 men då säger jag istället till mig själv att det där ska du inte ta tag i genom hård träning- nu skärper du dig och tänker rätt istället för du vet att det här är idealvikten. Om det är ngt som har ändrats mellan 20 och 23 så är det verkligen att jag har insett att jag är mer värd än att behandla mig själv som ett föremål som måste kontrolleras i enlighet med ideal. Jag tycker man därmed ska se det positiva i att ha gått upp ngn strl i jämförelse med att istället vara smal men kroppsfixerad.
    AMEN!
  • MV85

    TesshjärtaFred: Jag föreslår att du läser tråden o ser vad som har diskuterats så ser du att det inte är den typ av viktminskning som här diskuteras utan det handlar då om 40 "ska" ner till 36 och liknande, samt en hel del även kring dessa med stora tjejer och deras eventuella behov av viktminskning - vilket inte är något som TS motsatt sig utan hon menar på denna onödiga bantning som allt för många ger sig på inför ett bröllop.

  • MV85
    TesshjärtaFred skrev 2009-08-11 13:41:24 följande:
    Nu har jag läst hela och skulle fortfarande skriva samma inlägg. Tycker fortfarande att det är korkat att vilja gå er från en fullt normal storlek till att i princip vara underviktig, som TS vill.
    Det är ju just det hela tråden handlar om... Att man INTE ska banta ner sig när man inte behöver det...!
Svar på tråden Jag är STOLT över er som vägrar banta inför bröllopet