• Zelmah

    Vi som INTE vill äta på papp-tallrikar eller ha betalbröllop

    Oj, det tog ett tag att läsa denna tråd... Det jag blir förvånad över är att folk inte kan låta bli att se ner på och håna dem som inte gör precis så som de tycker är rätt... TS formulering är som gjord för att skapa konflikter då hon indirekt insinuerar att de med mindre budget inte kommer få ett perfekt bröllop, att de äter på papptallrikar och tar betalt av gästerna osv. Hennes ton och trådens namn lockar verkligen till reaktion av de som pekas ut som mindre "fina". Att ha en lyxtråd - helt ok! Men formulerar man den på detta sätt får man helt enkelt räkna med negativa reaktioner. eftersom detta är ett öppetforum på en allmän sida kan man heller inte stänga ute folk hur som helst och säga att de inte har rätt att skriva osv. Vill man ha en tråd enbart för de med budget över 500 000 får man nog formulera sig på ett mer ödmjukt sätt (trots det kan man ändå inte hindra andra från att läsa/skriva det är ju offentligt). Det påstås även att de med fet budget inte går in och "gnäller",  i budget trådarna... jag har då sett flera inlägg här på BT där budget klankas ner på "har man inte råd så ska man inte gifta sig" .. folk som påstår att de med liten budget anv dasspapper till servettringar osv... massa hån o dyl. Enligt uppgift från andra på BT ska ju även TS inlett sitt medlemskap med att skriva burdusa inlägg i budgettrådarna. Och hon förfasar sig ju uppenbart (läs trådbeskrivningen) över de som inte spenderar flera årsinkomster på sitt bröllop, då får man räkna med reaktioner från vedrbörande.

    Tycker snarare att det är de med stor budget som stör sig på de med mindre budget av någon anledning. Varför kan inte alla bara få göra som de vill? Av alla bröllop jag har varit på är det inget bröllop med mindre budget som inte har varit "perfekt", det har varit fantastiskt roliga och romatiska alle samman. Och papptallrik har jag då aldrig ätit på på ett bröllop, bara ett av budgetbröllopen har varit kuvertbröllop o det berodde på att det inte var brudparet själva som planerade nåt de åkte iväg men fick fest när de kom hem.

    anledningen till att det finns många tråder med budgettips beror ju logiskt på att de flesta gärna vill ha dessa tips, det flesta kan helt enkelt inte spendera flera hundratusental kr på ett bröllop. Det finns helt enkelt större efterfrågan på sådana tips eftersom väldigt många vill ha dem. Och varför är det fult att fynda blomblad på tradera helt nya för 150 istället för att lägga på 300 till från en annan nätshop, de är ju ändå nya. Ser tilloch med att ni med lyxbudget nämner att ni fyndat på ebay, fått ner kuverpriset genom att ända menyn osv. Ändå skriver ni nedlåtande om de som gör samma men har en budget på 50 000... fattar inte logiken där.

    Mitt bröllop är väl vad ni klassar ett budgetbröllop eftersom jag ska handla alkoholen i tyskland, fixa egen buffé, köpt vintageklänning på etsy, ha mousserande ist för champagne, göra mkt dekorationer själv osv.. men vi ska bjuda på allt hela kvällen (inte gästers hotell dock) och jag tycker inte att mitt bröllop kommer kännas snålt, det kommer bli perfekt!

    Prata gärna om lyx (som eg är en subjektiv uppfattning) men sluta se ner på andra för deras val. Mindre budget betyder inte papptallrik och snålhet. BT ska väl vara ett trevligt forum där man delar med sig av tips, idéer o kan få goda råd. Inte nedvärdera andras val.

  • Zelmah
    TheD skrev 2011-01-19 00:42:24 följande:
    Jag tycker det här är typiskt kvinnligt! Allt tjafs, pikar, skitsnack osv så egentligen ska folk gå in och läsa på bröllopstorget om hur kvinnor är :)

    Kan inte komma närmare sanningen haha.
    fast så ser det ju ut bland männen med...på aftonbladet finns kommetationsfunktioner på vissa artiklar. Har läst kommentarer flera gånger på tex wendela där männen pikar, gnäller och provocerar extremt mycket. .. tror inte det är typiskt kvinnligt enbart. Tror även män kan bete sig så. Har läst mycket aggressiva påhopp på andra internetforum och politikbloggar där män har varit synnerligen otrevliga i tonen mot varandra.

    Jag tror inte det är så enkelt att det är typiskt ett visst kön eller att det vore typiskt svenskt med jantelag osv som många påstår, verkligheten är mer komplex än så..Däremot tror jag att det kan vara typiskt att sådant här sker just på internet eftersom man oftast döljer sig bakom en anonym profil och inte är face to face.  Men det är vad jag tror...
Svar på tråden Vi som INTE vill äta på papp-tallrikar eller ha betalbröllop