Inlägg från: EM ikström |Visa alla inlägg
  • EM ikström

    Vi som INTE vill äta på papp-tallrikar eller ha betalbröllop

    Bra initiativ! Jag har precis läst igenom tråden om kuvertavgifter, och det är något jag aldrig har stött på. Jag vet inte om vårt bröllop kan klassas som lyx, men vi behöver i alla fall inte planera för varenda utgift, utan kan ta det lite som det kommer. Vi har ett litet bröllop, men det beror på att vi är intresserade av att dela vår dag med dem som vi verkligen bryr oss om. Mat, vin, dekorationer etc. ska andas lyx, inte budget. Jag ser fram emot att läsa fler intressanta inlägg här.

  • EM ikström

    Vi kommer inte heller att betala gästernas boende, där gick nog min gräns, men jag skäms lite över det. Jag kommer att betala allt för min tärna och min bror, som måste ta ledigt från jobbet eftersom vi (jag) envisas med att gifta mig på en onsdag, 090909 - jag älskar symmetri!


    skärgårdsbröllop2010 skrev 2009-06-15 23:47:48 följande:
    Oj, jag hade tänkt lägga massor av pengar på mitt bröllop men tänkte absolut inte bekosta övernattning för gästerna! Det har jag faktiskt aldrig hört talas om någon som gör! har du börjat kolla priser?! Med lyxig mat och dryck, frukost, snittar och champagne för ca 100 gäster och kläder smink m.m kommer din nota ändå att landa på ca 200 000. Hur mycket hade du tänkt att spendera egentligen?
  • EM ikström

    Min blivande är skotte, så vi gifter oss i Skottland i september. Vi bor på Gran Canaria sen ett antal år tillbaka. Gäster kommer från Sverige, Gran Canaria och ev. Norge. Vi ordnar boendealternativ åt dem och ser till att de får en trevlig fest. Som tur är har de flesta det hyfsat gott ställt, så kan de komma så kommer de. Många ser det som ett tillfälle att ta en minisemester, så det är kul.

  • EM ikström

    Det blir mest skotskt, av naturliga skäl, men ska försöka få in lite svenskt. Svensk utgångsmarsch, någon svensk visa i kyrkan, prinsesstårta som bröllopstårta. Som tur är är sk. brudöverlämning tradition där, så pappa få lämna över mig. Annars är traditionerna ganska lika. Säckpipor blir det (min blivande avskyr det, men mamma insisterar) och en massa kiltar så klart. Dagen efter blir det slottsmiddag och övernattning för oss och närmasta familjen.

  • EM ikström

    mindag2009: Jag gissar att din blivande är katolik. Hur funkar det för dig? Konverterar du, eller får ni specialtillstånd? Min blivande är som tur är protestant.

  • EM ikström

    Vårt färgtema är syrénlila, plommon och svart. Ja, svart! Får jag som jag vill blir marsipantäcket på prinsesstårtorna syrénlila och rosorna svarta. Skottlands nationalblomma är tistel (syrénfärgad) så det blir ett återkommande inslag. Kommer att ha den i brudbuketten också. Jag har lite svårt för allt för "fluffiga" och romantiska saker.

  • EM ikström

    För mig är lyx att inte behöva tänka på exakt vad allt kostar. Man måste inte välja det billigaste av allt osv. Jag har faktiskt ingen större koll på hur mycket det kommer att bli, men det blir inga fantasisummor. Man har ju ett ekonomiskt sinnelag och kan inte få allt om man inte vill nolla alla konton.

    Vi betalar större delen själva. Mina föräldrar bidrar med en del. Det är pengar som är "över" på kontot. Har inte behövt ta några sparpengar. Men som sagt, vi lägger oss på en nivå där vi inte behöver nolla kontot. Det är bara en dag (för oss).

  • EM ikström
    Pentan skrev 2009-06-17 11:47:05 följande:
    Ok vad tycker ni?Favors till gästerna:Silveraskar (ej äkta silver - nysilver) med dragerade mandlar, en liten lapp med historiken bakom gåvan med just mandlar.EllerSmå askar (pillerpurk) med små fräscha mintpastiller. En ask för män och en för kvinnor. EllerHandgjorda chokladpralinerEller eller eller... Ideé torka!
    Silveraskarna låter jättetrevliga. Hade inte tänk ha favors, det känns lite krystat, men nu kom jag på att en påse med svenska saker till skottarna och en påsen med skotska saker till svenskarna kunde vara trevligt. Får fundera mer...

    Vart bär era bröllopsresor av? Vi ska kryssa med Queen Mary II i tolv nätter. Yes!
  • EM ikström

    Vi ville egentligen inte det, men det är egentligen bara min mans kusin som har tre mycket väluppforstade barn. Eventuellt kommer en kompis som precis blivit mamma, så hon vill nog inte lämna sin bebis. Så ja, det kommer barn på bröllopet, men det blir nog ingne stor grej.

  • EM ikström

    Bra poäng, shakynose. Man kanske inte ska ha så låga tankar om sina medmänniskor.

    Gällande morgongåva: Jag funderar på att ge min man ett smycke med tigersymbolen från den kinesiska kalendern, ni vet. Han är född i tigerns år. Jag har en billig variant hemma som jag tänkte ge till guldsmeden och få den i vitt guld eller ev. platina. Det är det enda jag kan komma på som är passande och beständigt. Skulle han önska sig nåt blir det biografier och dokumentärer - inte så kul som morgongåva. Golfmedlemskap är en jättebra idé tycker jag. Tyvärr är medlemskapsreglerna lite krångliga i det land vi bor.

Svar på tråden Vi som INTE vill äta på papp-tallrikar eller ha betalbröllop