Inlägg från: skärgårdsbröllop2010 |Visa alla inlägg
  • skärgårdsbröllop2010

    Vi som INTE vill äta på papp-tallrikar eller ha betalbröllop

    Oj, jag hade tänkt lägga massor av pengar på mitt bröllop men tänkte absolut inte bekosta övernattning för gästerna! Det har jag faktiskt aldrig hört talas om någon som gör! har du börjat kolla priser?! Med lyxig mat och dryck, frukost, snittar och champagne för ca 100 gäster och kläder smink m.m kommer din nota ändå att landa på ca 200 000. Hur mycket hade du tänkt att spendera egentligen?

  • skärgårdsbröllop2010

    Kära TS,
    Ville bara säga att du har fått mig att tänka om lite grann. Först blev jag ganska provocerad av ditt bröllop. Jag har också pengar att spendera men skulle aldrig drömma om att spendera i miljonklassen som du gör. Sen har denna tråd fått mig att börjat tänka att jag är lite dumsnål. Jag vill gärna ha övernattning två dagar men har inte tyckt att det varit okej eftersom jag inte vill att mina gäster ska behöva betala övernattning två kvällar (jag vill vara lite isolerat ute i skärgården). Att bjuda gästerna på boende har aldrig ens slagit mig för inget bröllop jag någonsin har varit på (inklusive frackbröllop) har bjudit gästerna på boendet. Det är en ganska osvenk tradition tror jag och det kanske är därför du råkade provocera så mycket, när du beskrev något som de flesta uppfattar som normen som ett betalbröllop. Nu börjar jag tänka att jag kanske ska bjuda gästerna på boende en av nätterna?! Jag har råd och att alla gäster lär känna varandra lite innan bröllopet är drömmen för mig! Tack för att du fick mig att utmana mina normer lite!

    Däremot känner jag en viss oro för att ha ett "mer exklusivt" upplägg på bröllopet än de flesta av mina kompisar har råd till. Det är nog det som håller mig tillbaka lite. Jag vill ha mitt drömbröllop men vill inte verka som att jag "show off". Vet inte riktigt hur jag ska göra?

  • skärgårdsbröllop2010

    Du har nog rätt Shakynose. Även om jag är diskret så vet ju nästan alla mina vänner att jag har pengar så de kanske förväntar sig att jag ska "slå på stort". Men jag tycker att det är en viktig avvägning. Jag vill ju att alla mina vänner ska känna sig bekväma! Det gör att jag t.ex. inte kommer att ha frack som klädsel eftersom det de flesta av mina gäster inte har någon frack/frackklänning

  • skärgårdsbröllop2010

    Tack så hemskt mycket för era gulliga svar. "Jag tycker du låter mycket omtänksam och sund" - tack Passionsblomman, vilken fin komplimang! Underbart att få lite input, ska nog tänka om lite med budgeten!

Svar på tråden Vi som INTE vill äta på papp-tallrikar eller ha betalbröllop