Inlägg från: pandis81 |Visa alla inlägg
 • pandis81

  April 2010 del 2

  ja det låter ju som en bra anledning till datum, lokal är ju viktigt.

  vi valde det datumet för att vi ville gifta oss i samband med våran 10 årsdag som förlovade och det är den 26:e april. en måndag så då tog vi lördagen innan. Istället för lördagen efter för det är så många dagar då. Så därför blev det den 24:e april för oss.

  vi har kommit på en bra plan B känns det det som. Om det skulle vara så att vi inte riktigt får ihop alla pengar som vi behöver för att få festen där vi ville från början.
  Har fått ett beslut som jag har väntat på ganska länge och måste då betala en del. Så därför försvinner det lite pengar som vi hade tänkt att spara.
  Därför är vi inte hundra på om det går helt som vill.. men bröllop blir det i alla fall och om inte den tänkta lokalen alltså en plan B.

  Men jag tror att det blir bra i vilket fall. Och dagen kommer att bli lyckad.

 • pandis81

  Nu har jag skickat iväg lite mail på alternativa Plan B lokaler.
  Och jag hoppas att det kommer svar snart.

  En tanke slog mig, det är 8 månader kvar tills det är april...
  Fattar ni hur fort den tiden kommer att gå..????

  jag vart faktiskt lite stressad.
  Och jag ska göra alla mina inbjudningar själv. så jag ska verkligen sätta igång snart med dom. Man kan ju i alla fall göra framsidorna. Så att man bara kan sätta in bladet och skriva infon när den är klar med lokal och liknande. Kyrkan har ju varit bokad nu ett bra tag sen. Bokade den på dagen 1 år innan.
  Så det är klart, vet klockslag också. men det vi väntar på är alltså lokal för alternativ Plan B.
  Men jag hittade en som jag fastnade lite för så får se om dom svarar, har hört och läst att man får ha med sig egen alkohol där. Så det tjänar man ju också lite på faktiskt.

 • pandis81

  idag har jag fått svar från det stället vi gillade mest av dom som vi hittade till plan B.
  Hon skulle skicka hem information till mig, och dom var verkligen hjälpsamma och det var dom som svarade först.

  Jag har även hela tiden sagt att mina tärnor inte behöver ha likadana klänningar så länge det går i rosa nyanser utan att dom ska känna sig bekväma i klänningarna. Och nu har min ena tärna hittat en klänning som hon gillade jättemycket och jag också. Kostade 400 kr och var helt ny. så ännu en sak som man kan bocka av.

  jippi det går framåt.

 • pandis81

  ja det hoppas jag också att det gör.
  är såååå nyfiken på vad informationen och offerten från stället vi hittade som plan B kan vara..
  Om det blir billigare och hur mycket billigare än vad vi redan har..
  ååå hoppas att det kommer med posten imorgon.


  Vanya skrev 2009-08-10 10:40:36 följande:
  Pandis: Va skönt att höra att det går frammåt!!! hoppas det fortsätter i den riktningen
 • pandis81

  Vi kommer inte ha någon speciell klädkod, vi vill att folk ska komma så bekväma som möjligt. Och jag vet att när dom ska gå på bröllop så kommer dom i fina kläder ändå, huvudsaken är att dom är hela och rena.

 • pandis81

  ååå tjejer vilken dag..
  jag sitter här med tårar i ögonen nu..

  okej jag ska berätta innan ni flippar ut. Nej det har inte hänt något tråkigt snarare tvärtom..
  Okej jag ska berätta.

  Lämnade ameena på dagis vid halv nio. Tog pendeln in till stan mötte upp tjejen som jag har pratat med angående en av tärnklänningarna, då jag visade bilden för ena tärnan igår så valde vi att slå till, och skulle det inte vara som hon tänkt sig så är det bara 400 kr det handlar om (en splirrans ny GoJane klänning i rosa,lite glittrigt)

  gick in på panduro, köpte askar som vi ska ha till kuverten eftersom vi kommer önska oss resebidrag, till självbetalbaren ( då alla själva får välja hur mycket dom vill bidra med för en drink) och sen tänkte jag eventuellt göra en liten sak till, men det är inte helt hundra än.

  Sen så åkte jag hem, kollade mina mail och jag hade fått från några fler av lokalerna som vi skickade till som plan B och ett ställe var för bra för att vara sant. Så nu har vi verkligen spikat det och vi kommer att åka dit och titta när vi är hemma nästa gång.
  Det är en lokalhyra på 3000 kr (det finns bord,stolar,ugn och diskmaskin) sen så kan man hyra porslin för 10 kr per matkuvert och 3 kr per kaffekuvert. Så vi landar kring 4000 kr för lokal och all porslin. Och lokalen tar 60 personer/50 sittandes och det är ca det vi blir så det blir perfekt..

  just det sa jag att dom diskar allt porslin åt oss som man hyr, det ingår i hyran. Vi får ha lokalen från fredag kväll till söndag kl 12. Så det finns gott om tid att städa undan.

  Då tar vi med oss all mat och dricka själva. Vilket blir ett par tusen lappar till. Så vi räknar med 10 000 kr för dekoration och så också. Och då är vi alltså garderade. Maten får vi massor med hjälp av olika runtomkring oss.
  Och jag är så glad för vi har halverat våra kostnader. och 10000 kr kan vi definitivt spara. även mer kanske, men då kan vi lägga det på resan i så fall istället.

  Så jag är så glad, har kommit tårar på kinderna när jag har fått mailen här och fått allt bekräftat.
  Nu känns det som om man lever i en dröm

 • pandis81

  jag tänkte också kolla runt nu vilka som gör bröllopstårtor i närheten av där vi ska vara

  tack för kommentaren,
  med tanke på hur jobbigt och frustrerande det har varit nu ett tag här så är jag väldigt väldigt glad att saker börjar falla på plats.

Svar på tråden April 2010 del 2