Inlägg från: Bettertogether |Visa alla inlägg
  • Bettertogether

    Bröllop 2010 nr7

    Godmorgon flickor!

    tja... vi fortsätter väl som igår med inga kunder alls i blomsterbutiken ;)

  • Bettertogether

    Det finns ju hur mycket snittblommor som helst, och det beror mycket på vilken stil du vill ha på buketten. Rund, droppformad, fantasibukett... En blomma som är vit, och väldigt fin med lime är ornithogalum. T.ex. Ornithogalum, lime nejlika, lime knappkrysantem och vita rosor och tex lila agapanthus.

    Ljuslila: Agapanthus (jäääättetjusig flockblommig), Allium (fast den kanske är för mörk), Alstroemeria (brukar finnas i alla möjliga röd-lila nyanser), blåklint, krysantemer, kallor, iris, lathyrus, lilium, scabiosa etc.

    Limegrön: Alchemilla (daggkåpa, funkar bra som detdär småplottriga att ha med :P), Amaranthus (om man vill ha ett coolt hänge på en droppformad), Anthurium (flamingoblomma. Väldigt tufft intryck), Astrantia (stjärnflocka. söt blomma, Bouvardia (finns både i vitt och lite mot limehållet), krysantemer, cymbidium, nejlika etc.

    Vitt: Eustoma, freesia, gerbera, gladiol, iris,


    kullaberg skrev 2009-06-25 08:23:35 följande:
    hihi, mycket surf idag med? Du som jobbar i blomsterbutik, har du tips på blommor som jag kan ha i min bukett? Jag gifter mig 10 juli 2010, och färgtemat är limegrönt, vitt och ljuslila.
  • Bettertogether

    Ska du ha enkelt är ju ett stort knippe vita (eller vilken färgkombination man vill) tulpaner att rekommendera tillsammans med lite tallmyrten eller blåbärsris. :) Bind naturfärgat bastband runt så blir det ursnyggt!
    Tulpaner är billiga blommor, så på det viset är det också tacksamt som bordsdekorationer.

    Annars finns det nog dehär vanliga snittblommorna i butiken också :)

    Karin längtar skrev 2009-06-25 08:27:16 följande:


    Tänkte också passa på att fråga dig om blomtillgången. Slutet på januari, vad ska man ha för brudbukett? Blommor på borden?
  • Bettertogether

    Karin längtar>> Ett mycket bra val för ett vinterbröllop!! Det kommer att bli urtjusigt! :D Blåbärsriset är förvånansvärt upplyftande tillsammans med vita blommor! Och så är det ju så speciellt när det bara är stammarna!

    Kullaberg>> Jag glömde den vackra viburnum (mera känd som snöbollsbuske! Som finns i var och varannan trädgård.), den används som snittblomma innan blommorna slagit ut, och då är den väldigt limegrön :D

    Sundance>> Åtminstone rosen "Grand prix" har denhär djupa sammetskänslan. Men det är den som också används som studentros, så den kan vara ganska stor. Black magic finns också och den beskrivs som "svart-röd". Även "passion" är mörk-djup-röd.

    Humlan66>> Du har ju en sån bra månad när det gäller blommor. Du kan ju så något eget i trädgården så kommer du förmånligt undan :) Luktärter till exempel. Fast hur bra de flyter är ju en annan sak :P

  • Bettertogether

    På tal om blommor fick jag härom dagen klartecken att jag FÅR göra mina brudbinderier som slutarbete! Det känns ju superbra! :D Tror jag ska planera buketten och kyrkarrangemangen eftersom jag redan har bordsarrangemangen färdiga för mitt inre öga ;)
    Dessutom känns det ju lite speciellt med tanke på att ingen annan har planerat blommorna till sitt eget bröllop som slutarbete förut i skolan :)

  • Bettertogether

    Ja, nog skulle jag ha fått göra dem själv hur som helst... Det var frågan om ifall jag skulle få räkna det som slutarbete eller inte :) Men det får jag, så då blir det mindre slöseri med tid när jag slår två flugor i en smäll.

    Men allt gör jag knappast själv, och fastän jag planerar brudbuketten själv så binder jag den knappast själv dagen före, utan jag kommer nog att ha en av mina floristvänner att binda den :) Däremot kunde jag tänka mej att göra kyrkarrangemangen själv :) Och så har jag några klasskompisar som jag kommer sätta på bordsarrangemangen.

    Jag gjorde brudbinderierna åt en kompis som gifte sig tidigare i år, och jag tror knappast jag vill sätta 9 timmar på det dagen före jag gifter mej ;) Haha, det skulle inte bli till något med en nervös brud som ska göra den perfekta buketten! :-P


    kullaberg skrev 2009-06-25 10:58:41 följande:
    bettertogheter >> Grattis till att du får göra dina egna binderier, måste kännas bra! Jag är långt ifrån klar med vad jag vill ha, men det är ju gott om tid maj2010 >> hade jag hittat en "wow-klänning" hade jag nog köpt den! Även om det är många månader kvar. Risken finns ju att du inte köper den och så finns den sen inte kvar om du skulle vilja ha den. Men det är klart ett svårt dilemma. Fast jag hade nog slagit till om jag hittat en. Inte klarat att låta bli Åå, jag vill också ut och prova klänningar.. Jaja, efter semestern!
  • Bettertogether
    yatzy86 skrev 2009-06-25 19:43:28 följande:
    Steven och Johanna skrev 2009-06-25 19:28:34 följande:Jag ahr redan köpt min och jag gifter mig inte förrän i Juni nästa år. Till mig så la de ju klänningen i plast så den hålls "liten" Sedan rekommenderade hon att dra ett påslakan över när den hänger. Så det har jag gjort. :) Men sedan ska min in till sömmerskan så tror de stryker den då efter det.
    Varför ska man hänga ett påslakan över? Köpte min klänning begagnad och den har troligtvis hängt i garderoben åtminstone ett halvår redan.
  • Bettertogether
    Tokisen skrev 2009-06-25 19:47:25 följande:
    Bettertogheter då vill inte jag vara sämre, lite tjat om blommor Rosa rosor vill jag ha i min bukett blir d fint tillsammans med hjärtan på tråd eller vad d heter?Finns den nån rosa blomma som amn själv kan plantera som e fin och kommer upp runt den 10 juli
    Jaaa!! Det blir jättefint!! Speciellt om du har tänkt dej ljusa rosor!! :D
    Oj, det är svårt med rosa blommor som blommar i juli (åtminstone eftersom jag inte riktigt är inne på det området ännu :P) Så det har jag tyvärr inget tips på :/
  • Bettertogether

    *suckar i värmen*

    Gissa vem som jobbar denna ljuvliga dag?! :( Tur är det iallafall att det bara är några timmar vi har öppet på lördagar :) SEN ska jag tillbaka till sommarstugan (bara 10 kilometer från jobbet!!) och hoppa ner i vattnet :D Skönt! Nu ska jag fortsätta i butiken utan kunder med mitt arrangemang :P

Svar på tråden Bröllop 2010 nr7