Inlägg från: Linnea alba |Visa alla inlägg
  • Linnea alba

    Ännu mer fortsättning, bröllop Umeå 2009!!!

    Umbraz: superfina näbbklänningar! Det måste ju vara en dröm för småtjejerna att få ha dem på sig en hel dag! Blir nog snarare svårt att få dem till läggdags sen ;)

    Idefixen: vi är i samma sits; till vår lilla tjej (kommer vara nästan 11 månader vid bröllopet) blir det nog oxå nåt litet "krypvänligare" men ändå fint, förstås.

    Nu har jag varit och nålat in klänningen hos sömmerskan. Hade nästan glömt hur klänningen ser ut och var litet nojig att jag inte skulle gilla den längre (var 2-3 mån sedan jag var där och valde ut den), men den är helt perfekt och precis vad jag vill ha; litet 60-tal och enkel men superfin :) !

  • Linnea alba

    Jag skriver in mig också. Näst på tur ser jag...!

    umekicki79: GIFT Den 21 februari i Helena Elisabeth
    vill nu: GIFT Den 7 mars i Sävar kyrka
    Havsro: GIFT 16 maj Backenskyrka
    Idefixen: GIFT 30 maj Norrforskyrka
    Linnea alba: 27 juni, Tavelsjö kapell, fest Sundlingska gården
    Önskebrunnen 4 juli Umeå stadskyrka
    Hempling: 18 juli, Svedjans kapell och fest på lägergården
    Madam Mim: 25 Juli Svedjans kapell och fest på lägergården
    Violla: 25 Juli Tavelsjö kyrka (eller svedjans kapell)
    Sommarnoll9: 1 augusti ute vid Göstas loge
    070809: 1 augusti i Strömbäck
    umbraz: 1 augusti i Helena Elisabeth
    Brud augusti: 1 augusti i Backens kyrka
    Elmac: 7 augusti vid ett naturreservat på stranden
    Hoppan: 8 augusti Umeå stadskyrka
    Mymelody: 8 augusti Tavelsjö kyrka
    Umeå090815: 15 augusti Backenskyrka
    Shia: 29 augusti Backenkyrkan

  • Linnea alba

    Hempling: Jo tack, det känns faktiskt inte så pirrigt alls, utan mest skönt att dagen äntligen är här snart efter ett drygt års planerande, nagelbitande och ändrade planer hit och dit! Men jag lär nog hinna bli nervös...!

    Men jag vet inte hur ni gjort, men i och med att det är jag som står för nästan 100% av all planering och alla inköp etc, så finns det hela tiden en liten oro i bakhuvudet att det inte ska bli en lyckad kväll. Jag oroar mig tex för att folk inte ska gilla maten, att servispersonalen och TM inte får festen att "flyta på", att jag inte får chansen att njuta och slappna av etc. Någon mer som är i samma sits och delar samma oro?

  • Linnea alba

    Ingen mer alltså som är nojjig över att saker ska gå fel??

    Det jag är mest nervös för är att folk ska tycka att maten är för enkel; Vi vill ju ha ett litet enklare bröllop, men man vill ju ändå att folk ska gilla det som bjuds. Vi bjuder på fläskfilé (som enligt cateringfirman dock är finare än den man köper i affären och nästan liknar oxfilé) Men mina nerver är verkligen utanpå just nu, och då blir det så att jag ångrar att vi inte valde den lyxigaste maten!

    Usch. Jag är säkert jättefånig, men man blir ju ett smärre nervvrak av att invänta sin bröllopsdag :) Tar tacksamt emot litet lugnande ord från er andra...!

  • Linnea alba

    Ja, tack Umbraz, Sommarnoll9 och Hempling för era lugnande ord! Jag inser ju att min oro är obefogad, men ibland kan man behöva höra det från andra. Det känns mycket bättre nu iaf! Ska verkligen se till att bara njuta av vår dag och låta allt bli som det blir!

    Och som ni säger är det nog bara en själv som går omkring och inbillar sig att man har en bunt missnöjda gäster runt omkring sig :) De flesta kan ju trots allt roa sig själva, gillar maten etc. Och de som inte gör det - Tant pis! (franska för ungefär "synd för dem då"!)

    Hoppas alla blivande brudar där ute kan slappna av och inte ta denna dag på alltför blodigt allvar. Risken är ju så stor då att man blir superbesviken. Jag har alltid haft roligast när jag inte haft så höga krav på festen (oavsett sort), och därför ska jag försöka att ta dagen som den kommer. Svårt, men inte omöjligt!

    Kram!

  • Linnea alba

    Hej tjejer!

    Jag har en liten teknisk fråga:

    Det är nämligen hög tid för oss att börja spela in musiken för kvällen, men har ett litet dilemma. Vi vet nämligen inte om det går att spela cd-skivor med Mp3-låtar på stereon på Sundlingska gården där vi ska ha festen.

    Så min fråga till er är:
    Är det någon som vet om stereon där borta accepterar Mp3-låtar? Alternativt om någon vet om man kan koppla in en dator eller Mp3-spelare till stereon?

    Tacksam för snabbt svar!

  • Linnea alba

    Elbe: jag har ringt till 5 karlar där uppe och ingen visste! Otroligt! Måste ha max-oflyt som stöter på så pass många otekniska män ;) (jo, litet fördomsfullt av mig, jag vet :) Men vi funderar på att chansa och spela in en Mp3-skiva i alla fall och köra Skype om det inte funkar eftersom de har trådlöst internet där. Men då måste det ju funka att koppla in datorn, annars fallerar det med...

    Oaaahh, nu är det nära för oss! Typ 3 dagar!! Börjar pirra ordentligt nu! Hur är det med er andra som det inte är länge kvar för, börjar ni känna spänningen än eller är ni coola som filbunkar :) ?

    Någon mer som kör på cd-skivor eller dylikt, eller ska de flesta ha live-band?

  • Linnea alba

    Hej!

    Det har nu gått en vecka redan sedan vårt underbara bröllop och jag tänkte bara ge er litet detaljer för den som är intresserad...

    * Vädret var helt otroligt, 29-30 grader i skuggan och hett hett! Med tanke på hur kallt juni varit innan denna sista vecka, så var ju detta mer än man någonsin vågat hoppas på.

    * Vigseln var i det underbara lilla kapellet i Svedjan/Tavelsjö och med tanke på vädret, så fick vi en fantastisk utsikt över sjön och sommardagen som altartavla!

    * Festen hölls på Sundlingska gården och vilket ställe det är! Alla gäster var helt begeistrade! Många hann ta sig ett dopp i det uppvärmda vattnet både på bröllopskvällen och morgonen efter när de vaknat och ätit frukost. Dessutom är det så trevliga och serviceinriktade människor som hyr ut stället, så det har varit ett nöje att ha att göra med dem.

    * Pia Kollberg tog våra foton innan vigseln och hon var en underbar person att jobba med, vi har bara fått två smakprov än, men det ser riktigt bra ut!

    * Min vackra blombukett gick i lime, grönt och vitt och var gjord av duktiga Sara på Buketten i centrala Umeå.

    * Våra underbara gäster släppte loss och verkade ha hur kul som helst, bordsplaceringen var de jättenöjda med och vissa fick till och med nya vänner!

    * Dukningen var enkel men stilren och uppskattad; vita pappersdukar, limegröna servetter, liljekonvaljer som mamma och pappa plockat (= bonus !! jag hade köpt murgröna som vi hade tänkte duka med innan jag visste att de hittat liljekonvaljer), kandelabrar på varje bord med vita ljus, limefärgade värmeljus utplacerade litet här och där.

    * Musiken var ett härligt sammelsurium av dansmusik i alla genrer som spelades via vår Ipod.

    * Tårtorna var 3 st vita prinsesstårtor från ICA Mariehem, fantastiskt goda och underbart dekorerade av Marina. Hon var otroligt duktig och serviceminded så henne kan jag verkligen rekommendera!

    * Min frisyr och makeup gjorde en kompis till mig som tidigare jobbat som frisör men nu omskolat sig. Jag blev så fin!

    * Maten och cateringfirman Annas Fest och Mat var dock en stor besvikelse och det enda som vi var missnöjda över, de höll inte alls måttet. Maten var smaklös, torr, torftigt uppdukad och vissa saker glömdes t.o.m bort i kylen! Folk fick vänta länge på drycken, mycket av det vi bett att få hjälp med gjorde inte personalen. Som tur är var allt annat lyckat på vår stora dag, så vi är jättenöjda ändå, men Annas Mat och Fest kan vi absolut inte rekommendera. Speciellt inte till er som har litet mindre bröllop; det känns som att de bara prioriterar stora bröllop, har man ett mindre som vi hade så lägger de inte mycket energi och kraft på att det ska bli lyckat. Trist, för jag hade hört så mycket bra om dem.

    Men som sagt, vår stora dag är blev trots detta en av de bästa dagarna i våra liv! Det blir något att minnas och bära med sig som fina minnen.

    Lycka till alla ni som har den stora dagen framför er!!

Svar på tråden Ännu mer fortsättning, bröllop Umeå 2009!!!