Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Ja, alltså man vill ju visa stället så prydligt och välkomnadnde man kan och dessutom gärna komma så långt som möjligt med att få ihop sitt liv inför själva flyttlasset-jag vet hur det brukar vara på slutet...

    Men som sagt, jag kan inte jobba i två månader i sträck utan någon vilodag. Idag har jag lusläst besiktningsprotokollet och givit slutgiltigt besked om att vi vill ha huset,sagt upp sonens fritids och meddelat skolan tt vi flyttar och godkänt intenetannonsen på vårt eget ställe. Det får räcka för idag.

  • passionsblomman

    Indianerna är inte så på...igår var det rosa och rosabrunt (alltid lika fräscha beskrivningar)
    Men idag har inget synts till än... Hallå? Antingen eller tack! Inget fjösande!

  • passionsblomman

    Åh vad GOTT det lät Ingis!

    Och ja, jag tror Nnnis är vår egen angel. Hon har ara varit väldigt diskret med att berätta om sina mycket hemliga uppdrag av naturliga skäl.

  • passionsblomman

    Här rä det underbart väder och sak vara till framåt kvällen innan regnet kommer in från väst. Det är därför vi ska fixa färdigt UTE-saker nu idag, tex bodens dörrfoder och detsista takshinglet-
    Men sambon har jobbat i dörr i natt, så än har vi inte kommit igång och jag måste ju babbla lite här först.

  • passionsblomman
    ingenjörsbruden skrev 2009-08-15 10:32:45 följande:
    Hahahaha ja hon är diskretionen själv! Det är ju därför hon varit i "stockholm" så mkt!
    JUUUST det!

  • passionsblomman

    Min sambo älskar svartvinbärssaft. Han skulle behöva ett gäng buskar dit vi flyttar. Men det blir ju inte han som gör saften kan jag ju lätt konstatera.

    Jag hade själv haft mer nytta av kaffebuskar...

  • passionsblomman

    Nä, visst ÄR det synd?

    Jag hade förresten en kaffeplanta som jag köpte när den bara var som en liten stickling med typ tre blad. Den blev jättestor och fin och fick småningom både blommor och bönor! Skitcoolt!

    men de är VÄLDIGT känsliga för kyla märkte jag när jag flyttade ett par hundra meter och bar den mellan husen. Den frös och blev allt annat än snygg sedan!


    ingenjörsbruden skrev 2009-08-15 11:59:03 följande:
    Hahahaha men Blommis....det växer INTE kaffepaket på buskarna... Jag hade inte haft några problem att skippa kaffe....men vin någon gång då o då....DET känns som att det vore en större uppoffring att skippa!
  • passionsblomman

    Vissa orkidésorter blommar sällan, andra oftare. Du ska bara vattna dem och ha dem ljust men inte i full sol. (norrfönster är bra) Vattna dina orkidéer genom att hälla vatten i diskho eller hink och doppa dem och låt rinna av ordentligt. Det behövs inte mer än varannan vecka, max.

    Att den satt skott på stänglarna är lyx, för det gör de inte ofta. De skotten kan du sätta i orkidéjord (viktigt att det är just det)och få helt nya plantor som du drivit upp själv.

  • passionsblomman
    Ninnnis skrev 2009-08-15 13:38:29 följande:
    Blommis, jag frågar igen: är du SÄKER på att det verkligen var indianerna? Hur känns det i övrigt?
    Ärligt?

    Nej.

    Det har inte kommit ngt mer rosa på hela dagen idag. Alltså undrar man ju vad det är fråga om. Att jag mår illa gör ju saken än mer misstänkt. Men man orkar ju knappt tänka den tanken när man just sa till sig själv "nähä"

    Om det inte är rosa imorgon heller så lär jag väl testa.

    Det är fortfarande helt ok väder i Stokholmstrakten.

    Guuuuud vad roligt med lurendrejeriet!
    Ha en underbar förlovningsdag!!!!
  • passionsblomman

    Hej Olivia! Välkommen!

    För min del var det så att när jag träffade min sambo var vi redan väldigt nära 30 och jag hade ganska nyligen slutat med p-piller för att jag inte ville pilla i mig hormoner hela livet. Då blev det mycket viktigt att diskutera eventuell graviditet, för att han skulle veta att en abort inte skulle kunna komma på fråga för min del. Både han och jag sa"ja, inte för att de behöver bli alldeles på en gång, men blir det så får vi väl ta det som det kommer" Och jag lade till: "dessutom tror jag inte jag blir gravid så lätt"

    Det tog ett helt år innan vår son blev till. Nu har vi b
    väntat i snart 9 år på ett syskon.
    För mig ligger det nära till hands att hojta "VÄNTA INTE I ONÖDAN" till alla, men sedan är ju inte alla som jag. Hur länge man ska vänta kan man ju bara känna själv, men r man över 30 ska man iallafall vara konkret medveten om hur MYCKET fertiliteten faktiskt s´junker, först efter 25, sedan ännu mer mellan 30 och 35, för att sedan störtdyka vid 38, där jag är nu.

    Räkna INTE med att man lägger ifrån sig preventivmedlen på natygsbordet och sedan blir man omedelbart på smällen. Så är det bara på film där bebisen äve kommer enormt snabbt direkt mamma fått första värken...
    Utan ge er tid och ställ siktet på att under det första året av försökande brukar merparten bli gravida. Inte deförsta månaderna.

  • passionsblomman

    Har du något jobb nu? Så du skulle ha rätt till föräldrapenning menar jag.

    För DET är egentligen det enda som verkligen är viktigt innan man tutar och kör tycker jag. Allt annat kan man ordna framåt, både studier och jobb osv. Men f-peng är bra att ha. Inte minst för den händelse man blir sjuk så är det ju fint om mn har en sjukpenningsgrundande inkomst.

  • passionsblomman

    Nej, det är värre att inte ha rätt till f-peng, att tex komma ut nyutbildad och inte hinna jobba ngt. Blir du varslad mitt i en graviditet är det inte värre än att du får tio dagars karens hos a-kassan. När du väl avverkat dem så får du ju a-kassa och skulle du inte få ngn anställning under den tiden (vilket ju är troligt att du inte får, med mage och allt) så har du ju a-kassa i ett helt år. Det innebär i praktiken att du har 80% av din nuvarande inkomst och går hemma och väntar på att bebis ska födas, samtidigt som du söker jobb. Ingen katastrof alls. medan du är föräldraledig kollar du också jobb.

    Har du jobb nu och ni kalrar era utgifter idag så ser jag inte det som någon anledning att vänta. Jag kan efter 40 år på jorden konstatera att allt sällan blir som man tänkt sig ändå, och att det inte går att planera precis allt. Det kan hända både fantastiska och förskräckliga saker hela tiden, helt bortom ens kontroll.

    Mitt råd är att ha saklig koll på hur saker ligger till i nuläge och vad man har för plan för sin gemensamma framtid.
    Göra de saker man kan för att lägga en bra grund för sin tillvaro. Sätta upp rimliga mål och så våga drömma sina drömmar och följa sitt hjärta. Livet brukar visa vägen.

    Olivia 09 skrev 2009-08-15 17:52:50 följande:


    passionsblomman skrev 2009-08-15 17:37:10 följande:
    Jag har en halvtidstjänst som jag förhoppningsvis har kvar till årsskiftet (är fast anställd) men efter det vet jag inte om de har så mycket jobb kvar eller om jag måste hoppa runt på olika ställen osv. Min make är inte fullbetald men har en fast heltidstjänst i vilket fall. Vi har inte så hög avgift på vår lgh och inga lån så de fasta kostnaderna är inte skyhöga. Jag har pluggat länge men tragglar med att bli klar. Men jo jag vill ju gärna kunna få föräldrapenning! Skulle ha svårt att våga försöka skaffa om jag inte hade något jobb alls. Mardrömmen skulle vara att bli gravid och bli av med jobbet halvvägs in i graviditeten, vad gör man då??
  • passionsblomman

    Den inkomsten hade jag när vi fick vårt första och det var inklusive barnbidraget (1050 kr) Det gick och då hade min sambo ungefär 5000 kr lägre lön än han har idag.

    Vad gäller hur länge man hinner jobba så vet jag vad du menar med att man ju ghar en lojalitet mot sitt företag, men låt INTE det hindra dig från att "skaffa" barn och inte från att ta en tjäns heller! Du hinner ju jobba ett bra tag hur som helst och DET är bra för föräldraförsäkrningens nivå.

  • passionsblomman


    Ja ja, jag VET att jag tjatar om det där med SGI...

    Men som sagt, det blir fattigare att inte ha det, än att bli av med jobbet.

    Ingen mer indian än här.

    Men friidrott! Det är kul!
    andbeyond skrev 2009-08-15 20:37:13 följande:
    Men BLÄ! Nädå. SKA skaffa SGI. Om nån vill anställa mig.. alltså när jag är hemma från bröllopsresan. Håller tummar och tår för dig Blommis en stund till...Nu ska jag fortsätta ha myskväll med framtida maken. Vi har gjort iordning det mesta som skulle fixas idag och sedan varit ute och joggat. Nu ska vi äta choklad och se på film Kramar!Hej Olivia! *vinkar*
  • passionsblomman

    Leksi: Varmt GRATTIS!

    Olivia: Sluta se svårigheter och låt livet hända er. Det kan hinna hända mycket innan du är gravid och innan det hinner komma ett barn. Ni sitter inte i sjön och ett barn är bara ett hinder om man själv gör det till ett sådant.

    Att bära ett barn och att bli mamma hör till livets mirakler. Det ingår att man inte fattar Leksi, för mirakler är till sin natur ofattbara.

    Här är inte längre någon tvekan. Dels testade jag negativt igårnatt. Dels är uindianerna ytterst tydliga i sin näraro idag.

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan