• Daa

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Precis. Det händer ibland att jag "jobbar på egen hand" som vi säger på jobbet. Bara för att, liksom
    Fila naglarna i stora slipen, undersöka att kniven är vass eller varför inte kolla värmen i ugnen?


    passionsblomman skrev 2009-06-22 20:43:10 följande:
    Annars kan man riva lite av sig själv på rivjärnet när man ändå håller på. Det gör jag lite nu och då sådär när jag känner för att göra något onödigt.
  • Daa

    Jo, och om det vill sig illa är man märkt för lång tid framöver. Min arbetskamrat fick ett ganska djupt brännsår på armen, men det har bleknat nu, sådär drygt ett år senare. Det sved rejält *ryser*


    passionsblomman skrev 2009-06-22 20:47:58 följande:
    Åh fy för bövelen för att bränna sig! Det är fasen det värsta! Det gör ont så jädrans länge efteråt! I flera hemska dagar om man bränner sig rejält.
  • Daa

    Hejhej.
    Blommis, det låter som om du kommer att ha det supermysigt på SPA trots att indianerna hänger med.
    Kan tänka mig att Damernas detektivbyrå är en bra film. Jag har en oläst bok i serien, Den goda maken på Zebra Drive, liggandes hemma. Den lockar, men jag har bestämt mig för att vänta några veckor till. Det blir fint till semestern

    Leksi, visst känns det lite jobbigt när folk drar på semester och man själv sitter kvar på jobbet? När blir det din tur? Jag har 18 och en halv arbetsdag kvar (och det verkar bli ganska hektiska sådana är jag rädd...). *sympatisurar också*

    Lanovia, blir det ultraljud när du ska till BM? Jag ska på inskrivning på torsdag (hjälp, så jobbigt spännande), så igår var jag och blev stucken i armen och vägd.
    Jo, det är små små labradorer

    Ingis: skoj med semester med tjejerna!
    Ninnnis semesterplaner låter inte fel heller.

    Men oj, nu är det verkligen dags för lunch.
    *vinkar till alla*

  • Daa

    För övrigt skulle jag gå upp i limningen om jag var med och såg den matchen. Och skrika mig fördärvad

  • Daa
    ingenjörsbruden skrev 2009-06-23 12:13:12 följande:
    Alltså katten o ingen uppkräkt hårboll...urk
    Vilken fin katt.
  • Daa
    Hvidbrud skrev 2009-06-23 19:25:15 följande:
    perkele... Googlade... har inget med kaffe att göra om det inte är djävulskt starkt!


    Perkulatorer är en grymt bra uppfinning (min man gör en rolig och gullig imitation av en sån, men det är en annan historia )

    De har sjabblat bort min tid på MVC, så jag har ingen. Fick ett meddelande på mobilen idag, runt kvart över tre. Det var från en mycket förvirrad barnmorska "jag fick dina provsvar idag, men jag kan inte se att du har någon tid hos mig öht och jag vet ju inte när du hade din senaste mens. Ring mig innan halv fyra" Panikringde till vårdcentralen. Telefonsvarare "om du vill att vi ska ringa upp..." Givetvis missade jag barnmorskan. Imorgon är hon ledig och på torsdag har hon telefontid när jag är som mest upptagen. Och det är ju på torsdag som jag hade fått tid, för flera veckor sedan. Har planerat så noggrant och styrt allting till andra tider.
    När en sån liten grej fick mig ur balans så mycket att jag grät hela vägen hem från jobbet, insåg jag att jag nog är betydligt mer stressad och trött än jag egentligen känner mig.
    (men nu börjar jag gråta igen. Det är normalt, visst? Fastän man i vanliga fall inte gråter mer än en gång per halvår? Visst? )
  • Daa

    Hvidbrud: okej, då vet jag att jag är normal. Tack för det
    Ja, det känns väldigt olustigt med den kontakten nu. Jag ska lägga mitt barns och min egen hälsa i deras händer och de kan inte ens boka in en tid för mitt inskrivningssamtal, min allra första kontakt med MVC. Just nu känns det som om jag inte kan lita på dem alls. De får lite att bevisa.

    Jag kan inte för mitt liv få några snuskiga associationer alls till makens perkulatorimitation. Inte ens om jag försöker (och jag tror att jag har ändå lite snuskig fantasi, iaf över medel).
    Första gången han körde den stod han bredvid perkulatorn och lät "pij-OOo!...pij-OOo!" (för ungefär så låter en perkulator. Om man tänker efter nog mycket )med stora ögon. Han förklarade senare att det bara blev så för han var så fruktansvärt kaffesugen.
    Jag skrattar än idag åt minnet.

  • Daa

    Berättade just för maken om min gråtattack och han förstod att det kan kännas jobbigt "men du kan ju i alla fall glädja dig åt vad som är på gång". Då läste jag Hvidis beskrivning och förklarade att glädje kan nog få det att svämma över också.Så det är inte bara jag som måste vänja mig

    Blomman, det låter bra att bara fara dit, men det är inte den barnmorskan som rört till det. Förmodligen är det hon jag pratade med, som är den andra barnmorskan och hon som gav mig tiden. Tydligen utan att informera sin kollega. Och så fick jag veta att hon jag ska träffa har annat inbokat på min tid.
    Eftersom vi jobbar för samma landsting kan jag ta reda på hennes jobbmailadress och jag tänker vara så fräck att jag använder den. Helt utan dåligt samvete. Om jag har hunnit lugna ner mig kommer jag kunna låta bli att fråga "Din kollega, har hon druckit träsprit, eller?"
    Har också lämnat ett meddelande till mottagningssköterskan att jag inte har möjlighet att passa telefontiden på torsdag så barnmorskan får ringa mig istället. Men nu har jag inte så stor tilltro till kommunikationen på det där stället.

    Fast nu är jag lite glad igen, för maken är ute och vaxar min bil

    Bro-barn, Hvidis? Kanske inte så kul när det händer, men absolut nånting att berätta för barnbarnen


    passionsblomman skrev 2009-06-23 20:12:05 följande:
    Hahahaha! Det, Hvidis var en mycket bra beskrivning över graviditetsgråtnigngarna. Inte helt långt ifrån hormonbehandlingsgråtningarna kan tilläggas.Nej du Daa, välkommen i den våta världen, då man ofta behöver en näsduk.Vad gäller barnmorskan så tar du och åker dit på den tid du har, upplyser om hur du försökt få tag i henne och åker inte därifrån förrän du är inskriven. Bara"är det du eller jag som har fuckat upp och är det då du eller jag som ska ta konsekvenserna och dessutom fixa till saken?"Basta.
  • Daa

    Det är klart det ordnar sig på nåt sätt. Jag hade bara velat slippa allt gorm och jag vill inte få en dålig start med min barnmorska. Jag trodde verkligen inte att jag skulle få det.


    passionsblomman skrev 2009-06-23 20:30:01 följande:
    Det där ordnar sig Daa, de får helt enkelt fixa det. Ge dig inte!
  • Daa

    Känner du att du vet då? Hur du vill ha det alltså?


    Hvidbrud skrev 2009-06-23 20:39:22 följande:
    Har masserat 2 gravida idag.. den ena sa att det var bra att skriva ett brev om hur man vill ha sin födsel som ligger och väntar i journalen till när man kommer in. Sen följer den barnmorskan man får de instruktionerna tills man ber om något annat. Det kan ju hända... Tror jag ska göra det. Bara en liten tanke. Nä! Nu ska jag hem!!! Bara för att mannen inte är hemma behöver jag ju inte sitta på jobbet!!
Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan