Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Mmmmm...låter som att din och Hvidis man inte kommer att vara de där som tar nappen från marken och ger till bebben...

    Förresten, nu MÅSTE jag säga en sak: min väninna berättade att hon var och hälsade på en kollega som nyligen fick barn. De bor i ett lite "finare" område och där har det blivit världens grej med detta med bciller. ALLA mammorna i mammagruppen har flaskor med tvättsprit och spritar ALLT i bebbens närhet, händer, leksaker allt allt allt!

    jag bara måste säga att jag innerligt hoppas att ingen av alla här i tråden går på den idiotgrejen! Det ör inte BRA att hålla på så hoppas jag ni vet! Jiiiises! Snacka om att inte låta ungara ens få en chans att bygga immunförsvar!

  • passionsblomman

    Du får stortjuta på incyberaxel precis när och hur mycket du vill!

    lanovia 08 skrev 2009-05-18 10:46:03 följande:


    Oh du är så klok blommis. Tack för de orden på vägen skall jag ta vara på.Idag vill jag verkligen bara krypa upp i makens famn och stortjuta. Men så ser ju inte riktigt dagens planer ut så det är bara att bita ihop.
    [citat]Lanovia: jag skulle börja med mina tabletter på mensens 5:e dag.Vi gjorde alla blodprov och spermaprov och det ett bra tag innan och tom en inseminering innnan det blev dags för Pergotime och den där egna sprutan.Vad DUKTIG du har varit med proverna gumman! Grubbla inte över vad annat som ska hända i livet, folk får ta dig som du är i de olika skedena...Hade du plussat nu så skulle du ju haft gravidhormoner istället, hade du inte påbörjat detta hade du kanske varit jättedeprimerad istället, hade doktorn sagt att något var allvarligt fel hade du varit helknäckt och hade ni redan fått barn hade du varit full av amningshormoner och hade du varit äldre så hade du kanske haft klimakteriesvängningar...fattar du? Vi får leva med våra hormoner och folk får fan ta och låta oss vara med iallafall!Blir du trött som jag blev, får du väl sova lite extra på den där segelbåten, och gråter du så får de väl krama dig![/ci
  • passionsblomman

    Alltså, TOALETTER och dörrhandtag och räcken och stolpar i tunnelbnor och bussar...FYYYYY vad snuskigt det är! och PENGAR!!! Där är jag så äcklad att det har jag riktigt hojtat på min son om! RÖÖÖÖR inget! TA inte i toaletten!!!(jättelätt! de klättrar ju liksom upp på den) Och när det inte finns tvål på WC...*blir lila och grön i fejset*

    Det ÄR handtagen man blir sjuk av! Jag tar ALLTID med papper och stänger kranen och öppnar handtagen, skjuter upp dörrarna med armbågen osv...är man gammal städerska så vet man.

    När vi kommer hem och har varit på stan är det alltid tvätta händerna med tvål-GUD vad skitig man är!

    Men att sprita allt i sin närhet...nääää!

  • passionsblomman

    Åååå, apelsinträd...! de doftar ju underbart.

    Det där med napp eller ej, det lär visa sig utifrån hur stport sugbehov era ungar har. Min hade visst ett väldigt stort...för dels ÅT han HELA tiden i början. jag ammade 1 gng/timme dygnet runt i tre månader!

    Napp började vi ned när vi skulle ut och åka bil och jag insåg det opraktiska i att försöka amma i bilen
    Det var väldigt skönt om han nöjde sig med nappen då.

    Somnade gjorde han ju ofta vid bröstet, helt enkelt för att han åt tills han däckade, me dtgick bra att gå och guppa med honom lite också-pappa likaväl som jag.
    Däremot sov han inga långa stunder. Sov han mer än en halvtimma åt gången började man kika om han andades, för 40 minuter var liksom max.
    Han har hela tiden varit en mycket vaken och aktiv unge som vill se allt och inte missa något.

    Jag hade en jädra massa principer innan vi åkte hem med honom, som att vårt barn minsann skulle sova i egen säng osv.

    När vi kom hem till vår stuga var det 14 grader i den och ganska givet bäddade vi in honom som en liten puppa emellan oss ochunder alla täcken. Sedan sov han mellan oss större delen av tiden i flera år..

  • passionsblomman

    Definitivt!!! Mycket bra att helt enkelt råka bli oanträffbar ett tag, läs mammama duschar/bajsar/är på promenad/åker och storhandlar eller vad det nu är. För oss har det varit väldigt bra att karln jobbade natt, för han var ju faktiskt hemma och vaken varje dag även i jobbperiod, åtminstone mellan 13 och 18 och sedan hade han ju sina ledig á perioder, då han var helt ledig fyra eller fem dagar. Han har varit med helt och hållet hela resan fast det var jag som hade mycket av föräldraledigheten.


    ingenjörsbruden skrev 2009-05-18 11:19:52 följande:
    Hahhah ja visst har man en himla massa principer innan man har egna barn..... men maken ska fan inte tro att det bara är att komma med barnet om det är kinkigt för att det ska få tutta....helt ok om det är hungrigt.....men männen måste försöka klara det lite själva osså....inte direkt lämna över osv.... Har detaljstuderat svågern o svägerskan....hahahahah!
  • passionsblomman


    Det var roligt!
    Hvidbrud skrev 2009-05-18 11:28:59 följande:
    Min man ville vara hemma med sjukt barn idag... Gullegubben! Han får vänta till hon kommit ut. Det är ju bara mamman som är sjuk, inte lillmuff!
  • passionsblomman

    *tassar efter med en Ipreeeeen-den-intelligentavärktabletten*


    Hvidbrud skrev 2009-05-18 11:32:41 följande:
    *går och hämtar cholkaden och min varmvattenflasknalle tiil andbeyond och ett liitet glas wiskey* vassego!
  • passionsblomman

    Men fyyy faaaan vilken %#%¤#%¤"%&%¤&/¤/&%##&% !!!!! Nä, han lär ju inte ha några större utsiklter att hamna på plus hos dig under detta jordelivet!


    ingenjörsbruden skrev 2009-05-18 11:33:34 följande:
    Nä helt rätt man får ta det som det kommer!Nallis: Snart nog! Du frågade innan om min syster....ja jo....hon är tuff....han fick sig en rejäl utskällning o blev satt på plats rätt rejält.O hon verkar själv rätt glad o nöjd...så ja...det pinnar väl på.Fast hade jag varit hon så hade jag gett honom en fot för lääääääänge sen.Vet ni....när jag var 13-15 år så hängde jag inte kvar efter familjemiddagarna.....utan gick upp på mitt rum eller allrummet o glodde på tv eller så....o då brukade syrrans man alltid komma upp o titta på tv eller snacka....så ja vi snackade rätt mkt.....o en gång så sa han.... -Om du varit äldre så hade jag valt dig istället för din syster.....*ULKAR FÖR FULLT* Under detta samtal så berättar han osså att han (när han körde mkt stadsbuss) hade träffat en yngre tjej som han blev förälskad i (o hon i honom osså tydligen)...så hade det inte varit för att han var förlovad med min syster o att hon var gravid så hade han lämnat henne.....Så ja jag har rätt så mkt inbyggda motviljor mot detta stolpskottet som hon är gift med.
Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan