• Leksi

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Ninnnis skrev 2009-06-18 11:36:17 följande:
    Leksi, min menscykel var regelbunden och typ 28 dagar lång de första månaderna efter jag tog ut p-ringen. Sen blev den oregelbunden igen (det var den innan preventivmedelstart för 100 år sedan också). Jag undrar om min kropp i början fortfarande var under hormonpåverkan och därigenom "lurades" till samma regelbundna cykel som hormonerna gav. Då är det ju inte säkert att jag tex. ägglossade. Då är det kanske bättre att kroppen är lite förvirrad i någon månad, men sedan hittar sin egen rytm utan hormoner. Det är kanske det din kropp gör?Detta lät förmodligen extremt luddigt, men jag hoppas du förstår vad jag menar?
    Jag förstår precis vad du menar! Det är ju rätt troligt att det tar ett tag att bli fri från alla hormoner. Läste i någon annan tråd också att det är det som kan göra att man mår illa, får ont i huvudet och så. Funderar på att köpa äl-stickor bara för att se OM jag har ägglossning och i så fall när.

    Gravkarta Ankan?! Det låter kusligt!
  • Leksi

    lanovia 08 skrev 2009-06-18 16:01:03 följande:


    Lekis jag mådde nästan konstant illa första halvåret efter jag slutade med piller. Runt ÄL och runt mensen var jobbiga. Antar att det var kroppen som kämpade för att ställa om sig till att klara sig utan hormoner.
    Oh hjälp! Har precis suttit och beklagat mig för maken hur orättvist det är att vara yr och alldeles vimmelkantig när det inte ens är bebis på gång. Men det kanske bara är lika bra att vänja sig?!

    Stort lycka till Blommis! Jag håller alla tummar & tår!

    Glad midsommar allihopa! Nu ska vi alldeles strax packa ihop och åka ut till ön. Ses på lördag igen!
  • Leksi
    passionsblomman skrev 2009-06-18 16:25:22 följande:
    Det är ju att leva MED de "rätta" hormonerna kroppen ska göra när man lagt pillren åt sidan. Det blir ju "vill-bli-gravid-hormoner" igen istället för "lillallalaaaa-här-blir-inga-baaaaaarn"Så, det blir ju en omställning som heter duga.Leksi, min cykel är utan piller vanligtvis lååång, så du får väl ge det ngra månader för att få koll på ett genomsnitt för cykeln iaf. Försök vara lite snäll och skonsam mot dig själv och ställa in föräntningarna lite längre fram än att varje månad redan från start ska vara full av vånda och besvikelse. Ge dig en liten tidsfrist. SKULLE det plussa bara ändå under den tiden-se det som en dunderbonus.Jag vet att det är lätt att säga, men det är ändå mitt råd, för att din resa annars kan bli så onödigt plågsam.Oroa dig inte än, innna det finns skäl. Njut av din man ochert liv ihop och häng med livet.
    Du har ju så rätt Blommis, jag ska verkligen försökta göra som du säger. Det känns mycket bättre nu efter en härlig midsommarhelg med goda vänner, har hunnit få lite distans till det hela och kan nästan inte förstå hur jag kunde reagera så starkt när testet var negativt. Är också glad för mensen kom igår på midsommarafton så då verkar det ju vara igång iaf!

    Tråkigt att ditt test var minus Varför ska det vara så svårt? *kram*
  • Leksi

    Kikar in och säger hej!

    Håller tummarna för Ankan & Ninnis (i smyg så klart) & sänder en stor kram till Blommis. Hoppas sonen och filmen hjälper litegranna och att du mår bättre imorgon.

    Twixee - hur gick bröllopet?!

  • Leksi

    Vad härligt med spa-besök och kompisprat imorgon Blommis! Även om det inte är kul med indianbesök samtidigt så blir det nog en mysig dag ändå.

    Grattis Twixie till bröllopet! Vad fina ni var! Och underbara valpar... *önskar jag hade möjlighet att köpa en*

    Så spännande att det inte är så långt kvar för Hvidis och Ingis, ska bli så kul i aug/sept och se hur det går!!

    Ninnis - vad härligt med semester på Västkusten! Var där några somrar när jag var liten, måste åka tillbaka snart! Kanske nästa år...

    Just nu sitter jag på jobbet och är grymt avundsjuk på alla som har semester den här veckan. Vädret är ju helt otroligt härligt och som extra salt i såren (lite överdrivet, så farligt är det inte men ni förstår...) så ska säljavdelningen ut i skärgården på kick-off idag och imorgon! Försökte övertyga dem om att de nog kunde behöva ett ekonomiskt perspektiv på sin kick-off, men nej, lyckades inte smila in mig. Får försöka jobba på så det ryker istället så jag kan gå hem någongång.

    Fast det är ju mycket roligare att hänga här!!

  • Leksi
    ingenjörsbruden skrev 2009-06-23 11:41:33 följande:
    Leksi: De bränner sig säkert o får skoskav eller nåt... Men visst är det surt! Kan trösta dig med att jag har galler för fönstret....PÅ INSIDAN (inbrottskydd....sätter man galler på utsidan så måsta man söka bygglov...fasadändring).....så jag kan inte ens öppna fönstret...suuuuuuuurt! *buhuuuuu*
    Då kan man snacka fängelsekänsla! Fy för att ha galler för fönstren! Nä då ska jag inte klaga. Jag kan både öppna fönstren och ta små mikropauser och sätta mig i grässlänten utanför kontoret. Mitt jobb ligger på landet så det är härlig utsikt över björkar och blommande kärrblomster!

    Jag hade missat att du också hade katt Ingis! Va kul! Är det en raskatt? Vi har två ragdolls som hårar som tokiga just nu, men älskar dem över allt annat oavsett! De är våra små älsklingar.
  • Leksi

    Tack för att ni sympatisurar med mig Ninnis och Daa. Jag har ganska långt kvar till semestern. Vecka 30 ska vi vara lediga och sen blir den 1½ vecka i slutet av augusti också. Vi var lediga två veckor i samband med bröllopet i maj, så...

    Gud vad spänannde med inskrivning på torsdag Daa!! Du måste berätta alla detaljer sen om hur det gick till!

    Och stort lycka till imorgon Lanovia! Så roligt om ni får lyssna på hjärtljuden!!

  • Leksi

    Håller tummarna för Hvidis på fredag! Känner på mig att det kommer gå jättebra... Kunde ju inte bli bättre tajmat heller!

    Jättesöt katt Ingis! De är ju så goa!

    Drömmar är bra att ha, och vem vet, plötsligt en dag kanske du vinner på en trisslott eller ärver en gammal moster någonstans som ingen visste om... Ursnyggt växthus förresten!

    Nu har jag ätit lunch i solen så nu är jag alldeles varm och mosig. Nästan skönt att komma in i svalkan igen, men uj vad tråkigt det är är att jobba!

  • Leksi

    Ja va härligt med spa! Vi fick ett presentkort i bröllopspresent på Hotell Havsbaden i Grisslehamn. En hel dag med två behandlingar var! Det ser jag verkligen fram emot att utnyttja! Men vi tar nog det i höst någongång tror jag.

    Lycka till Lanovia hos BM idag!

    Grattis Idefixen om det skulle bli positivt (igen) på fredag! Gud va kul!

  • Leksi

    Åh Ninnis - spännande spännande! Det vore väl ett alldeles strålande sätt att inviga semestern på...! *visslar, kikar upp i himlen och petar försiktigt med en foten i sanden*

    Och en uppmuntrande kram till Hvidis!

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan