• passionsblomman

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Här fortsätter vi längta,vänta,räkna och fundera över allt som hör bebisvärlden till och under tiden tar vi hand om varandra i skratt och gråt.

    Du som också vill ha barn-välkommen att hänga i det här helgalna men varmhjärtade gänget!

    Du som är känslig för att läsa om kroppsvätskor, sex och sjukhus, är också välkommen, men härmed varnad.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-16 09:29
    Denna tråd utgör del 6 i vår följetong.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-18 09:28
    Länk till den förra tråden ifall nån vill ha...
    www.brollopstorget.se/Forum-1-71/m3286162.html

  • Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan
  • passionsblomman

    Jodå. Under tio år har det hunnit stötas och blötas på alla sätt där finns faktiskt.
    IBLAND erkänner han att han noig inte gör så mycket.

    Det är så här: Jag har en inre ivå som är jättefin och välstadäd och estetisk. Den lever mitt lata jag inte upp till, och jag ställer mig heller inte och gör allt med martyminen, för under tidn hinner jag bli monsterarg.

    NÄR jag städar är jag mycket bra på det. Både för att min mamma är närmast pedant-vilket jag INTE är, och för att jag jobbat med städning.
    Tror en del av min slarvighet är just att det alltid varit så mycket lock och städ i mina arbeten, så när jag är ledig så vill jag inte.

    HAN kommer från en familj där det är skitslrvigt, allt 2ordnar sig" och det är mor i huset som gör allt. Hon är rätt slarvig själv-utom ordnngen i skåpen i köket. Där står allt exakt.men disktrasan...och handdukarna...och inne i kylen...blääää!
    Han SER inte skiten och har liksom inte inom sig att "Nä nu får vi fan ta och dra ett varv här"

    OCH han är jättelat och trött av sig. Vila, dricka kaffe, sitta naken på altanen, grilla och ta en öl...livet på en pinne.
    Han känner inget "nu måste vi hitta på något" (däremot "nu måste jag jobba ett extrapass)
    Så, hans flit och omsorg är på urmodigt traditionellt vis att åka till jobbet och när pappa kommer hem vill pappa se Rapport...

    Det stör honom inte hur kaoset råder. Däremot blir han väldigt impad om jag gör fint och så.

    Problemet här är ju vår lilla lilla yta där det hela tiden blir precis likadant som det var nyss.

    Han själv TYCKER verkligen att"jag GÖR ju för fan inget annat än diskar" och upplever att han är så huslig.

    Det är han inte.
    Inte jgga heller om man jämför med pynt-majorna jag känner som har sååå finte jämt och ber om ursäkt för lite skit i hörnen som inte ans syns.

    Här syns det!

    Det jag är ute efter är ett gemensamt intresse. Dvs att HAN ska initera saker och ting så jag slipper tjata. Det kommer aldrig att bli så.
    Därför rullar det för deetmesta på, vi kan garva en del åt hur han är, jag kan ha tålamod och inte gapa...men idag blev jag galen.

    Just idag, när jag nog egentligen helst hade velat gråta en skvätt över att det känns som om ag ska få mens precis när som helst och jag inte vet om det är bra eller dåligt och jag är trött på att vänta och räkna.

    Han är å sin sida helknäckt över vår JÄVLA bil.

    Upplagt för orkan.

  • lanovia 08

    *kramar Blommis* Jag önskar att jag hade något klokt att säga men just nu har jag inte. Man måste få bråka ibland, dock suger det när man gör det.

    Känslan av att mensen skall komma igång när som helst kan precis som du säger betyda vilket som. Förstår att du mår dåligt av väntan, den tiden du är i nu kan verkligen kännas som helvetet på jorden. *kramar om dig hårt* *sätter på mig snorkeln och försöker som Ninnis vissla nere i sanden*

  • lanovia 08

    *dregglar* mums vad gott!!
    Ringde precis till stackarn som måste stå ut med mig och sa att jag ville ha pasta idag. Han bara skrattade, blev visst inte så förvånad.
    Så vi skall äta pasta idag. Skall bara komma på något gott att ha till, pastasås kanske...


    Ninnnis skrev 2009-06-16 15:05:48 följande:
    Spagetti carbonara? lanovia 08 skrev 2009-06-16 14:33:57 följande:
  • passionsblomman

    Blääää! *börjar gråta*

    Jaaaaa det känns det som!
    Jag tycker det är skitjobbigt nu!



    lanovia 08 skrev 2009-06-16 15:33:07 följande:


    *kramar Blommis* Jag önskar att jag hade något klokt att säga men just nu har jag inte. Man måste få bråka ibland, dock suger det när man gör det. Känslan av att mensen skall komma igång när som helst kan precis som du säger betyda vilket som. Förstår att du mår dåligt av väntan, den tiden du är i nu kan verkligen kännas som helvetet på jorden. *kramar om dig hårt* *sätter på mig snorkeln och försöker som Ninnis vissla nere i sanden*
  • lanovia 08

    *kramar* Jag vet, hoppas så att du slipper det här igen. kan det inte bara ta sig denna gång??

  • Ninnnis

    Blommis, gumman! Uppenbarligen har ni helt olika bakgrund när det gäller städning och hushållsarbete, och därigenom helt olika sätt att se på det. Men jag tror ändå att ni måste prata med varandra för att kanske mötas nånstans på halva vägen? Dessutom måste han förstå att du behöver ha honom på ditt lag mitt i allt detta. Ni ska ju vara medspelare, inte motspelare!

    Som Lanovia sa får man självklart bråka ibland, men om orsaken ofta är densamma så bör man nog försöka få bukt med det ordentligt... *kryper upp ur sanden för att kramas*

  • ingenjörsbruden

    lanovia 08 skrev 2009-06-16 14:33:57 följande:


    Ni är helt galan männskor, ett möte och jag ligger flera sidor back. Vad gäller mat har jag nog en bra man. Där delar vi bödan väldigt jämt tycker jag.Kan någon ger förslag på något gott att äta till middag idag? Har totalt hjärnsläpp. Tycker synd om min älskling. Igår stod han hemma och gjorde en variant på paella till mig, den lät supergod och jag såg verkligen fram emot den. NÄr jag kommer in i köket säger jag uhhh här luktar det starkt. Jag tog typ 5 tuggor sedan åt jag en macka. Jag kände att maten eg var god men den gick verkligen inte att svälja, denvar på väg att vända hela tiden. Istället spenderade jag fotbollsmatchen med att käka korv och bröd. Usch vad hemsk jag kände mig mot stackarn som lagade mat. Så snälla kom med något gott mattips som inte är spaghetti och bacon (för det är det enda jag verkligen vill ha nu)
    Vi ska ha färsk pasta med sparris i gräddsås (vit vin, grädde o hönsbuljong)
  • ingenjörsbruden

    Blommis...gumman lilla....*kramar jättehårt*

    Bara ös.....ut med det......sånt är så himla jävla jobbigt!!!!
    Det suger så mkt energi.....*kramar mera...o räcker över en rejäl o vass hattnål så att Blommis kan sticka hål på Herr Blommis bubbla*
    Dra en vers om lagspel.....fotboll borde han väl ha lite koll på...eller? För där är det ju verkligen så att det räcker INTE att ha en stjärna som är skitduktig.....den kan ju inte göra ALLT...då blir den ju bara punktmarkerad o så blir det inga mål alls.......Då kommer man mkt längre med sämre spelare som är SAMSPELTA.......*kramar blommis igen*

    Tackar min lyckliga stjärna för att maken är mer pedantisk än vad jag är.....fast ibland är jag inte så jäkla glad för det.....kanske hyra ut honom?! Näääää då är det kanske någon som tittar för mkt på honom *spejar runt o spänner ögonen i alla*

    Har lite dåligt med närvaron allorstädes idag....får inget gjort någonstans känns det som.....Nåja...det finns en dag i morgon!

  • passionsblomman

    ja jag vet. Alltså, under dessa tio år, så har han ändå blivit hudra gånger bättre än förut.

    Men han kommer aldrig bli en intitiativtaare. Det gäller hela honom. För det mesta så flyter ju våra liv på bra. men ibalnd...ååååh vad man kan bli GALEN!!!

    Vi är ju samma personer och det kommer vara mitt humör han blir förbannad på ochhans tafatthet som jag får spelet på.

    Och det kommer vara när andr saker är jobbiga som de egenskapern blir grälmaterial.

    En normal dag kanske man garvar och säger: jaha och hur tänkte du nu?
    Medan man en presad dag blir tokig.

  • passionsblomman

    Min godaste pastasås:

    Bacon
    broccoli-FÄRSK
    Champinjoner-färska
    purjolök
    grädde/cremefraîche
    grönsaksbuljongtärning
    peppar

    fräs allt och häll på grädden
    Koka inte sönder broccolin förmycket.
    Servera med pennepasta.

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan