Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Ja det blir nog kul alldeles snart igen. Men han är en känslig själ min pojke och tar otroligt illa vid sig när det sägs taskiga saker osv. Därför är det ofta genom honom det kommer fram att något har hänt, för han fixar inte att låtsas som ingenting.

  • passionsblomman

    Det gör det säkert, men oj vilken tid och sicket lirkande det behövs till att reda ut saker och ting. Jag är av den fasta övertygelsen att genom att ta de "små" situationerna på allvar och inte bara vifta bort dem, så hjälper man barnen att kunna hantera och reda ut även större saker som ligger framför i livet. Besvikelser och missförstånd hör till i vår ofullkomliga värld. Men jag avskyr såna där idiotsvar som fega vuxna gärna kommer med som att"äsch, den killen tycker bara att du är sötast och är nog lite kär i dig i hemlighet och då kan killar vara sådär" eller" "De är bara avundsjuka på dig"

    Man måste våga lyssna ordentligt och höra både vad som sägs och det som inte sägs.

    Nalle Puh 40 skrev 2009-05-19 18:34:48 följande:


    Hoppas att det löser sig för din pojk
  • passionsblomman

    Lystring alla!

    Nu såg jag annonsering att det på onsdag börjar en Norsk motsvarighet till serien "barnmorskorna" Den kommer kl 20.30 tror jag det var på onsdag. i 2:an. Det måste jag se!

  • passionsblomman

    Men å vad tråkigt att känna sådär!

    Ja, du har nog rätt i att du blir behandlad som en liten skråla fortfarande! Det kan inte vara kul alls.
    Själv är jag storasystern i familjen, så jag har aldrig varit i din sits. Helt nadra saker har varit baksidan med min plats i skaran..
    Men hur ia ll världen gör du nu då? Du kan ju inte missa hennes hippa ju!

  • passionsblomman

    Ta bort alla blad från stjälkarna! (möjligen kan du lämna något enstaka) de tar massor av vatten och avdunstar jättemycket, så vissnandet påskyndas. Häll VARMT vatten i vasen. Ta en KNIV -inte en sax!- och skär långa sneda snittytor på blommorna och sätt i vasen igen. Slokar de mycket så vira ett papper om dem som stöd medan de drar upp sig igen. har du en duschfalska så duscha dem också, allt för att ge dem så fuktig miljö som möjligt.

    Vilken välsignad tur att du inte har översvämning!
    Jag är dö-nyfiken på din speciella lokal måste jag säga!


    Hvidbrud skrev 2009-05-20 12:28:26 följande:
    Mina fina nyköpta pioner som var så vackra igår står och slokar som bara den nu när jog kom in. Vad har jag gjort för fel? Kan jag rädda dem? De ser så ledsna ut där de står och stirrar skulldbeläggande på mig.. Blommis! Hjälp!
  • passionsblomman

    Himmel och pannakaka vilka spaltmeterar som producerats denna förmiddag!

    jag blir alldeles rörd och generad av berömmet och klok-etiketterna...

    Pojkarna snackade visst lite innan träningen igår och min sambo kollade av lit emed den tredje killens pappa-som inte hört ngt alls, den andra killen satt ju nämligen också hemma och skulle INTE gå på någon fotboll men min son!

    Nu är det tydligen bra och när jag frågade sonen igår innann han somnade sa han att "men JA!! PÅMINN mig inte nu då hela tiden!"
    Så, då får jag ju släppa det då...Ska snacka med fröknarna sedan också och se till att de hållerlite extra koll på den där trion. De är SUVERÄNA i den skolan på att jobba medrelationer och nolltolerans mot mobbing osv. Det är en ynnest att ha sitt barn där och det är fullständigt självklart för mig att vara med i föräldraföreningen, så man lär känna så många barn och fröräldrar som mäjligt. VIPS är det tonåringar man har, som ska gå på festaer och gu vet allt. Då är det bra med satrkt nätverk föärldrar emellan och att ungarna känner även andra barns föräldrar.

    Ninnis: herreminskapera vilken äcklig start på dagen! *räcker dig en mugg nybryggt Zoegas,-mjölk?*
    Jag skulle aldrig i livet drömma om att för-göra (!) kaffe sådär, då FÖRSVINNER ju en del aroooooom! Nej, jag tackar gudarna för min Perculator och brygger STARKT och livgivande elixir som rundas av med en skvätt mjölk.

    En labbe som inte fick frukost? Åh, ka se de ögonen framför mig!
    Håller tummen att det går bra med operationen!

    Min svägerska och svåger har en kompis vars labbe flyttade till dem ute på landet, men de har reklamerat henne som de sa, för hon åt sig igenom hela deras hem. De har tre barn och hade tex en av dem glömt ett äpple i ryggsäcken, ja då åt hon upp ryggsäcken för att komma åt det. Hon lärde sig öppna alla utdragsskafferilådorna och sopskåpet och vräkte i sig hela mjölpåsar och ALLT hon kunde hitta!
    Att hon då av och till blev riktigt risig i kistan så att hon en dag bla sprutbajsat ner hela deras hall me ALLA kläder och allt när hn var ensam en stund, tror jag var det som rågade måttet så att säga!

    Själv är jag inget hundproffs precis, men jag tycker det verkar som den jycken had ebehövt ett jobb att gå till för att få stimulans i hjärnan tillräckligt?

  • passionsblomman

    Ankan: TYPISKT!!! Du har nog rätt, när minst två vill vill vill ha huset, dåkan vad som helst hända...

    Andbeyond: Jag måste fråga min yngsta syster om jag brukar vara sådär mot henne! Lite är det nog så att hon alltid kommer vara lillasyrran, men herregud, inte säger man till folk att de inte borde sakffa barn än eller köpa hus eller vad som helst! Du är ju VUXEN och har varit det i ganska stor del av ditt liv!
    Jag förstår verkligen din frustration.

    Min sambo är en lillebror och jag har blivit helt skogstokig på hans familj ibland, för det är TYDLIGT att de ser på oss som några man hela tiden liksom oroar sig för. Jag är van att vara den mamma INTE oroar sig över och jag flyttade dessutom hemifrån vid 17 års ålder så jag blir döförbannad när jag blir klappad på huvudet eller ängslad över. Det har de fått se också. jag blir en eldrsprutande svavelosande DRAKHONA och det är ingen som kommer glömma de utbrotten i den familjen. Jag har gjort så både svärfar och lillasyster och svärmor börjat grina kan jag meddela. Jag fixar inte att hålla på och sopa skit under mattan som de är vana. e he, min entré i den familjen har satt sina avtryck, och det har INTE varit så jädra lätt jämt. Det har sitt pris att vara med och sätta egna villkor för sin existens.

    Jag undrar om det skulle hjälpa om din sambo röt ifrån lite? det tror jag!

    Att ni ska lyssna på era egna hjärtan och er egen längtan i livet, det vet du ju redan så det behöver jag väl inte säga, men nu sa jagdet ändå!

    I den här tråden pratade vi också en massa barn igår förresten:

    www.brollopstorget.se/Forum-2-18/m3419661.html

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan