• Emelieca

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Hejsan!

    Är ny i tråden, och har inte riktigt orkat läsa igenom den...;)
    Men kände att det kunde vara en tråd för mig, är nu inne på vår 13:e månad av försökande till en bebbe men ännu ingen lycka. Har nu bokat tid för utredning, någon som har erfarenhet från det? Vad gör man? Någon som lyckats bli med barn i samband med en sådan?

    Ha det gott!

  • Emelieca
    Ninnnis skrev 2009-07-15 14:47:05 följande:
    Hej Emelieca!Lanovia plussade precis när de hade bokat tid för utredning. Jag har tagit de blodprov som man gör i samband med utredning, på dag 2-4 och 21-23, samt VUL. Vi kommer att gå vidare med utredning efter sommaren om inget hänt. Tror inte att någon har plussat i samband med utredning än, men Blommis är svindlande nära efter tredje (eller är det fjärde?) inseminariumet
    Tack för svaret=)

    Hur länge försökte ni innan utredning? Vad kostar det att inseminera? Håller tummarna att det går bra för dig passionsblomman(gissar att du är "blommis";)). Hoppas verkligen att våran utredning går bra, och att vi bara varit "slöa" hittills.
  • Emelieca
    Leksi skrev 2009-07-15 15:30:31 följande:
    När har ni fått tid för utredning Emelieca?
    18:e augusti blir första besöket. Ska bli jätteskönt att komma igång, även om det skulle bli dåliga besked är ju det skönare än att fortsätta bli besviken månad efter månad.

    Passionsblomman:

    Vad spännande med huset, stort lycka till!
    Tack för att du delar med dig hur ni har gått tillväga. Ska bli jättespännande att höra hur det går för dig med BIM. Jag tror jag har lite i generna att vara slö, mamma fick min storebror efter sju års försökande. Hon hade däremot haft en hel del cystor och hade en massa ärrvävnad på livmodern.

    Det är iaf väldigt skönt att höra att man inte är ensam i sitsen, känns ju lite ledsamt när folk omkring en poppar ut ungar var och varannan dag. Min sambos bror fick en son för drygt en månad sen och de började försöka ungefär samtidigt som vi.
  • Emelieca

    Tack för alla välkomnande=) Goa ni är!

    Ninnnis:
    Ja visst är det så att man inte har någon aning om vad alla mammor har gått igenom innan just de vart gravida. Det är ju ändå en hel massa saker som måste klaffa perfekt för att man ska lyckas bli gravid, är ju ett under att man överhuvudtaget kan bli gravid!

    hehe bara till att fråga vad ni vill;) Kan ju börja med att säga att jag är 26år, gifter mig 29augusti(!), bor i Sthlm och är student i ett år till.=)

  • Emelieca
    Ninnnis skrev 2009-07-15 21:27:37 följande:
    Emelieca, vi gifte oss 30 augusti förra året. Underbar tid för bröllop Har ni allt under kontroll? Det kanske är meningen att ni ska få uppleva bröllop och bröllopsresa (?) innan ni får barn? Vad studerar du, förresten? *nyfiken i en strut*
    Aha, häftigt då firar ni snart er första bröllopsdag! Hur har erat första år som gifta varit?

    Jamen precis, man får verkligen passa på att njuta av tiden tillsammans innan barn. Är ju faktiskt kul att få skåla i champagne och bara få tänka på varandra på bröllopsdagen. Vi har nog det mesta under kontroll. Vi kommer ha ett eftermiddagsbröllop med champagne och snittar, sen åker jag och maken till saltsjöbaden och äter middag och bor på hotell.

    Förhoppningsvis åker vi sen på bröllopsresa till Aruba i november, men dessvärre har sambon gått och blivit arbetslös så vi är lite beroende av att han hinner få jobb innan dess.

    Jag pluggar teknisk fysik på KTH och ska snart börja mitt sista år. Ska bli spännande att komma ut i livet snart efter totalt 6års studier...

    Vad sysslar ni andra här med då?
  • Emelieca

    Passionsblomman:
    Känner verkligen igen mig i det där med att inte kunna sova när det händer stora saker i livet, ojoj vad hjärnan går på högvarv på nätterna!

    Angående min utbildning, själv är jag djupt imponerad av språkmänniskor, och inte minst min sambo som är grymm på geografi. Jag är totalt puckad när det kommer till allt som har med geografi och samhälle att göra. Gick faktiskt samhälle-media på gymnasiet, väldigt flum flum med foto och bild på schemat=) Var iofs värdelös i skolan fram tills jag efter gymnasiet läste upp natur och kom på att det var min grej. Sen har man förstås undrat ibland vad man själv håller på med när man pluggar ihjäl sig för att ens lyckas få ett godkänt, men det är ju alltid nått som driver en vidare.

    Åh florist ville jag alltid bli när jag var liten, sitter fortfarande ibland och drömmer mig bort. Längtar iaf till framtiden då man har en trädgård och kan få odla lite fint iaf=)

  • Emelieca
    Daa skrev 2009-07-16 11:24:56 följande:
    Emelieca: Teknisk fysik, också lite impad. Vad har du för planer sen? Examensarbete på gång? Och så roligt med bröllop snart. Hoppas det ordnar sig med jobbet bara.
    Japp, snart är det examensjobbdax=) Har börjat kika runt lite och sökt ett än så länge. Är lite rädd att det ska vara lika svårt som det var att hitta sommarjobb denna sommar bara. Fast å andra sidan kostar vi nog inte så mycket då man inte får lön under exjobbet.

    Har ni alla andra härinne redan gift sig eller är det någon som planerar liksom jag?
  • Emelieca
    Leksi skrev 2009-07-16 16:53:25 följande:
    En dag till semestern nu Daa! Och jag fick precis ok från min chef att sluta kl. 15 imorgon! Tralalala! Ska in till Gröna lund och träffa tjejgänget, så det blir perfekt! Fint väder ska det också bli, härligt!
    Åh! vill oxå till grönan... och köra femkamp=)
  • Emelieca
    andbeyond skrev 2009-07-16 21:04:14 följande:
    Jag hänger här inne då vi lääängtar efter barn och jag tjuvläste tråden ett tag men vi har inte börjat försöka än. Nu har herrn förlorat jobbet så vi lär vänta ett tag till innan barn blir aktuellt. Jag skulle vilja jobba upp ett SGI också. Vi ska gifta oss den 22/8 - Blommis ska göra min bukett
    Ah va kul, då gifter ni er helgen innan oss då=) Samma sits här med karlen och jobbet=( jäkla finanskris... Men hoppas det löser sig fort! Vad är ett SGI? Spännande med buketten, du får lägga upp en bild sen.
  • Emelieca
    passionsblomman skrev 2009-07-16 21:04:07 följande:
    Inte gift alls. Jättesambo sedan evigheter. Bara drömmar inga konkreta planer gällande bröllop. Bara sagohus!och bebis!
    Aha, men det är inte illa det! Hoppas verkligen allt går bra med bebben nu! Vad är det för hus föresten? låter ju alldeles underbart.=)
  • Emelieca
    andbeyond skrev 2009-07-16 21:10:46 följande:
    Ja, dumma kris! Jag har mest bara pluggat senaste åren (är 25) men inte hittat något jag trivts med så jag är nu utan både jobb och ngn utbildning. SGI är "sjukpenninggrundandeinkomst" - alltså den inkomst som sjukpenning och föräldrarpenning grundas på. Jag har ingen. Alltså får jag lägsta ersättning som är ca 3500kr/mån efter skatt i föräldrarpenning. Skulle gärna öka den lite och då behöver jag jobba ett tag med en ok lön
    Jaha, ja det kan ju vara bra att arbeta upp en sådan. Har ju också bara pluggat senaste åren, är också 25(26 på lördag iofs=)). Har visserligen lagt undan pengar i en eventuell barnbuffert, men än så länge har den inte behövts=( Vad har du pluggat då?
  • Emelieca
    passionsblomman skrev 2009-07-19 07:40:07 följande:
    Inget plus i juli för mig.Det är rosabrunt i brallan...Fast vet ni vad, just nu är jag MER angelägen om att det blir positivt med huset.
    Va trist=( samma här, inne på andra mensdagen och sjuuuuuuka mensvärken. Hoppas det går bra med huset, när får ni veta?
Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan