• Sonja68

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    passionsblomman skrev 2009-06-16 10:57:36 följande:
    Vad var det för fel på makens bil då Ninnis? Alla förslag mottages tacksamt, för här är det ingen jävel som fattar vad det är för FEEEEEEEL på bilen! Jaså sådan klagosång...nä, så brukar inte de jag har runt mig låta faktiskt. Klart, ibland har man ju psykbryt, fast då är det nog oftast "tänk om NÅGON annan i familjen kunde hålla reda på gympakläder matsäcksdagar och att det måste finnas rena kalsonger på morgonen och extrakläder på fritids och att man inte bara kan tappa bort allting hela tiden"När man känner att man faktiskt aldrig sökte den där projektledarplatsen och att den dessutom är ganska oavlönad.Däremot kan jag ibland uppleva en attityd och insällning bland oblivna och blivande och nyblivna mammor att det är jääääkligt viktigt att man ska bevisa (för vem?) att ingenting behöver ändras av något av det man hade FÖRE barnen.Dvs sexliv, träning, väninneumgänge, fritidsintressen, ens egna figur, ens prioriteringar, ens yrkesliv, allt allt allt ska man på något superwoman-evig-singel-och föralltid-25-perspektiv på livet där allt som är förändring är att gå och bli gammal, tråkig, ojämställd och att sluta leva.Som att samhället har EN ålder som är bra att vara i och det är mellan 25 och 32. Innan dess är man en tonåring och efter det ska man resten av livet bevisa att man är preciiiis lika bra, attraktiv på alla marknader och ung som då. man är likosom inte snygg och 40 utan snygg FÖR ATT vara 40, "hon ser ju ut att bara vara 30"Jag vill få vara jag i alla mina åldrar och vår evigt-ung-kult är snuskig.
    Skriver under på allt ovan som Blommis beskriver, det är precis så jag känner! (Ja, jag är in och smygkollar vad ni har för er på den här tråden ibland, för ni verkar vara sånt härligt gäng. Känner dock att jag inte har "rätt" att vara här då jag inte planerar några fler barn än de två änglar jag redan har.)

    Har fått höra ibland att jag är tråkig som inte hänger med på alla tjejfester och annat bus, sedan jag blev mamma. Detta från antingen barnlösa 30+ kvinnor eller väninnor som redan har stora barn. Men hallå!! Jag levde utan barn till jag var 34 och röjde runt, nu när jag skaffat familj vill jag faktiskt ägna mig åt dem. Det innebär inte att jag slutat leva eller tappat bort mitt jag för den skull. Jag ringer och umgås med väninnor när jag känner att jag kan och vill. Men jag VILL oftast vara med min familj. Då blir man klassad som tråkig, att vara toffel, eller ojämlik eller nåt annat negativt. Men who cares. Riktiga vännerna de förstår mig.
  • Sonja68

    Hahaha, bra beskrivning Blommis!
    Faktum är att jag sååååå känner igen mig i era diskussioner här och har i färskt minne när jag själv var i startfasen av "bilda familj och bli med barn"-projektet. Nu har jag två tjejer, 4 och 6 år och de är solen i mitt liv. Endel gråa hår ger de också, men det är väl mest mannen, försäkringskassan och fönsterfirman som står för dem egentligen. Flickorna behöver bara titta på mig med stora ögon, stryka min kind och säga: "Mamma, jag älskar dig" eller "Mama, ja tebja ljobljo" så glömmer jag alla bekymmer och solen skiner igen

  • Sonja68

    Tack Ninnis!

    Daa, vännen; bry dig inte om chefen. Det är väl bra att du kommer med förslag om andra alternativ som du tycker skulle vara bättre. Det är väl inte fel eller att ha "taskig attityd". Å andra sidan så vet ju inte chefen om din lilla hemlighet, antar jag, och att du faktiskt har annat, viktigt som pågår i ditt huvud och din kropp. Skickar kramar till dig.

  • Sonja68

    Tack Ingis o Lanovia

    Att ha småbarn ÄR jobbigt, men inte på samma sätt som ett arbete. Ibland rent av tyngre, i bemärkelsen ansvar, känslomässigt engagemang osv. Man är ju förälder dygnet runt ut i varje fiber av sin kropp, resten av livet. Men det ger ju så otroligt mycket tillbaka! Kanske inte alltid i form av energi, men av värme, kärlek, lisa för själen osv. Nåt som MITT jobb inte kan ge MIG i alla fall.
    Men vi har valt att bli föräldrar och jag skulle aldrig vilja ha det valet ogjort. Men visst fan är man trött och sliten och ibland kommer man till jobbet och bara pustar uuuuut. Äntligen hör man vad man själv tänker! Jobbet suger engergi och barnen suger energi, men jobbet GER mig också, förutom pengar den 25:e, ett andrum på nåt vis, precis som barnen ger mig energi i en annan form. Äh, svårt att förklara, säkert ingen som förstod nåt. Hur som helst: Småbarnslivet kombinerat med heltidsjobb är slitigt men underbart. Mitt liv har blivit så mycket rikare (dock inte ur en ekonomisk synvinkel) sedan jag välsignades med mina småttingar!

  • Sonja68
    passionsblomman skrev 2009-06-16 12:37:30 följande:
    Jag förstod!
    Peace, love and understanding. Åsså lite blommor förstås
  • Sonja68

    Att planera maten och vad som ska handlas har definitiv blivit min bit. Jag hatar att laga mat och handla är ett nödvändigt ont. Han handlar iofs gärna, men då måste jag ha skrivit upp allt. Och så slinker det ned sånt som jag INTE skrivit, typ ÖL och SNACKS...
    Det som gör mig mest galen är att HAN blir galen om jag glömt skriva upp nåt som vi behöver. Typ han ringer från affären; "var det nå' mer?" Ja, inte fan vet jag. Det är ju DU som går hemma hela dagarna (han är sjukskriven sedan oktober efter en operation) och äter. I morse när jag kollade fanns det pålägg och mjölk o korv till middagen, men kylskåpsdörren står ju mest på vid gavel nuförtiden när du är hemma så hälften är ju uppätet när jag kommer hem... VILL jag säga... men säger förstås inget. AAAAAhhhh, ska det va så svårt att SJÄLV kolla och skriva upp om man tar sista pålägget eller frallan eller vad det nu är, så att det blir inhandlat?!
    Det värsta är ändå: "Vad hade du tänkt göra till middag?" och så får man reaktionen: "Nä, fan det är jag inte sugen på". Nähä, gör din mat själv då. Om jag är ansvarig för maten och planera middagen så blir det så. Den som är av annan åsikt kan göra sin mat själv. BAsta!
    Så Blomman, du är inte ensammen, och jag har inte ens PMS för jag har mens NU, så det värsta har gått över

  • Sonja68

    Usch vad jag lät neggo...
    Han lagar ju faktiskt mat ibland... Om jag säger vad han ska laga.
    Och även om jag hatar att laga mat och att handla så gör jag hellre det än klipper gräsmattan och skottar snö och grejar med bilarna och pelletsen och pannan och...
    Jaja, men ibland måste man få gnälla lite.

  • Sonja68

    Ingis, jag älskar lax och min man jobbar på fiskfabrik med just lax, när han inte är sjukskriven. Så jag får sällan "lov" att laga lax. Det där lät ju supergott!!! Hade kommit flygande över till dig på stört och käkat lax om jag vetat!

  • Sonja68

    HA!!! Där fick jag igång dig Blomman, jag satt bara och väntade, fniss... Vet vid det här laget vad du går igång på, hehe!
    Det där med att ta BORT en sak, det var en för mig främmande variant. Hmmm... Jag är periodvis bra på att planera veckans mat, men periodvis en katastrof. Som nu. Då står jag också där i affären med en kyckling i ena handen och en falukorv i andra
    Grejen är den att jag vill handla ensammen i lugn och ro, utan barn och man, med en väl genomtänkt inhandlingslista. Inte panikåkaivägochandlaföratthelakylskåpetärtomtochfamiljenhållerpåattsvältaihjälhandla.
    Och nu när maken är hemma om dagarna så förstör han alla planer genom att oooops, äta upp kasslern jag hade tänkt ha till kasslergratängen till middag... oooops, steka upp äggen jag hade tänkt ha till ugnspannkakan osv. Förstår att det beror på kommunikationsbrist från min sida, måste börja skriva matlista eller nåt. En gång satte jag en lapp på prinskorvpaketet; "BORT MED TASSARNA, RÖR EJ" när han hade en period då han satt uppe och smååt sent på kvällarna. Gissa om han blev PAFF?!

    Ingis; jo vi får lax lite billigare, inte gratis, men framför allt är den FÄRSK. Och jo, han äter lax nu tex när han inte jobbar. Men när de har intensiva perioder på jobbet tex inför jul och påsk och midsommar, då står de och filear lax hela dagarna och då är han, vilket jag kan förstå, inte såååå sugen på lax.

    Spännande det där med briketterna. Fan du är en hårding Blomman !

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan