Inlägg från: Mrsstumpan |Visa alla inlägg
  • Mrsstumpan

    Vinterbrudar

    Hej!

    Nu har jag hittat en tråd som passar =) Jag ska gifta mig 14 november och är fullt upp i planeringen. Roligt att hitta likasinnade, det har känts som om det bara är jag som är ute i så här god tid.

    Vi håller precis på med bokningen av bröllopsresan, som också ska gå till australien. Hitills har vi bara bokat flygbiljetterna (ska också stanna i HongKong) men ska boka hotell, aktiviteter m.m nu i nästa vecka, hihi...
    Selma2010: vart i Australien funderar ni på att åka? Vi kanske kan byta tips.

  • Mrsstumpan

    14e november, Tar gärna tips om Hong Kong. Vi ska boka ett hotell som ligger "at the tip of kowloon peninsula". Är det ok läge? Salisbury road tror jag det var. Det är så svårt att veta vilka stadsdelar man ska söka sig till... har hört att man ska åka till victoria peak och på kvällen försöka ta sig över till andra sidan vattnet och titta på Hong Kong by night.

  • Mrsstumpan

    teapot, dina inbjudningar i ditt galleri är verkligen superfina, jag blir så sugen på att springa iväg till panduro. ska börja med mina inbjudningar i helgen o blir helt klart inspirerad av dina.

    vi ska skriva "välkommen att bevittna vigseln mellan...". av dina förslag röstar jag för "Ni inbjudes att närvara vid vigseln mellan..."

  • Mrsstumpan

    Linvinter: vilken fin inbjudan, förstår att du är supernöjd! Jag vill också göra klart våra inbjudningar men vi har inte spikat fast tiden med prästen ännu så det är bara att vänta...

    Bittesös: Jag håller med om att ju mer man är inne på BT ju mer kommer man på som behöver fixas med. Men jag tycker att vi vinterbrudar ändå är ute i god tid än så länge. Min stress har inte börjat komma ännu. Jag har bröllopsplaneringslistan här på BT som bas och så lägger jag till massa egna poster allt eftersom. men jag är ädå rädd att glömma något och jag vill gärna ha så mycket som möjligt klart hela tiden. Min M2B är helt ostressad och vill knappt planera något före sommaren är slut... men han låter i alla fall mig hålla på hur mycket jag vill =)

  • Mrsstumpan

    14november: tack för dina tips! Jag har lagt ett inlägg i din gästbok. När det gäller att hålla inspirationen uppe håller jag med T0612. Ta en paus från allt som har med bröllop att göra ett par dagar. Det har funkat för mig när jag blivit less på att andra inte förstår eller om det inte känns värt all energi.

  • Mrsstumpan

    Lägger till mig på listan:

    NOVEMBER
    14: 14e november, Borlänge. Mrsstumpan, Göteborg

    DECEMBER
    05: T0612, Göteborg,
    December 2009, Sthlm,
    linvinter, Göteborg
    12: Bittesös, Sorunda (Nynäshamn)
    19: Emmibob, Hotagen (Jämtland),
    DCL, Norrköping
    31: Teapot, Göteborg

    JANUARI
    02: Allez, Karlstad,
    JennyE82, Ljusdal
    09: Ninni84r (Halmstad, Öjasjön)
    23: Mariavw81 (Smådalarö Gård, söder om Stockholm)

    FEBRUARI
    13: Elbe, Umeå
    20: Selma2010, Övik (datum inte helt spikat)
    20: Nima2, Upplands Väsby (Norr om Stockholm)

    Ang inbjudningarna så går de nog iväg slutet av juli eller början av augusti. Kommer inte kunna hålla mig längre tror jag. OSA ca 1,5 mån före. Då har man gott om tid för bordsplaceringar, festprogram m.m. Men vi ska till Tyskland och handla drickat i sommar, så jag får väl gissa mig till hur många som kommer då...

  • Mrsstumpan

    Om ni hittar vintertext till den blomstertid nu kommer är jag intresserad. Det är så svårt att hitta psalmer som folk känner igen, speciellt på vintern. Hur kom ni fram till era solosånger? Jag och min m2b har ingen "egen" sång, som vi bara måste ha, och då finns det så mycket att välja mellan att vi inte kan komma på några bra alls...

  • Mrsstumpan

    Jag har också börjat fundera på vigselprogram, vet ni hur mycket man får bestämma själva? Måste man ha fader vår osv?

  • Mrsstumpan

    T0612, vad kul att göra slöja och askar själv. Fram för mer pyssel! Jag går och funderar på olika saker som man kan fixa med och gärna redan nu... nästa idé är att köpa hem blommor och testa om jag vågar ge mig på att binda min brudbukett. ska ha en stilren enkel stavbukett av långa mörkt röda rosor så det borde gå =/

    Imorgon ska jag på bröllop! Hoppas på massa inspiration efter det. med det väder som kommer nu blir det nog helt underbart!! *Längtar*

  • Mrsstumpan

    emmibob, jag tänkte göra servettringar i papper (samma stil som på festprogram, vigselprogram m.m.) och texta fint på dem. Ska även stansa ut ett hjärta så att man ser tyget igenom.

  • Mrsstumpan

    Selma2010, båda klänningarna var verkligen fina! Jag gillar verkligen när det är lite snygga och annorlunda detaljer så jag röstar nog för den med brodyr (fast i silver). När jag provade runt var det flera jag verkligen gillade men när jag kom hem och kände efter var det en som kändes mer speciell. Jag tror att man får gå på magkänslan.

    Hur går det med bröllopsreseplanerna? Har du fått massa bra tips? Skulle bli toppenglad för lite fler roliga idéer på vad man bör uppleva i australien!! Vi har bokat flygbiljetten och ska nästa vecka boka hotell, seglebåt i whitsundays m.m.

  • Mrsstumpan

    Vi åker nov/dec i tre veckor, börjar med två dagar i hongkong och sen blir det cairns med turer till regnskog och barriärev. sen ska vi ta buss ner till airlie beach för att segla ut på whitsundays och därefter bo på någon ö. Funderar på hamilton island eftersom den ligger nära airlie beach och har flyg till sydney dit vi ska sen några dagar. Vi har inte bokat ännu, men planen börjar väl bli rätt klar i alla fall med vad vi vill. Men vi är rätt flexibla om olika roliga tips dyker upp. Allt är ju svindyrt bara, det finns så mycket att lyxa till och uppleva så det är svårt att begränsa sig... när man väl är där vill vi liksom inte hoppa någon rolig utflykt eller upplevelse. När ska ni åka? ska ni ta hotell på plats när ni är där eller ska ni förboka? Hur får man reda på allt hemmifrån, tar gärna emot tips på bra internetsidor där man kan söka hotell eller aktiviteter m.m. Jag bokar gärna något hemmifrån =)

  • Mrsstumpan

    Om du kan tänka dig att sälja den efteråt får du igen den del av pengen och den blir inte lika dyr...

Svar på tråden Vinterbrudar