• Ore

    Livets stora och små frågor

    Godmorgon!

    Telis: låter inte roligt med illamående... Handledsbanden hjälpte ganska bra för mig, tog udden av illamåendet men tog inte bort det helt. Ville helst inte ta Postafen eftersom jag kör bil till och från jobbet (vill minnas att det är en varningstriangel på Postafen, att man inte bör köra bil då, eller har varit...). Spydde nog bara 4-5 gånger, skönt att det inte var mer. Men det som var jobbigast var att vara illamående på jobbet - tog sådan energi att hålla igång då så på kvällarna låg jag mer eller mindre utslagen i soffan hemma och tyckte synd om mig själv. Hoppas hur som helst att det inte blir så farligt med illamåendet för dig...

    Frullan: Hoppas att din lilla fotbollsspelare håller sig handstående nu framöver, och att h*n håller fötterna i styr någorlunda

    Page: Skönt att J mår bättre, oavsett vad proverna visar. Förhoppningsvis så är det början till en vändning, när han mår bra så blir värdena bättre? Kankse? Hoppas det i alla fall...

  • Ore

    Frullan: Nej, jag tror på en kille i magen. Men maken tror på en tjej. Återstår att se alltså...

  • Ore

    Tja, plusset var 10 mars, så det har ändå gått ett bra tag... Vänta bara, på ett litet kick kommer det vara BS och telis som går in i andra trimestern, följt av Nenne och FÖRHOPPNINGSVIS även Lappis så småningom...

    Nenne: 10 befruktade är bättre än 6, även om det "bara" var 6 som överlevde första natten

    Är det en som blir eskimå? Eller är det inte klart än *litet förvirrad här*

  • Ore

    Oj, är cementplattekanter farliga???

    Ok, jag sätter ett FÖRHOPPNINGSVIS framför Nenne också. Men jag har så otroligt positiva vibbar, att något annat inte känns möjligt... MEN, jag förstår fullständigt att du inte vill ta ut något i förskott, det ÄR långt till marken från de rosa molnen.

    Och Telis: Givetvis får man klaga över illamående även om man äntligen är gravid. Det är litet lättare att stå ut med det, när man påminner sig om att man faktiskt är gravid... Men mest var det ändå bara jobbigt att må illa, tyckte jag. Och även om jag inte spydde så ofta, så var det en del gånger (speciellt på em-möten på jobbet) som jag kände att jag när som helst skulle kunna spy, och satt och gick igenom vägen till närmsta toalett i huvudet, och räknade minuterna tills jag kunde föreslå en paus alternativt ta en egen paus för att hämta vatten, gå på toa eller liknande. Sånt är irriterande, och det tar otroligt mycket energi att orka igenom sådana dagar, och så hinner/orkar man inte med något på kvällen, vilket är tråkigt och besvärligt i många fall.

    Men, så småningom ska man ju få lön för mödan, om allt går väl

  • Ore

    Jag trodde bara att det var risk för stukade fötter, eller platt fall på marken, när man gick på trottoarkanterna???

  • Ore

    Angående syskon: Det skiljer 5 år på min systers två äldsta barn, och jag vet ingen som kunde få den lilla att skratta så mycket som det stora barnet. Ibland när de lekte fick man helt enkelt säga till den store att ta det litet lugnt, för den lilla riskerade nästan att inte få luft pga att h*n skrattade så h*n kiknade... Sedan är de ju inte sams jämt, så det är ju på gott och ont det där.

    Piggis: Dagmamma låter ju jättebra, om personkemin funkar som sagt. Min samlade erfarenhetsdatabas om dagmammor är bra. Min mormor var dagmamma (skoj att åka dit och ha barn att leka med på dagarna, när man var liten...), mina småsyskon gick hos en privat dagmamma, mina syskonbarn hos samma privata dagmamma ett tag förra året, maken gick hos två olika dagmammor under sin uppväxt och makens bror har sin lilla hos dagmamma nu (min svägerska hittade tydligen femtioelva fel eller så på dagiset där de skulle haft henne - varför är jag inte förvånad?)

  • Ore

    Vickan: Vilken nyans, 3 stoooora bilder och kvinnor på samtliga, samt enbart kvinnor som uttalar sig. Ja, det är tydligen kvinnor som ska sköta städningen, eller hur var det?

    Minns en reklam (som fick mig att känna ung likadang), för com hem bredband. Den broschyr som var adresserad till mig hade bilder på kvinnor, en där kvinnan låg i ett nattlinne på en säng och surfade. En där hon satt vid köksbordet. Broschyren som samma dag kom till min make (dåvarande sambo) visade män - i affärssammanhang. Kändes väldigt stereotypt, och hade det inte varit tentaperiod då hade jag nog anmält reklamen...

  • Ore

    Hoppas det blir något av assisted hatching, lappis! Låter intressant, och lovande...

    Men små gula saker??? Alltså, det är väl inte Nennes barn du ska få? För då kommer SÄKERT Nenne och norpar honom/henne på IKEA eller liknande...

    Tinga: Trist med dålig viktnedgång, och risk för sondmatning. Som jag har fattat för så är det inte heller alltid bra för "ätutvecklingen" att behöva gå in och sondmata? Men måste man så måste man, och så får vi hoppas att det går upp för lillparveln (eller är det båda?) att det är dags att sluta konstra och äta själv istället, mycket bättre KRAM till dig i alla fall!

    EA: Grattis till ingefära-skott! Hmm, min sk trädgård består just nu av att jag funderar på om jag ska plantera några kryddväxter (uppdrivna, då...) i en kruka och ha på balkongen. Hur länge kommer jag komma ihåg att vattna dem, tro?

  • Ore

    EA: Oooh, låter som något för mig det... Får se om jag hinner pysa förbi och kolla detta idag. Tack för tipset

    Nenne: Inte luddiga alltså. Inte ens en sådan som fäller luddet efter ett tag? Nä, det brukar ju bebisar inte göra förstås... Det är väl mer kycklingar det, eller?

    Aaah, vore väl inte helt fel om en asiatisk touch slog igenom starkt på en liten kaninunge... Sååå sött!!! (Alltså, hoppas verkligen att Nenne har fått sin lilla fyrkantiga guling då, annars kanske hon är på hugget ändå??? )

    Hmmm, sitter här och pillar lyckligt på min nya jobbmobil, och så stör chefens chef mig med någon fråga om en riskanalys som jag inte gjort "trots flera påpekanden och personalens uppenbara oro" Que???? Hallå eller, bromsa litet här nu, det kom upp att de inte tyckte de fått tillräcklig info, jag diskuterade detta med säkerhetsansvarig och tyckte att det hade de visst fått men var det någon som tyckte annorlunda fick de gärna specificera vad de saknade, så skulle jag fixa det. Svar (mellan raderna-läsning): Varför i H-ete har du inte gjort det här redan??? Vet de inte att jag blir ledsen av sånt??? Huuuuur blir man mer hårdhudad på jobbet???

  • Ore

    GRATTIS till Cicci, och familjen!!!

    Också nyfiken på vad det blir för namn till den lilla tjejen...

    Återstår att se så småningom om "guru Frullan" har lika rätt angående kön på sitt eget barn

    Angående snabba förlossningar så hann även en kollega till mig vara inne på BB typ 12 min innan hon födde (och under den tiden slita tag i någon personal och frusta fram att hon ville ha något smärtlindrande med en gång... Hon bad om ursäkt senare )

Svar på tråden Livets stora och små frågor