Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets stora och små frågor

    Muggles, vi gav 4 350 000 kr för vårt hus. Vi trivs jättebra men hade behövt lite större egentligen. Jag tycker absolut att ni ska prova bo i hus, jag tror att ni kommer att trivas jättebra! Inte tror jag att ni kommer att trivas så illa att ni inte kan bo kvar ett par år i alla fall och vänta på rätt tillfälle att sälja. Slå till!

    Jag är förresten inte heller ett dugg godissugen, mest för att bara tanken på godis får mig att må riktigt illa. Har ätit choklad men inget annat godis sedan jag blev gravid. Glass gillar jag i och för sig. Tror dessvärre inte heller på de där pojke/flicka-teorierna, och i vilket fall har jag symptom som lutar åt båda hållen. Ska skaffa det där testet efter semestern när vi är hemma igen, bara på kul, sedan hoppas jag att det går att se på stora UL i augusti. Annars gör vi som sist och bokar ett senare UL privat.

  • BrudSommar2006

    MSW, är din mens jättesen eftersom du gått runt och trott att du kan vara gravid? Annars är det väl för tidigt att testa i alla fall? När får du veta om du kommer in på något av utbildningarna?

  • BrudSommar2006

    Jag fick just ett nyhetsbrev från Growingpeople. Där står det att alla gravida kvinnor i Sverige erbjuds HIV-testning. Över 90 procent accepterar detta erbjudande. Är det någon här som faktiskt har fått det som ett erbjudande och inte blivit tvungna att göra testet? Jag hade i och för sig inte tänkt tacka nej i alla fall om jag blivit erbjuden det men varken på förra MVC eller nu har jag haft något val i provtagningen vad jag vet.

  • BrudSommar2006

    Man verkar avråda från alltför mycket resande med barn just nu:

    blogg.alltombarn.se/barnlakaren/

    Själv är till och med jag sugen på en solresa just nu när vädret varit så uselt hela semestern, men det kommer så klart inte att bli något för innerst inne så vill jag nog inte när jag mår så här.

  • BrudSommar2006

    Ore, jag tyckte inte att det var någon höjdare från det att Iris började sparka, hicka och trycka på på olämpliga ställen i magen vad jag minns och ser inte fram emot det den här gången heller! Den där förbaskade hickan som började så fort man försökte sova på kvällarna var nog värst!

    Något sådant där bakteriprov har jag däremot aldrig gjort.

  • BrudSommar2006

    Telis, fast om du tror att blusarna kommer att hålla i stilen på lite längre sikt så kan du ju spara på dem om de är billiga nu och du kanske inte hittar precis det du vill ha när det så småningom är dags? Annars kan jag hålla med om att med gravidmage och amning i sikte så kan det ju ta ett tag innan du får användning för dem.

    Jaja, jag hade ändå inte tänkt strunta i att ta testet men jag har bara aldrig blivit upplyst om att de inte är obligatoriska.

  • BrudSommar2006

    EA, men vilken dag är du på nu, ÄL-tider är ju bara i två dagar så ni kanske inte behöver hålla på och smyga längre nu utan kan vänta tills det blir lättare igen? Bäst att hålla tummarna från och med nu i alla fall då!

    Jag ser så fram emot att maken kommer tillbaka hit imorgon kväll så att jag får hjälp med Iris igen. I och för sig har jag fått hur mycket hjälp som helst av min mamma men jag har lite dåligt samvete att hon får slita så mycket, tex lagar hon all mat och jag bara sitter här.

  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, jäklar i min låda, jag kommer på besök!!! Jag är så avundsjuk så jag håller på att svimma men är samtidigt så otroligt glad för er skull. Det är ju bara att inse att jag inte vill flytta från Stockholmstrakten så någonstans måste man ju välja.

  • BrudSommar2006

    Ja och så maken som troligtvis får jobb där och du som kan jobba lite var som helst, det känns ju som att det inte är ett svårt val!

  • BrudSommar2006

    Han behöver åtminstone bara byta en gång. Lite trist är det väl att han måste byta mitt i terminen i och för sig men det får väl gå. Jag förstår att han också vill bo i det där huset och förhoppningsvis kan väl hans kompisar komma och hälsa på också.

  • BrudSommar2006

    Lapinette, åh nej, vad har maken lyckats göra med foten! Vad trist, hoppas att det går bra resten av semestern i alla fall.

    Vi har sagt att vi ska vara kvar här tills på fredag, idag kommer maken tillbaka hemifrån, men jag börjar bli jäkligt trött på att sitta här, funderar på om vi kan åka tidigare eller om mina föräldrar blir ledsna på oss då.

  • BrudSommar2006

    Tinga, skönt att ni fått en läkartid i alla fall!

    Iris drämde precis en legobit i min läpp så att jag fick jordens fläskläpp och jag kunde inte hjälpa det, tårarna bara sprutade, vilket resulterade i att Iris blev så ledsen så hon blev helt hysterisk. Nu sitter hon i sin saccosäck med flaska vatten och täcke och tittar på Teletubbies, stackarn.

  • BrudSommar2006

    Jag trivdes aldrig i lägenheten sedan vi fått Iris, ett jäkla bök in och ut ur portar och hiss. Nu kan vi sitta ute medan Iris springer omkring, det är så skönt, jag älskar vårt hus! Fast det klart att man inte bara kan vara på tomten, inte om man inte ordnar med gunga och sandlåda i alla fall men det kan man ju lätt göra. Vi har lekplatsen precis utanför huset, den hör till vår samfällighet på fem hus och vi är de enda med småbarn så Iris har i princip sin egen lekplats.

    Kängu, ja mest synd var det nog om Iris!

  • BrudSommar2006

    Eftersom farmor helt plötsligt fått erbjudande om boende, hon bor på tillfälligt boende just nu och har ingen möjlighet att klara sig själv i sin gamla lägenhet, så måste mina föräldrar åka hem redan nästa fredag. Därför funderar jag på om vi skulle låta dem få ha ett par dagar här själva och om vi skulle åka onsdag eller så kanske. Jag vill inget hellre än att komma härifrån just nu! Maken blir nog förvånad när han kommer ikväll.

    Vad det gäller grannarna så ser vi dem ute jämt sommarhalvåret och under vintern ser vi dem inte alls. Roligt är att vår närmsta grannars lilla tjej ska börja på samma dagis som Iris nu i augusti. Hon är ett år yngre än Iris men så småningom hoppas jag att de kan börja leka.

  • BrudSommar2006

    Muggles, Iris är absolut inte nöjd med att springa ut och in medan vi grejar med annat än men jag tror att hon kommer att bli, det ser man hos bekanta med lite äldre barn. Försöker vi vara ute på tomten med Iris nu så drar hon iväg till närmsta lekplats, hon lyssnar absolut inte på vad man säger utan man får springa efter.

  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, vad jobbigt när det är så långt emellan att man måste skicka papperen med post! Jag är van vid att visning är söndag + måndag eller tisdagkväll, sedan budgivning och torsdag eller senast fredag skriver man. Den som inte kan skriva då förlorar köpet.

  • BrudSommar2006

    Aaah, har skickat iväg mina föräldrar på utflykt själva, Iris och jag tittar på Emil i Lönneberga för tjugonde gången den här veckan eller - "Titta pojken och pojkens pappa som är arg"...

  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, glöm inte spara ner bilderna från hemnet innan annonsen tas bort, kan ju vara roligt att ha sedan. Alla bilder finns ju sällan med i prospektet.

    Idag hade brandstationen öppet hus så Iris fick sitta i en brandbil, det tyckte hon var roligt.

    Annars inget nytt här, nu har vi mindre än en vecka kvar innan vi åker vidare, det börjar kännas trist för det betyder ju att semestern snart är slut. Kräks som vanligt varje dag, är rejält trött på det här nu.

    Katterna är så mysiga, Oskar har blivit stor medan Elsa fortfarande är kattunge. Däremot är hon fortfarande mer nervös och inte lika social som honom, jag undrar om vi någonsin får ordning på henne.

Svar på tråden Livets stora och små frågor