• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Fru E

    Kängu-det blev ett Didrikssons till de hade erbjudande passande nog så fick det 400 kr billigare

  • Fru E

    Mrs B-du har så rätt angående att vi äter gemensam lunch på måndagar
    Är det imorgon som du börjar jobba heltid?

    Lappis och Nenne-ni får en extra kram av mig vi lyckas ju inte heller så bra och humöret pendlar verkligen upp och ner. Har tidvis inte mått så bra nu under våren men börjar vända lite. Ångrar nästan att jag berättade för tjejerna att vi försöker eftersom jag känner lite "press" (inte för att de frågar eller fäller pikar men mer att jag vet att de vet att vi försöker och tiden går) nu när det gått relativt många månader/försök

  • Lapinette

    Nu gillar jag den här tjejen skarpt (hon som är gravid) så vi ska träffas och tjattra i nästa vecka. För så nere är jag inte men det hugger lite i magtrakten när jag vet att när vi träffades senast i januari pratade om att hon ska börja försöka och hon sa att hon behöver lite tips och råd ... hon var kanske redan då på smällen!!! Vad då råd? Från den här gamla enucken som inte alls vet hur i helsike barn blir till.

    Liten - låter som en supermysig helg. Påminn mig, vart har ni varit?

  • nennesjuttioåtta

    EA
    kram tillbaka!
    Jag vet, jag ångrar också att vi sagt något, men nu har det ju ändå gått sån tid så det hade ju varit oundvikligt nu... Samtidigt är det skönt att de vet men åtminstone jag skäms ju på något vis för att tiden går. Fy fan vad jag hatar det. När deras bebisar börjar gå och prata, som inte ens var påtänkte ens när vi började försöka. Helvetesjävlaskit.
    Låter helskumt med dina ständiga spottar, har inte gyn något svar på varför? Kan det vara något med progesteron (nu spånar jag vilt) eller något??

  • nennesjuttioåtta

    lapinette
    eller hur, man vet allt om hur man gör när de INTE blir till...

    Det är ju det som är jobbigt också, att man gillar människorna som blir gravida, för de tär ju ändå sig själv an förbannar att det inte funkar. Min jävla kropp som inte fixar det mest naturliga i hela världen.

  • snaily

    Hej och hallå!

    MSW - ännu en Outlookanalfabet som inte kan hjälpa tyvärr...

    Ore - vilken skum bugg på din dator! En liten lunch med IT-killarna låter väl som en strålande idé.

    Vad mysigt med trädgårdslandspyssel och piffade balkonger! Önskar själv att jag vore lite mer pysslig... har totalt ogröna fingrar och har hittills inte gjort något åt vårt hus/tomt/altan. Planerar att köpa trädgårdsmöbler men det är ungefär allt.

    Vilken snäll och hänsynsfull tant Liten!

    Lappis/Nenne/EA: bläääää när det går så himla lätt att bli gravid för folk i ens närhet En av makens bästa vänner med fru ska ha barn vilken dag som helst nu, tror inte de försökte särskilt länge innan hon blev gravid. När maken fick veta att de väntade barn så råkade han säga att vi också försöker men att det går trögt, och han fick då en liten föreläsning om att det ju bara är vissa dagar varje månad som det kan "ta sig"! Typ om vi bara ser till att ha sex kring ÄL så ska vi nog se att det ordnar sig... (JaHAAAAAAAA, är det SÅÅÅÅ det funkar, det hade vi inte en aaaaaaning om...)

    Tycker det är så jobbigt med alla frågor som folk anser sig ha rätt att ställa, nu när vi är gifta borde vi ju se till att skaffa barn snart! Har en mycket klumpig moster som jag kommer träffa på begravningen på fredag, hon kommer sin vana trogen säkert kläcka ur sig någon jobbig fråga, jag filar på något smart svar åt henne...

  • Lapinette

    snaily - bra! gå till motattack på mostern! Själv har jag fått den frågan så många gånger och eftersom jag är öppen som en bok och råärlig så säger jag som det är ... vi försöker men det blir inget! Folk brukar bli rätt så snopna då.

    nenne - när börjar du med sprutorna?

  • Fru E

    Nenne-precis så tänker jag med!!!!!!
    Jag glömde fråga gyn när jag var där förra månaden om spottingsen eftersom jag inte trodde att de skulle komma tillbaka. Men både undersökningen samt proverna visade på att jag hade ÄL ändå så vet inte om jag orkar ringa och fråga honom. Spottingsen varade bara i 3 dagar nu denna omgången så mindre än förra månaden men återstår att se om de kommer igen efter ÄL.
    Såsom jag förstått "vanliga" spottings så är det för att progesteronhalten sjunker lite tidigare inför tanten men att det egentligen inte ska påverka äggets möjlighet att bli befruktat eller fästa. Men visst var det Koko som tog progg när Conny skulle få syskon!!??!!
    Samtidigt vågar jag inte mixtra för mycket med extra hormoner eftersom min kropp inte verkar tycka om det.....och proverna hos gyn visade på bra värden på hormonerna när jag åt Pergo

  • nennesjuttioåtta

    Snaily
    har inget bra svar, du kan ju fråga om hon tänkt banta. Eller nej, hon kanske inte hade tänkt göra det. Eller tycker hon behöver. Eller håller på att banta för fullt men det inte hjälper, eller trivs som tjock, eller har tänkt börja banta senare när det passar bättre med jobb och...
    Eller fråga vad hon tjänar och sen undra om hon tyckte det var för privat fråga.:.-D

Svar på tråden Livets stora och små frågor