Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets stora och små frågor

    Jag satt och kollade på hemnet och för några år sedan letade vi i området fast lite längre upp mot en lite mer välkänd ort, så jag pejlade lite vad som verkar hända i trakterna. Och då var det bara där...
    ...och jag sa till sambon att det där måste jag få se i verkligheten, och så åkte vi ner och resten är idel husdrömmar, planer och spänning...


    BrudSommar2006 skrev 2009-07-20 20:41:49 följande:
    Telis, oj, vilken tur att du mår så bra nu! Ingen mage i sikte än heller? Här har magen infunnit sig i alla fall.Passionsblomman, hur hittade du egentligen huset, är det ett område ni alltid haft i åtanke trots att ni inte bor där?
  • passionsblomman

    Tinga, de har just börjat titta på ansökningarna. Men han har låååång erfarenhet och goda referenser så han BORDE ligga bra till, med tanke på att de också söker rätt många.

  • passionsblomman

    Okej, nu är det ego värre än någonsin här men: VI HÅLLER PÅ ATT KÖPA HUSET!!!!
    och bara ingen klämmer in ett högre bud eller ställer till det nu de närmsta dagarna innan vi hunnit skriv kontraktet så ska jag bo i mitt sagohus!

    Vi har prutat ner det 300 000 från deras utgångspris dessutom.

    Jag är HELT speedad nu och kan inte sova och vi var hos svärisarna igår och passade deras hus när mäklaren ringde, så jag sprang runt där i deras hus helt stirrig med vattenkannan...
    vattnade lite på måfå tror jag.

    Idag har det varit en massa samltal och mail hela dagen. Vi ska givetvis göra en besiktning av huset, så aanticimex är kontaktade, mäklre som ska sälja vårt ställe också, liksom banken och så lite mer mäklarkorrespondens.
    Huga! Jag har ett hem och ett liv att packa ihop också!

    Tillträde: 3 september!

  • passionsblomman

    Ja det är ju det man måste...få se nu; liten rucklig stuga på 38 kvm med guldläge men inga bygglov och inget jobb så vi inte får lånen...

    eller sagohus och pengar emellan att stoppa in så det inte blir så värst hemska lån alls...

    Jag väljer: Sagoslott.


    BrudSommar2006 skrev 2009-07-22 19:05:45 följande:
    Passionsblomman, jäklar i min låda, jag kommer på besök!!! Jag är så avundsjuk så jag håller på att svimma men är samtidigt så otroligt glad för er skull. Det är ju bara att inse att jag inte vill flytta från Stockholmstrakten så någonstans måste man ju välja.
  • passionsblomman

    Nej det är det inte. Inte när sonen jblande skrek "tjoho vi ska flytta" när han fattade läget imorse.
    Jag har själv bytt skola så många ggr när jag växte upp att jag får ont i magen av tanken på att utsätta min pojke för det där...att komma helt ny och inte känna någon. Men nu känns det som att han är full av förväntan.


    BrudSommar2006 skrev 2009-07-22 19:11:23 följande:
    Ja och så maken som troligtvis får jobb där och du som kan jobba lite var som helst, det känns ju som att det inte är ett svårt val!
  • passionsblomman

    Jo, skolan börjar visserligen den 19/8 därnere, så det blir ju mer att han hinner säga hejdå och så här innan det är dags att åka ner. Det är nog iofs bra, eftersom vi inte alls hade några flyttplaner när han gick på sommmarlov, så det vore ju väldigt rumphugget om han bara inte kom tillbaka efter lovet.

    Och mer än en gång ska det då inte vara fråga om så länge jag kan styra det.

    Jag tänker tvinga hans kompisar att hälsa på!


    BrudSommar2006 skrev 2009-07-22 19:28:35 följande:
    Han behöver åtminstone bara byta en gång. Lite trist är det väl att han måste byta mitt i terminen i och för sig men det får väl gå. Jag förstår att han också vill bo i det där huset och förhoppningsvis kan väl hans kompisar komma och hälsa på också.
  • passionsblomman

    muggles:jo precis så är det nog. Jag tror faktiskt att vi har hamnat på en nivå där både vi och de kan vara nöjda och känna att vi gjort en vettig affär.

    Usch vad jag känner igen allt funderande och "å ena sidan och å andra sidan" som du äär i nu. Så har jag hållit på i olika faser i nio år nu. Det känns faktiskt skönt att väöja och bestämma sig och konstatera att "ej nu är det dags."

  • passionsblomman

    Ore:visst är det så. Man klarar bra mycket mer än man tror dessutom. Jag har under åren blivit något av en expert på att snabbt acklimatisera mig. Men jag bär också inom mig en längtan. Efter att få stanna, höra till och ha en tydlig plats.

    Det har varit riktigt tufft i vissa av klasserna både jag och syrran kommit till. Barn är iband onda och det man utsätts för försvinner inte i första taget. Det är en mardrömstanke att den jag älskar mest på jorden skulle utsättas för något sådant.

    Han är en kille med nära till sina känslor och hans lärare konstaterar att han reagerar omedelbart om något är fel i klassen. Alla ska få vara med och man får inte vara dum och säga taskiga saker. Han blir alldeles förstörd då. Även för andras skull.

    Som TUR är så har ungen alltid haft massor av kompisar och har hela tiden varit väldigt omtyckt i de grupper han funits med.
    Klart man förstår att han har en värld att säga hejdå till och att han i början kommr att sakna sina gamla kopisar, men det finns ju gott hopp om att han ska kunna få lika många och goda nya vänner såklart.

    Men du vet, i alla lägen finns det olika "värsta scenarion" och mobbing i sonens nya skola, det skulle verkligen vara ett av de värsta.

    Oj, vad långt-märks det möjligen att skolan, mobbing och hur vi får bukt med sådant är viktigt för den här styrelseledamoten i skolans föräldraförening?

  • passionsblomman

    Nu ska jag åka och hämta ut kontraktet som kommit med rek post!
    Granska, skriva på och skicka vidare...det betyder väl antagligen att de KANSKE också skriver på imorgon, men risken är väl att det kan ta till måndag.

    *skyndar mig iväg*

  • passionsblomman

    NU har vi skrivit under alla papper i köpehandlingarna och postat dem till säljaren. Har vi nu tur så får de dem imorgon och gör de som vi vill då, så skriver de också under och sänder det i sin tur till mäklaren. TÄNK vad gött det hade varit nu innan helgen!

    Sedan blir det överlåtelsebesiktning och energibesiktning den 10/8 och DÅ vet vi sedan om allt verkligen är i det skick vi just nu väntar oss. Är det inte det utan det finns stora saker att anmärka på så har vi rätt att frånträda köpet alternativt omförhandla priset.

    När detta är klart och vi vet att det är ok, DÅ blir det champange.

  • passionsblomman

    Himmel vad mycket husfunderingar det är nu!

    Jag måste bara hålla med om det där med lekparkstristessen...
    En stark orsak att vi flyttade ut hit på landet var verkligen att jag ville kunna öppna altandörren på morgonen och kunna fixa kaffe medan sonen parvlade ut. Sandlåda hade vi ingen de första åren, inte gunga heller, han lekte ändå vad jag minns, och upptäckte vida världen, som bestod av allt i trädgården.

    Fast nu är jag glad att OM vi får en liten nån mer gång så FINNS det iallafall lekplats att gå till om man vill. Härute finns inte det.

    och trädgård, ja jag instämmer HWELT i att den gör att man får ett större privat space, som även inkluderar ett "utomhus". Man behöver faktiskt inte vara trädgårdsintresserad på odlarvis för att ha glädje av alla de rum man kan göra av en trädgårdsyta.

    Bara tanken att ha en sommarsäng i skuggläge, med myggnät och tak över sådana där värmeböljadagar som nyss var...
    Och grillplats med utekök och syrenberså att äta våfflor i!

  • passionsblomman

    EA&MJ skrev 2009-07-24 13:30:04 följande:


    Men då berättar J (min väninna) att de i februari fick misfall (hon blev gravid trots piller) och det var ju tråkigt så klart. Men sen är saken den att R (hennes man) inte vill ha ett barn till nu eller alls och då säger J till mig att hon har "medvetet" slarvat med pillerna sen missfallet och nu tror att hon är gravid i v 6 för att hon inte vill vänta med att få syskon längre .Tyckte det var lite "hemskt" att göra så när båda inte vill....
    Nejmen va!?! Så skulle jag INTE kunna göra! De första åren när vi fått vår son ville sambon inte alls ha fler. Han var jättenöjd som det var. I början var jag skitledsen, för jag hade alltid sett "två täta" framför mig, men jag fick ju acceptera att det inte kunde bli så.

    Däremot de senaste fem åren så har han varit med på att det vore väl kul, men då blir det visst inget istället. Det hade han nog inte riktigt räknat med eller tagit in i skallen, att det kan bli så.
  • passionsblomman

    Välkommen hem Piggelin! Du är inboxad.

    Tio kartonger packade jag igår. I samband med det har min garderob sorterats och massor av papper rensats. Det tar tiiiiid att jobba sig igenom alla skåp och lådor, högar och kassar. Usch vad med jobb det är kvar innan vi är ute härifrån!

    Fast nu är delmål ett att få såpass iordning att vi kan ta hit mäklaren och fota för annonsbilderna.
    Det är en ganska skabbig liten sliten stuga vi bor i-hade ju tänkt rivad en och bygga nytt. Så vi behöver fixa lite så det känns någorlunda fräscht här. Även om det vi vill trycka på ju är tomten och att det finns djupborrad brunn, avlopp och allt sådant.

  • passionsblomman

    Hihi! tack för tipset. Jag kom faktiskt på det själv i förrgår ellern när det var, så nu ligger de på min dator och vi har kört dem som bildspel här om och om igen OCH jag har en bild som skrivbordsunderlägg.

    Jag ska komma ihåg att göra likadant med bilderna på vårt nuvarande också. De kommer vara kul att ha kvar i framtiden.


    BrudSommar2006 skrev 2009-07-25 21:54:08 följande:
    Passionsblomman, glöm inte spara ner bilderna från hemnet innan annonsen tas bort, kan ju vara roligt att ha sedan. Alla bilder finns ju sällan med i prospektet.Idag hade brandstationen öppet hus så Iris fick sitta i en brandbil, det tyckte hon var roligt. Annars inget nytt här, nu har vi mindre än en vecka kvar innan vi åker vidare, det börjar kännas trist för det betyder ju att semestern snart är slut. Kräks som vanligt varje dag, är rejält trött på det här nu.Katterna är så mysiga, Oskar har blivit stor medan Elsa fortfarande är kattunge. Däremot är hon fortfarande mer nervös och inte lika social som honom, jag undrar om vi någonsin får ordning på henne.
Svar på tråden Livets stora och små frågor