Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Livets stora och små frågor

    Moahahaha - Lappis har en semester som absolut inte passar att vara gravid (-illamående) på...

    BS - vi går oftast in till Mindre vid 7 tiden om vi är hemma. För det mesta börjar hon inte vakna till liv förrän dess, eller så ligger hon och pratar en stund innan. Maken har fallit för hennes söta snusande och låtit henne sova längre om morgonen ibland - men då har det tagit evigheter att somna mitt på dagen - så det blir inga fler sega mornar just nu om hon inte är sjuk.

  • Liten med Mindre

    Kängu - det närmar sig en bit i taget... Ät o sov och njut av stillheten...

    Stod vid bussen utan busskort i morse och fick vackert traska hem igen. (Maken hade lånat det igår.) Prövade sen lyckan vid en annan busshållplats och blev upplockad av en kollega med bil. Och tack vare alla midsommarlediga så var vi på jobbet i vanlig tid ändå. Så jag kunde unna mig lite surfning innan arbetspasset drar igång.

    Ha en kanonskön midsommarhelg alla! Hoppas att få höra om små kängu-barn och FruLlis-barn på måndag.

    (risken finns att jag inte hinner in mer)

  • Liten med Mindre

    Godmorgon - ännu en som firat en blöt, tröttande och rolig midsommar. Äventyr att åka iväg med hela familjen till ödsliga stugor med massor med vänner och barn. Mindre var nog helt utmattad - åt ingenting nästan, men somnade på stört och sov hela nätter. Tvärtemot föräldrarna som åt för mycket och sov illa...

    Vickan - grattis igen! Hoppas verkligen att pyret vill stanna och får stanna denna gång! Tummisar!

    MSW - angående lösande mat, så har jag läst att det kan vara bra att lägga linfrön i blöt över natten, och sen sila bort fröna och använda vattnet till välling/gröt eller vad som nu äts bäst av. Har inte behövt pröva själv än dock.

    Ska försöka jobba fligigt i veckan med, kortvecka för att hinna med begravning. Attans att allt tjåkar ihop sig jämt.

  • Liten med Mindre

    Telis - jag har för mig jag var törstig med. Jämt!

    Väntar också på kängus rapport och FruLlans berättelse.

    I övrigt - jobbar på, känner mig inte ett dugg gravid - dvs precis som vanligt före mens. Inget spännande alls.

    Önskar nenne och PB en mycket bättre dag idag än igår. Önskar bort alla nesliga parkeringsterrorister från BS omgivning! Önskar Lappis massor med plus i veckan!

    Och slutligen - önskar alla en bra dag.

  • Liten med Mindre

    När jag var gravid senast hade jag nog halsbränna om kvällarna innan, och var väldigt rapig. Dessutom grymt instabil. Just nu känner jag precis lika lite som vanligt innan mens, taxöronen har inte minsta tendens till ömhet, magen är kass efter för mycket sötsaker i helgen, och jag är nervös för att få återfall på maginflammationen eftersom jag äter så mycket sött. Stressen på jobbet får mig att spåra ur helt. (Skyller på den, glömmer bort att jag åt ännu mer krafs när jag var hemma i maj ).

    BIM på lördag, hos tjocka släkten i Tällberg.

    Lappis - jobbig väntan! Och värre när en massa medikamenter gör tecknen opålitliga.

    Nån som vill ta över och montera isär en drivmotor åt mig idag - virtuellt? Trasslar in mig mer och mer i beskrivningarna. Stackars läsare nästa vecka...

  • Liten med Mindre

    Hmm...sugrör - Mindre fick pröva smoothies vi köpte och efter ett par gånger funkade det fint. Nu är en favorit i picknick-väskan, smoothie från semper med mango-banan. Ett pyttigt sugrör som funkar det med. Fast ibland får vi klämma upp det igen.

    Tragglar vidare med jobbet...

  • Liten med Mindre

    Snaily - bara en handväska i min hall. Och så varsina ryggsäckar förstås, eller fler. Maken är nog ryggsäcksfantast istället.

    Kängu - massor med grattis!

    Muttrar vidare om att bussen inte kom i morse, och att jag blev 30 min sen till jobbet. Inte för att något väntar, men jag får ju gå hem senare. Sitter också och funderar över att skita i att försöka klämma in mina "extra" uppgifter som jag vanligen har utöver manualer. Det känna värdelöst att slita ut sig med dem ifall jag inte får jobbet, som innebär att de blir mina på heltid. Knäppt resonerat kanske - men stresshjärnan funkar inte så bra.

    BS - tycker också det verkar tjusigt med spypåse i 6000krs väska.

  • Liten med Mindre

    koko - stackars conny, oskyldigt beskylld för att vakna tidigt.

  • Liten med Mindre

    Lappis - krya på dig!

    Undrar om det inte var någon som sa till mig att många som blir gravida känner sig förkylda o febriga i början. Eller har jag bara inbillat mig? Något började jobba i huvudet i alla fall. Å andra sidan är det många som verkar sommarförkylda efter midsommarkylan...

  • Liten med Mindre

    EA - sommartiden började förra veckan för våra bussar. Måndag o tisdag funkade det, men i dag kom den inte. Surt när det är 30 min till nästa buss (vintertid 10 min).

    Undrade också över frejis. Hoppas det bara är semester eller nåt annat skoj.

    Jag vill också bli bjuden på spa...

  • Liten med Mindre

    Lappis - visst är du gravid tills mensen kommer, eller tills du slutar amma. Du fick ju faktiskt ett befruktat ägg.

    Önskar så att du får vara gravid i nio månader, och amma lika många till!

  • Liten med Mindre

    Jaha - och jag föll för chokladsuget, och jag vet ju vad för symptom det brukar vara så här dags i månaden...

    Kängu - GRATTIS igen! Ha det så mysigt i bubblan!

    På tal om mysigt. Pratade med Mindre i telefon imorse, och frågade lite vad hon eller pappa säger om olika saker. Det är så mysigt att höra henne svara. Även om hon tydligen sa "iiiaaa" när hon vaknade, och pappa sa "vouff" om samma sak.

  • Liten med Mindre

    OK, Lappis - ovanligt mycket rapningar och halsbränna hade jag med när Mindre kom, och det är det jag saknar just nu för att kunna ta detta försök på allvar.

  • Liten med Mindre

    God morgon! Någon här? Lappis??

    Inga intressanta nyheter från mig idag heller. Det röda borde komma lördag eller söndag som senast. Hoppas jag hinner doppa mig i sjön först bara. Måste komma i vattnet snart!

    Falun i em/kväll och sen datorlös till måndag em.

    Oupsie - utlänningar kan nog gratulera på lite alla möjliga dagar utan att mena något speciellt med det.

    Happy workingday!

  • Liten med Mindre

    Hej o tack för grattis!
    Hade inte riktigt väntat mig ett plus, inga avslöjande tecken alls. Om jag anstränger mig kan jag registrera:
    stor svullen mage - eg inget ovanligt för mig
    molande huvudvärk - väntat när jag stressar på jobbet o är spänd
    2 udda deppanfall
    lätt halsbränna av och till - fast det hade jag förra BIM med.

    nu är det 2 månader hemma med lilltjejen - blir inte så frekvent här inne.

    någon vill gå ut i regnet nu - vi som skulle åkt o badat.

    bs -klappa kisse 1 o 2 från mig!

  • Liten med Mindre

    BS - magen är faktiskt rejält putig, maken var tvungen att känna på den för att se om det inte var nåt annat där - typ extra valkar eller nåt.

    Muggles - kliar prickarna? Kan det inte vara värmeutslag annars? Mindre är jätteprickig, först kom det på ryggen, nu flyttat till armarna. brukar bli så. Eller är hon kanske allergisk mot solkrämen? Jag blir prickig på underarmarna av vissa solkrämer.

    BS o MrsB - jobbigt med gräl. Jag tror säkert värmen bidrar till att den irritation som är rinner över. Ibland behöver man sitta ner o prata om att vi nog är irriterade lite för ofta, och fundera ut konstruktiva sätt att inte vara det. Vi föröker med jämna mellanrum för att inte bli för tjuriga på varandra...

    Och vad gäller Minst i magen - är både glad och panikslagen samtidigt. vi har det ju så bra med Mindre och fullt upp med att beundra hennes framsteg, och det var ju nyss jag var gravid etc. Samtidigt vill jag ju ha ett barn till, och tror det är bra för Mindre med, och inte blir vi yngre. Men tänk om vi sabbar alltihop istället...

    Ungefär så var jag förra gången med. Blev glad initialt, för att sen känna mig låg de första 12 veckorna. Hoppas det går uppåt igen.

    Både maken o jag var ju ganska övertygade om att det nog var något redan innan jag åkte från dem i måndags morse. Men jag är ju inte gravid innan testet genomförts - så ni må gissa att jag njöt långsamt av mitt vinglas i söndagskväll, när sista dagen som tanten borde komma passerat utan spår. Lååååååångsamt! Synd att de inte hade mögelost.

    Idag har vi annars varit på en skogspromenad i våtvarmt omslag. mindre åt omogna blåbär som tydligen var godis. Sen fick stackarn sin 18 månaders spruta och deppade ihop helt. Tror värmen tar på henne med. Skruttungen!

  • Liten med Mindre

    Mindre är ju prickig på magen och inte armarna - läs vad jag tänker och inte vad jag skriver...

    Hade oxå tänkt försöka äta nyttigare för att minska svullnaden på magen och bli lite piggare - men attans vad kaksugen jag är nu när vi bakade cookies igår.
  • Liten med Mindre

    BS - tror Mindres korta pyjamaser är från HM.
    Föreslår förövrigt Cilla till lillkissan.

    Ore - karln skulle hängas ut näck i solen ett par dar i rad för vad han utsatt barnen för!!! Utan vatten!!

    Grattis koko till kommande lillkillen. lilla mamma...

    Och jag har ännu inte tappat sugen på vin, så era beskrivningar av vin öl champagne och annat gott låter jättelockande! Det var inte heller en höjdare att gå o handla på systemet igår, när jag inte ens får dricka. Nåja, det är ett drygt år, säkert bra för hälsan att torka upp (som om vi inte var hyfsat torra redan. )

    Idag har vi varit o badat - först på stranden kl 8.30. Men det är ju lätt när någon vaknade runt 6 i värmen. Besökte sen kompisar och hängde på till deras bad, men då satte tröttheten in och det blev inte så lång stund i vattnet. Är för övrigt inte så pigg på att ha Mindre ute i solen efter 11. Nu ska jag nog joina henne i att sova lite middag.

    Ha en kanonskön dag alla!

  • Liten med Mindre

    Tinga - stora jättekramar! Tycker kängus förslag ang förtjockning och annat verkar bra, så jag kommer inte med några ytterligare försök till råd.

    Stora kramar till alla illamående och trötta. Hittills känner jag mest av att jag är otroligt trött i fötterna om kvällarna, ungefär som i slutet på förra graviditeten, utan att vara svullen. Mysko?!?

    Mindre och jag gick o badade i morse med, tror det är över 20 i alla fall i vattnet. Men för vårt badmonster kvittar det, hon springer rakt ut om jag inte håller henne. Och då var hon också mest van vid inomhusbabypool innan. Hmm...mammas gener helt klart.
    Givetvis kom första skuren precis när vi klätt på oss. den andra på vägen hem, och skyfallat precis när vi kommin in genom dörren. tur i oturen.

    Så vi fick vara inne och baka morotskaka med hela köket. Det är lite påfrestande med all smet och mjöl och socker och annat som hamnar överallt där de små fingrarna far fram. Men det är mysigt att ha "hjälp" samtidigt. OCh det är ju skoj tycker någon!! Gråter hejdlös om jag tillfälligt måste lyfta henne från pallen.

    BS - kan det vara så att katterna håller på att fastställa rangordning? Tror nog att det löser sig om ett tag, men kanske inte första veckan.

    Billabong - får lägga på minnet. Just nu suktar jag mest på BiB-en i köket, som är till festen i morgon. Sydafrikanskt och ser gott ut i alla fall. Får nog röra ihop något sötsliskigt istället för att lugna suget.

    Nenne- trädgård med blåbär och katt låter supermysigt. vi känner verkligen båda två här hemma att ett litet hus nog måste till snart. Bara att kunna sitta ute på kvällen utan att bli stekt!

    gosnosen! - vilka härliga nyheter att kötiden börjar närma sig slutet! hoppas det blir er tur snart, och att det blir en söt liten minigosnos!

    Mot sockerskålen!

  • Liten med Mindre

    Mmm...mosar i mig de sista jordgubbarna, och noterar att ni gått ner på lågvarv denna fredag em. Skönt! Undras om vi ska våga oss iväg o bada igen - nu blev det ju superkvavt när värmen återvände.

    Suck - gubbarna slut. Världens största bekymmer...

    Ös i er fredagsbubbel ni, så tar jag fler gubbisar. Nästa vecka bär det av till landet och föräldrarna - så får vi se hur lång tid det tar innan de fattar misstankar när jag "tvingas" nobba vin till maten. Undrar om de ska få gå med myror i huvudet ett tag, eller om vi ska designa till Mindres t-shirt på en gång.

    ha en skön helg alla!

Svar på tråden Livets stora och små frågor