• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • sweetstreet

    Frejis!
    Jag tycket inte heller det var sådär supermysigt eller roligt att vara gravid. visst är det en cool upplevelse att varit med om. Och visst fanns det stunder när jag tyckte det kändes riktigt underba rtoch härligt. men jag blev aldrig sådär frälst som vissa blir.
    Det är väl dels hormonberoende. Vissa får ju värsta gravidhormonerna så de liksom svävar på rosa moln hela tiden. Men det fick inte jag.
    Jag tyckte faktiskt att det kändes sisådär. Särskilt i slutet när jag började få lite mer känningar. Men då hade jag ju ändå en jättelätt graviditet jmfrt med många andra. Men jag tror at jag liksom tröttnade på att jag inte kunde göra sådan tjag normalt vill och kan göra. Jag lessnade likosm på att kroppens funktioner svek en lite.
    Att inte sova bra. Att inte kunna hålla iågng och springa etc. Att man blev otymplig och plötsligt gick i snigeltakt... Ja bara smågrejer egentligen, men sådant som jag liksom blev lite less på....

    Så jag förstår dig faktiskt.
    Men som sagt, vissa stunder var det döhäftigt eller supermysigt. Så självklart var det inte enbart en negativ upplevelse. Men som sagt, jag blev inte "frälst".

  • Fru FruLLan

    Morrn morrn alla pussgurkor

    Fyyyyy vad trött jag är. det märks att det är i slutet av veckan. Jag hinner ju bara sova en sådär 6-7 timmar per natt under veckorna så när helgen kommer är jag TRÖTT! brukar vara ett otrooooligt trevligt sällskap på fredagar och somna mitt i makens romantiska middagar osv stackarn

    Nåvär

    FREDAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    nenne: Hur kändes första sprutan? Gick det bra att ta den? Hur lång tid tar det innan du kryper upp ur klimakterie hålet? Puss och hoppas det gick bra.

    Ore: GRATTIS till super fina kub siffror ! Måste kännas skönt.
    Men jag fattar inte riktigt kub, jag har för mig att de sagt att skalan bara går till 1:20000... men jag är som sagt ganska förvirrad.

    AM: skönt att du börjat acceptera magen. har hektor redan växt 2 cm
    jäääklar vad har du i honkarna?
    raketbränsle?
    Ska han heta hektor förresten?

    Snaily: Åhhhh då förstår jag. Hur kändes det att avliva sin egen hund? var det en fördel eller nackdel att kunna göra det själv. Jag menar det måste ju vara en super fördel att akut kunna ingripa och hjälpa och lindra. Men känslomässigt, hade det varit "skönare" om en kollega varit den som aktivt hjälpte vovven till nästa nivå?
    faaaan blir lite sugen på ditt jobb igen....
    kanske jag skulle lyda maken och verkligen börja plugga till vetrinär trots blödigheten...

    Alltså jag blir inte sugen på att avliva djur...

    Vickan: Hjärta vad duktig du var som pratade med maken! Tror ju personligfen att PRATA är nyckeln och lösningen på det mesta! men det är ju inte alltid lätt för det. Särskilt om motparten är, ja hmmm, lite sämre på det hela.

    jag förstår verkligen oron över att kasta dig ut över branten. Så jag tycker du är modig som gör det.
    Eller förstår jag oron?

    hmmm
    tror ju inte jag ens överlevt ett missfall personligen...
    så jag kanske inte ens riktigt kan fatta....
    men jag försöker...

    och jag förstår iallafall att du är orolig. Så att ta klivet är stort. Och VI kommer ju finnas här vare sig plusset stannar eller om det MOT all förmodan och förhopningar skulle gå åt helvete igen.
    MEN det tror jag inte att det kommer göra.
    NU smäller det!

    Äkta vara och lite skjut och sprut på lördagen tycker jag låter som en kanon helg.
    fast kör en runda i natt när du kommer hem också... för säkerhets skull.

    Sweetan: Intressant lunchsamtal.
    Faaaan ibland har jag så svå¨rt att greppa att du sitter där i städernas stad och skriver dina inlägg...
    Angående Roffe så kommer jag nog den här gången inte göra några ansträngningar själv för att han ska vä'nda sig.
    Fan med borren stod jag ju på huvet i soffan varje kväll i 3 veckor men utan resultat. Så jag skiter i det den här gånbgen.
    jag har ju så ont också så jag tror inte jag skulle kunna komma upp på huvet heller.
    Näe jag överlämnar mig gladeligen i vårdapparatens händer och låter dom snurra Roffe.
    Hoppas bara sååååå att det funkar. Är ju rabiat snitt vägrare...

  • Telis

    Fru FruLLan skrev 2009-05-08 07:14:02 följande:


    jäääklar vad har du i honkarna? raketbränsle?
    Tack för dagens första skratt, Frullan!

    Hoppas att Roffe fattar vad som är bäst för honom så att han vänder sig!

    Sweet, ha, det är precis så som jag har fattat det hela också! Vilken spännande lunchdejt du hade.

    Snaily, hoppas på en fin begravning idag!
  • Ore

    Sweet: Det lät som en väldigt intressant lunchdate!!!

    Vickan: Häftigt att du vågar kasta dig ut i det okända igen! Och precis som Telis och Frullan så är det strongt gjort att ta upp det till diskussion, och i det här fallet verkar det ju som att du känner dig styrkt av att maken verkligen vill...

    EA: Muffinsen blev jättebra, men tyvärr (?) nådde de inte till jobbet, fick oväntat besök hemma, och sedan åt vi en del själva också. Funderar på att göra en repris på söndag, och se om jag kan få med mig en del till jobbet och impa på gubbarna Tusen tack för receptet!

  • Fru E

    Vickan-vad bra att du "vågade" ta upp det till diskussion med maken igår . Ibland är det svårt att veta vad de tycker om det hela när de inte pratar om det spontant. Ta lite extra skumpa på lördag och "hoppa" så finns vi här sedan (du kanske inte vill att vi håller i handen när du hoppar precis )

    Ore-fniss brukar bli så ibland

    Sweet-vilket intressant jobb du verkar ha! Kom ni överens på mötet om det som hon hade skrivit i mailet innan?

  • MSW

    Godmorgon!

    I natt var sömnen så där bra! En A som grät (extra gnälligt kändes det som) så fort han vaknade, och inget som brukar funka funkade inte! Det enda som förmodligen hade funkat på en gång hade varit amning, men det får han juh inte på nätterna längre!
    Jaja, hoppas det blir bättre i natt!
    För att spä på det hela drömde jag juh såklart om kissen.. så känner mig nästan mer ledsen idag än i går..

    Ore: Skönt med bra siffror! Och inga tvillingar, har för mig att senaste liknande dejt var när tinga fick reda på att dom väntade TVÅ!

  • fru AM

    Fru FruLLan skrev 2009-05-08 07:14:02 följande:


    AM: jäääklar vad har du i honkarna?raketbränsle?
    Japp - det är dessutom så det låter i blöjan efter maten så det är rimligt!

    Frullan: japp hektor får han heta. Nu har vi dessutom bokat födelseannons i SvD till nästa söndag så nu kan vi inte ändra oss

    Bra Vickan att du tog upp diskussionen med maken. Trevlig födelsedagspresent han får dessutom - med nio månaders fördröjning om det tar sig ... Jag råkar veta att
    JAG är tillverkad på min pappas födelsedag ...
  • Fru E

    EGO-hur länge varar egentligen en ÄL-blödning och hur ser den ut?? Här är det precis som som om det är vanliga slemmiga ÄL-flytningar men med rött och brunt i men kommer inte i trosorna utan bara på pappret . Börjar bli lite trött på att kroppen strular, börjar ju undra om det ska vara så här varje månad nu och hur det påverkar chanserna.........

  • Fru E

    Kom nyss på en roligare sak det är ju
    FREEEEEEEEEEEEEEEDAG idag *skumpa och knulltrumpeter till alla i Äl-tidet*

Svar på tråden Livets stora och små frågor