• Piggelin1

    Livets stora och små frågor

    Shit, jag var för långsam - ser nu att EA inboxat er

  • Piggelin1

    Jag hoppar tillbaka lite till konsertspåret - telis - jag är inte heller superimpad av konserter, iaf inte de där gigantiska. Var på Bruce Springsteen på Ullevi för några år sen, men eftersom jag är låttext-analfabet, så kunde jag ju inte sjunga med alls så mkt & då tycker jag att det tappar en massa. Funderade ett tag på att jaga Madonna-biljetter, men eftersom jag är kass på hennes texter med (ett & annat ord/mening här & där räknas inte...), så insåg jag att behållingen skulle bli densamma, så därför skippade jag det.

    Däremot de konserter där jag kunnat en hel del av låtarna, då är det ju en helt annan grej - 1989 (!) var jag på konsert med Paul McCartney i München, hur coolt som helst!
    För ca 2½ år sen var jag på en heeelt gudomlig konsert här i Gbg på Konserhuset med Bo Kaspers - tårarna rann av rörelse ism ett fantastiskt trumpetsolo.
    Sommaren efter såg jag dem i Trädgårdsföreningen, men upplevelsen var inte alls densamma då.
    Rent generellt gillar jag mindre lokaler/konserter bäst. Minns en sommar vi Varberg med ett liveband på ett uteställe, då Marie Fredriksson oannoserat dök upp (det var precis när Roxette gjort sin första världsturné) - det var heeeelt grymt! Har varit på David Urwitz konserter flera ggr de senaste åren, också kanonbra! Så det finns lite guldkorn här & där, men de stora arena-grejorna har jag inte riktigt fastnat för.

  • Piggelin1
    Lapinette skrev 2009-05-22 09:46:03 följande:
    Jag är så jäkla pushig så det kan vara en av anledningarna till att min make "inte riktigt hänger med". Jag planerar, hittar på och sen frågar jag honom. Eftersom han då inte har bestämt eller ens funderat på saken så blir det som jag vill .
    Haha - Lappis - det där känner jag igen sååååå himla väl!! Kan skriva under vartenda ord
  • Piggelin1

    Fast till mannens försvar ska jag säga att han hittar på grejor då & då, han med. Nu senast var det ju middagen på "Hos Pelle" & tidigare har han hittat sådan där grejor som jag själv kanske inte skulle tänkt/kommit på - ett teaterbesök, en föreställning med Bounce, en middag på ngt fint ställe, en luftballongfärd osv.

  • Piggelin1

    På tal om storyn med brorsan & detta att barnen ska åka säkert i bilen - fick ett mail i onsdags, där han skrev att de bestämt sig fr att ta bussen istället Med andra ord, han blev nog RÄTT sur för att jag skrev honom på näsan detta med bilsäkerheten... Vid närmare eftertanke så har jag ju i princip talat om för honm att han är oansvarig gentemot sina barn när de åker bil framåtvända & det är väl antagligen inte så kul att få rätt upp i fejjan... Men samtidigt så vet jag ju så himla väl hur rätt jag har just i detta fallet! I andra lägen skriver jag aldrig ngnsin honom ngt på näsan hur ngt ska vara eller inte, men just i detta fallet så gör det mig så himla upprörd att jag inte kunde låta bli... Kanske därför det sved extra mkt & han slog bakut... För uppenbarligen skulle han aldrig erkänna att jag har rätt i denna frågan!

  • Piggelin1

    Åh, Lappis - nu kom jag på två konserter till. Muggles, vår väninna Miss X & jag var på tjejresa på Slussens Pensionat på Orust för runt fem år sen. Första kvällen spelade Weeping Willows (lokalen rymmer väl max 100 pers gissar jag) & jädrar vilket drag det var! Kvällen därpå tror jag att José Gonzales var tilltänkt, men han blev sjuk & de lyckades istället övertala sångaren i WW (Magnus Carlsson) att spela lite då med & så minns jag att Jens Lekman dök upp också. Helt annan grej (lugnare framför allt) än kvällen innan, men ändå sååå grymt bra då med!

  • Piggelin1

    Nu är det jag som spammar!
    ...och egentligen har jag ju en lapp full med kommentarer efter ikappläsningen från i onsdags... Hmmm, ska se om det är ngt värt att nämna två dgr senare eller om jag skippar det helt...

  • Piggelin1

    Telis - jag tänkte samma sak när brorsan pratade om bussen, men nu finns det väl ngn regek att man ska vara fastspänd i bussen med - iaf de som åker längre sträckor (som bussen i Jämtland gör - du vet ju vart vi ska )

    MSW - skrattade gott åt att du skrev "PÅ SKÄRPEN" istället för "på skArpen"

    Snaily - läskigt med hästen, hoppas att din kollega mår bättre nu & kom undan hyfsat väl.

    Telis - så vi har en Benny i tråden nu med! Kul!!

    MSW & Koko - fina hus ni länkade till! Nio-tio mille har man ju i bakfickan bara sådär

    ...och sålite till om navlar - jag gillar dem inte heller. Farnför allt så får man INTE pilla mig i min! Amanda fick ett ryck & hittade min navel för några månader sen (tror att vi låg & myste i sängen) & ville pilla en massa där & det kändes elakt att inte låta henne pilla, men det är verkligen superobehagligt!

    AM - apropå din namnlista häromdagen, Teddy - var det det som var det där namnet som du aldrig ville avslöja här i tåden innan?! Minns att jag var inne på Astrid-Lindgren-namn när jag skulle försöka lista ut det. Teddy & Freddy florerade, men sen tror jag faktist att det slutade med att jag gissade på ngt annat namn ur AL's berättelser. Fast vilket har jag glömt just nu!

    ore - jag har blivit påkörd bakifrån två ggr, det är verkligen läskigt. Men jag har haft tur & sluppit undan med lite stelhet båda gångerna, som gått över efter några dgr. Blä för de som ligger för tätt inpå!

  • Piggelin1

    AM - när jag jobbade på Lindex (huvudkontoret) för en herrans massa år sen, så var det alltid så att denna klämfredagen var det mest handel på hela året (dvs för en enskild dag)! Alla ska handla kläder till skolavslutning/bröllop/studentfirande/fester etc.

Svar på tråden Livets stora och små frågor